Görüş Bildir
Haberler
Bazıları Rüyanıza Girebilir: Karşılaşması Bile Ürkütücü Olup Lanetli Olduğuna İnanılan Nesneler

Bazıları Rüyanıza Girebilir: Karşılaşması Bile Ürkütücü Olup Lanetli Olduğuna İnanılan Nesneler

22.03.2022 - 07:45

Bazı insanlar pek çok batıl inanca sahip. Bu batıl inançlar genellikle bir nesneye anlam yükleme suretiyle oluyor. Batıl inanç mıdır bilinmez ama bazı nesneler var ki lanetli olduğuna inanılıyor. Bu nesneler, cidden çok ürkütücü gözüküyor. Bazı nesneler insanların ölmesine bazıları da insanların akıl sağlığını yitirmesine sebebiyet vermiş. Bu yazımızda sizler için karşılaşması bile ürkütücü olan lanetli nesneleri derledik. Haydi, gelin başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Black Orlov Elması

1. Black Orlov Elması

Değerli taşlardan en lanetlisi diyebileceğimiz Black Orlov Elması, Brahma'nın Gözü ismiyle de anılıyor. Bu elmas, bir Hindu tapınağından çalındı ve kulaktan kulağa dolaşır gibi insandan insana dolaşıp durdu. Her kim Brahma'nın Gözü'ne sahipse şansı hep kötü gitti. Başına gelmeyen bela kalmadı. Bu taşa sahip olan son insanlar, yüksekten atlayarak intihar etti. Elmasın yeni sahibi ise laneti yok etmek adına taşı üçe böldürdü. Şimdilik taşa dair yeni bir haber bulunmuyor. İnsanlar, bu hamleyle elmasın üzerindeki lanetin kalktığını düşünüyor.

2. Oyuncak bebek Annabelle

2. Oyuncak bebek Annabelle

Bir kadın, 1970 yılında antikacıdan oyuncak bebek alıyor ve bunu kızına hediye ediyor. Kızı ise bu yırtık ve değişik görünümlü bebeği, odanın içinde farklı yerlere hareket ederken görüyor. Olay esnasında arkadaşı da yanında olan kız neye uğradığına şaşırıyor. Hareket etmenin yanı sıra bebek ardında 'yardım et' yazılı notlar bırakmaya başlıyor. Sonrasında kız ve kızın arkadaşı bu bebeğin kanlı olduğunu görüyor. Bu durumdan oldukça korkan kızlar, erkek arkadaşından yardım istiyor. Erkek arkadaşı, bu bebekten kurtulmaya çalışıyor fakat bebek onu boğuyor. Kızlar, çözüm bulması adına Amerikalı hayalet avcılarından yardım istiyor. Hayalet avcıları, bebeğin iblis tarafından kontrol edildiğini söylüyor. Şeytanı, bebekten 2 kere çıkarmaya çalışıyorlar fakat başaramıyorlar. Sonrasında kesin bir sonuç için bebeği bir camekân içine kilitliyorlar. Ancak bebeğin hâlâ hareket etmeye devam ettiği söyleniyor.

3. Maori Maskesi

3. Maori Maskesi

Maskeleri ile tanınan yerli halklardan biri de Yeni Zelanda'dan Maoriler. İnanca göre Maori maskeleri savaşta ölen insanların ruhlarına ev sahipliği yapıyor. Bu maskelerin lanetli ruhları, erkeklere herhangi bir zarar vermese de kadınların çocuklarını düşürmesine sebebiyet veriyor.

4. Oyuncak bebek Pupa

4. Oyuncak bebek Pupa

Bebek Pupa, 2005 yılında sahibi ölünce garip davranışlar sergilemeye başlıyor. Bu ilginç hareketler yüzünden ölen sahibinin ruhunun bebeğin içine sıkıştığı düşüncesi doğuyor. Cam bir alanda sergilenen Pupa bebeğinin, ara sıra camı zorladığı ve yüz ifadelerini değiştirdiği söyleniyor.

5. Acılı Adam

5. Acılı Adam

Bir tablo olan Acılı Adam, korkutucu havasıyla biliniyor. Söylenene göre bu tabloyu çizen sanatçı boyaya kendi kanını katmış. Tablo bitince de intihar etmiş. Bunun yanı sıra tablonun sahibi, resim duvara asıldığında resmin ağladığını ve sesler duyduğunu söylemiş. Tabloyu astığında evinde hayalet gibi gölge gördüğünü de söyleyen bu kadın, torununa miras olarak resmi bırakmış. Torunu da aynı şekilde korkutucu şeyler yaşamış. Çocuğu, merdivenlerden yuvarlanmış ve karısı saçını okşayan bir hayaleti hissetmiş. Daha sonrasında adam, tabloyu bodruma kilitlemiş ve satmamaya ant içmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağlayan çocuk

6. Ağlayan çocuk

Bazı evlerde ve kitap kapaklarında görebileceğiniz bu resim, Bruno Amadio tarafından yapıldı. 4 Eylül 1985 yılında İngiltere'de yaşanan bir yangın sonrasında her şey kül olmuşken bu tablonun hiç hasar almadığı görüldü. O dönemden beri bu resmin lanetli olduğu düşünülüyor.

7. Tutankhamun’un laneti

7. Tutankhamun’un laneti

En ünlü lanetlerden biri de Tutankhamun'un mezarı olarak karşımıza çıkıyor. Tutankhamun'un lanetli mezarını açan Howard Carter yüzünden akrabaları ve ekip arkadaşlarının da zarar gördüğü düşünülüyor. Howard Carter, mezarı açtıktan günler sonra hastalıklardan dolayı ölüyor. Muhasebecisi de bir sinek yüzünden ölüyor. Ek olarak bu lanetin 20 kişiyi daha o yıllarda etkilediği düşünülüyor.

8. Hope elması

8. Hope elması

Hope elmasının milyarlarca yıllık olduğu ve ayrıca bu taşın 200-250 milyon dolar gibi uçuk bir değere sahip olduğu düşünülüyor. Hope elması, Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi’nde sergileniyor. Bu elmasın, laneti ise giydiği kişiye şanssızlık getirmesi. Bu elmasa sahip olan iki kişiden birinin köpek tarafından parçalandığı ve diğerinin de Fransız mafyası tarafından öldürüldüğü efsaneler arasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
6
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
beetlejuice

Annabelle tek benim favorim