Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Olmak Düşündüğünüzden Daha Kolay: İşte 10 Küçük Adımda Mutluluğun Formülü

Mutlu Olmak Düşündüğünüzden Daha Kolay: İşte 10 Küçük Adımda Mutluluğun Formülü

02.03.2022 - 08:45

Günlük hayatın akışında stres yaratacak durumlara o kadar çok maruz kalıyoruz ki bazen mutlu olmayı hak ettiğimizi dahi unutabiliyoruz. Oysa mutlu olmak herkesin hakkı. Hayat fazlasıyla yorucu ve zor olabilir. Kendimizi hayatın olumsuz yönlerine kaptırıp enerjimizi bu yönde harcamak yerine mutlu olmanın yollarını arayabiliriz. Üstelik mutlu olmak öyle zor ve karmaşık formüllerden oluşmuyor. Atacağınız birkaç ufak adımla daha huzurlu bir hayata sahip olabilirsiniz. İşte daha mutlu olmanızı sağlayacak 10 etkili adım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğal olanı tercih edin.

1. Doğal olanı tercih edin.

Eski insanları hatırlayın; ninelerinizi, dedelerinizi. Bizlerin sahip olduğu çoğu imkana sahip değillerdi belki ama sahip oldukları önemli bir şey vardı: Organik besinler! Hayatınızdan paketli ürünleri çıkardığınızda kısa süre içerisinde hem enerjinizin yükseldiğini hissedeceksiniz hem kilo vereceksiniz. Aynada gördüğünüz değişim sizi daha mutlu edecek!

2. Doğada daha fazla vakit geçirin.

2. Doğada daha fazla vakit geçirin.

Doğa ile iç içe olmak, motivasyonunuzu yükseltmekle kalmayacak aynı zamanda zihninize de iyi gelecek. Ormanlık alanda yürüyüş yapmak, çiçek dikmek, toprakla temas etmek, bir hayvanı sevmek gibi aktiviteler pozitif düşünmenizi sağlayacak. Vücudunuzda biriken toksinleri atarak kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.

3. Egzersizi günlük rutininize ekleyin.

3. Egzersizi günlük rutininize ekleyin.

Spor yapmak, mutluluk hormonlarının çalışmasına etki ederek hayata pozitif bir pencereden bakmanızı sağlar. Egzersizi hayatınıza dahil etmek daha dinç hissetmenize, egzersiz sırasında salgılanan hormonlar ise zihninizin arınmasına yardımcı olur. Negatif düşüncelerden uzaklaşarak sakin ve dengeli bir ruh haline sahip olabilirsiniz.

4. Meditasyona başlayın.

4. Meditasyona başlayın.

Meditasyon, zihninizdeki negatif düşüncelerden arınarak kendi iç sesinizi duymanızı sağlar. Kendinizi dinleyerek hayatta sahip olduğunuz güzelliklerin, yaşadığınız kıymetli anların değerini daha iyi anlar ve şükretmeyi öğrenirsiniz. Hayatla ilgili farkındalığınızı artırarak ruhunuzun huzur bulmasını sağlarsınız.

5. Takıntılarınızdan kurtulmaya çalışın.

5. Takıntılarınızdan kurtulmaya çalışın.

Takıntılı bir ruh haline sahip olmak, hayatı hem kendiniz hem çevreniz için zorlaştırır. Elinizde olmayan şeyleri değiştirmeye çalışmak ya da her şeyin isteğiniz doğrultusunda gelişmesini beklemek sizi fazlasıyla yorar. Öz güveninizi de düşüren takıntılardan en kısa sürede uzaklaşın. Unutmayın, kendine güveni olmayan bireyin mutlu olması çok zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şikayet etmeyi bırakıp çözüm yollarına odaklanın.

6. Şikayet etmeyi bırakıp çözüm yollarına odaklanın.

Sürekli olarak bir şeylerden şikayetçi olmak, sizi negatif enerjiyle doldurur. Kendi enerjinizi düşürmekle kalmayıp etrafınızdaki insanları da olumsuz etkilersiniz. Her şeyden şikayetçi olan bir insanı kimse etrafında istemeyeceği için zamanla yalnız kalırsınız. Hayatta her zaman her şey için bir çözüm yolu bulunabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

7. Negatif insanlardan derhal uzaklaşın.

7. Negatif insanlardan derhal uzaklaşın.

Hayatta her zaman olumlu düşüncelere sahip insanlarla bir arada olmaya çalışın. Kötümser, sizi önemsemeyen, bencil insanlardan uzaklaşıp size değer veren, anlayışlı, iyimser insanları hayatınıza almaya çalışın. Unutmayın ki hepimiz yakın çevremizdeki insanların ortalamasıyız, bu sebeple pozitif insanlar bizim de mutlu olmamızı sağlar.

8. Yeni bir hobi edinin.

8. Yeni bir hobi edinin.

Yeni uğraşlar edinmek ve kendinizi geliştirmek, hayat enerjinizi yükselterek daha iyi hissetmenizi sağlar. Sürekli aynı şeyleri tekrar etmek, sıkılmanıza ve kendinizi mutsuz hissetmenize neden olabilir. Daha önce deneyimlemediğiniz bir alanda yeni bir şeyler yapmaya çalışmak, günlük sıkıntılardan sıyrılarak heyecanınızı artırmaya yardımcı olur.

9. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.

9. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak, sizi mutsuz etmekten başka bir işe yaramaz. Herkesin hayat şartlarının, fiziksel özelliklerinin, duygusal durumlarının birbirinden farklı olduğunu kabul etmeliyiz. Her bireyin biricik olduğunu kabul edin ve kendinizi asla başkalarıyla kıyaslamayın. Bunun yerine en iyi halinizi yaratmaya odaklanmanın size mutluluk getireceğini aklınızdan çıkarmayın.

10. Geleceğinizi planlayın.

10. Geleceğinizi planlayın.

Kim olmak istediğinizi düşünün. Hayata geliş amacınızı sorgulayın ve 10 yıl sonra kendinizi nerede gördüğünüzü hayal edin. Bu hayalinizi gerçekleştirmek için geleceğinizi adım adım planlayın. Bir kağıt kalem alarak hayallerinizi yazmak bile geleceğiniz için bir adım attığınız anlamına gelir. Haydi durmayın, bir an önce kendiniz için harekete geçin! Yaşama sevincinizin yerine gelmesinin sizi nasıl mutlu ettiğini göreceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ggtac Isayev

7 akrabalarımı gebertmem gerek burada yazılanlar klassik bilindik şeyler erken kalk ebeni selamla falan mutluluk zaten anlıkdır bu dedikleriniz bazıları için... Devamını Gör

muzlu.kek

#7 kendimden nasıl uzaklaşayım?