Görüş Bildir
Haberler
Kuaförsüz Halletmek İsteyenler İçin Evde Son Yılların Değişmeyen Modası Ombre Nasıl Yapılır?

Kuaförsüz Halletmek İsteyenler İçin Evde Son Yılların Değişmeyen Modası Ombre Nasıl Yapılır?

14.02.2022 - 07:00

Saç rengini değiştirmek ve yenilik yapmak birçok kadını mutlu eder. Bunun için kadınlar kuaförde saatlerini harcayabilirler. Son yıllarda saç trendleri arasında yer alan ombre tekniği birçok kadın tarafından tercih ediliyor. Ombre saçın uç kısımlarını diplere oranla 2-3 ton açarak yapılan bir işlem. Doğallıktan yana olan kadınların ilk tercihleri arasında yer alan bu işlem, saça doğal bir ışıltı katıyor. Her saç tipine ve rengine ombre yapılabiliyor. Kuaförde bu işlemi yaptırmak bütçenizi zorlayabilir. Peki, evde ombre yapılır mı? Evet, ombre tekniğini evde de uygulayabilmeniz mümkün. İlk kez kendi saçlarınızı boyuyorsanız ombre yapmak için bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz. Ombre için satılan özel boyalar mevcut ancak sizin için hazırladığımız tarif ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Gelin evde ombre nasıl yapılır birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ombre işlemi için gereken malzemeler şu şekilde:

Ombre işlemi için gereken malzemeler şu şekilde:

● Saç renginizden 1-2 ton açık saç boyası (saç renginiz çok koyuysa saç açıcı)

● Saç boyası kabı ve fırçası

● Eldiven

● Alüminyum folyo

● Tarak

● Ayna

● Özel ombre boyaları da kullanabilirsiniz.

Saç boyasını ambalaj üzerinde tarif ettiği şekilde hazırlayarak bir kenara koyun. Boyanın tamamen karışmasına özen gösterin. Üzerinize eski bir tişört giyin ve omuzlarınıza havlu örtün. Saç boyasının cildinize bulaşmaması için vazelin kullanabilirsiniz. Kusursuz ve eşit bir sonuç elde etmek için boyayı hızlı bir şekilde uygulamanız gerektiğini unutmayın. Ayna ile birlikte çalışırsanız daha kolay bir şekilde uygulama yapabilirsiniz.

1. Öncelikle saçlarınızı hazırlayın.

1. Öncelikle saçlarınızı hazırlayın.

Saçlarınızı ortadan ayırın ve tarayın. Kıvırcık ya da kabarık bir saça sahipseniz uygulamadan önce saçlarınıza fön çekmeniz daha rahat çalışmanızı sağlayacak. Keskin bir şekilde boyama yapmayacağınız için saç diplerinize krepe atmanız uygulamayı kolaylaştıracak. Krepenin yoğunluğu saçınızdaki ışıltı yoğunluğunu belirleyecek. Ombre işlemine saç dibinin 20 cm aşağısından başlamalısınız. Kısa bir saça sahipseniz kulak hizanızdan da başlayabilirsiniz. Başlayacağınız kısmı belirleyin ve eldivenlerinizi takın.

2. Boyayı saçınıza uygulayın.

2. Boyayı saçınıza uygulayın.

Saçınızı tutamlara ayırıp istediğiniz bölgeden başlayarak saçınıza boyayı uygulayabilirsiniz. Saçınızı düz bir şekilde boyamamaya özen gösterin. Boyayı saçınıza sürdükten sonra ince bir tarakla üstünden geçerek boyanın dağılmasını sağlayın. Saç uçlarınızın daha açık tonda olmasını istiyorsanız bu kısımlara en son tekrar boya uygulayabilirsiniz.

3. Saç tutamlarını folyo ile sarın.

3. Saç tutamlarını folyo ile sarın.

Boyayacağınız saç tutamının altına folyo koyarak uygulamayı kolayca yapabilirsiniz. Her boyadığınız saç tutamını folyo ile sarın. Bu şekilde zorlanırsanız saçı boyadıktan sonra da folyoya sarabilirsiniz. Folyo saçın ısınmasını ve iyi bir şekilde açılmasını sağlar. Saç kurutma makinesi ile saçınıza ısı vererek boyanın daha iyi işlemesini sağlayabilirsiniz.

4. Tüm saç tutamlarını boyayın.

4. Tüm saç tutamlarını boyayın.

Saçınızı boyadıktan sonra bekleme süresine çok dikkat etmelisiniz. Boyayı az bekletirseniz boya saç renginizi açmaz, fazla bekletirseniz saçlarınızda yıpranmaya yol açar. Açık renkli saçlarda 25-30 dakika bekleme süresi ideal. Koyu bir saç tonuna sahipseniz 35-40 dakika saçınızda bekletebilirsiniz. Bekleme süresi boyunca folyoları açarak saçın ne kadar açıldığını kontrol edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Saçlarınızı yıkayın.

5. Saçlarınızı yıkayın.

Bekleme süresi sonunda saçınızdaki folyoları çıkarın. Ilık su ve bol şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Boyanın saçınızdan iyice arındığına emin olun. Ombre renginiz koyu gelirse endişelenmeyin, yıkadıkça saç renginiz daha fazla açılacak.

6. Saçlarınıza bakım yapın.

6. Saçlarınıza bakım yapın.

Saçlarınız işlem gördüğü için yıpranmış olabilir. Ombre işleminden sonra uygulayacağınız bir saç maskesi saçlarınızın onarılmasına yardımcı olacak. Saçlarınıza düzenli olarak bakım yaparsanız saçlarınız daha canlı ve ışıltılı görünür.

7. Ombreli saçın bakımı nasıl olmalı?

7. Ombreli saçın bakımı nasıl olmalı?

● Ombreli saçınıza yüksek ısı uygulamaktan kaçınmalısınız. 

● Saçlarınıza düzenli olarak doğal bakım maskeleri uygulamalısınız.

● İşlem gören saçınız neme ihtiyaç duyacak. Bu nedenle saçınızı kurutmayan şampuanlar tercih etmelisiniz.

● Saç renginizin canlı kalması için çok sıcak su ile yıkamamaya özen göstermelisiniz.

● Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra mutlaka saç kremi kullanmalısınız.

● Sarı tondaki saçlarda ombre işleminden sonra kızıllık oluştuysa mor şampuan kullanarak daha küllü bir ton elde edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın