Görüş Bildir
Haberler
İpek Gibi Olacak: Dudaklarınızı Yumuşacık Yapacak Bakım Önerileri

İpek Gibi Olacak: Dudaklarınızı Yumuşacık Yapacak Bakım Önerileri

30.01.2022 - 07:30

Dudakların sağlıklı ve güzel görünmesi dış görünüşü büyük oranda etkiliyor. Özellikle kış aylarında soğuklardan ötürü dudak derileri kuruyor ve çatlıyor. Bu durum kimi zaman bir sağlık sorununa dönüşerek kanama ve yaralara kadar ilerleyebiliyor. Kullanılan makyaj ürünleri de bu durumu tetikleyen faktörler arasında. Siz de bu durumdan şikayetçiyseniz dudaklarınızı korumak ve daha güzel görünmesini sağlamak için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Haydi, bu püf noktalarına göz atalım!

1. İlk kural: Suyu asla ihmal etmeyin.

1. İlk kural: Suyu asla ihmal etmeyin.

Dudak bakımı için ilk yapılması gereken şey gün içinde bolca su içmek. Vücudumuzun ve tabii dudaklarımızın kurumasının en önemli sebeplerinden biri susuzluk. Yeterli su ihtiyacını karşılamak tüm ciltte olduğu gibi dudaklarda da olumlu etki yaratır. Bu yüzden suyu ihmal etmeyin.

2. E vitamini takviyesi dudaklarınıza iyi gelecek.

2. E vitamini takviyesi dudaklarınıza iyi gelecek.

E vitamini cilt hücrelerini yenileyici özelliği sayesinde dudaklarınızı yumuşatır ve onlara iyi gelir. Eczaneden edindiğiniz E vitamini kapsüllerini keserek, ürünü dudaklarınıza doğrudan uygulayabilirsiniz. E vitaminini kapsül olarak kullanmayı tercih etmez veya edinemezseniz, içeriğinde E vitamini bulunan kozmetik ürünlere öncelik tanıyabilirsiniz.

3. Her gün yapabileceğiniz pratik bir peeling: Dudakları fırçalamak.

3. Her gün yapabileceğiniz pratik bir peeling: Dudakları fırçalamak.

Ağız sağlığı için her gün dişlerimizi fırçalıyoruz. Bu sırada dudak bakımını da aradan çıkarmak mümkün. Temiz diş fırçası ile nemli dudaklarınızı da fırçalayarak dudaklarınıza pratik bir peeling uygulaması yapabilirsiniz. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız farkı kısa sürede göreceksiniz. Fakat çok sert davranıp dudaklarınıza daha fazla zarar vermemeye dikkat etmelisiniz.

4. Dudaklarınıza zaman ayırın: Ev yapımı peelingleri deneyin.

4. Dudaklarınıza zaman ayırın: Ev yapımı peelingleri deneyin.

Dudakları hem beslemek hem ölü derilerden arındırmak için peeling yapmak en etkili yöntem. Bazı markaların dudak peelingi olarak satışta olan ürünleri var. Bu ürünleri de tercih edebilirsiniz fakat evdeki doğal ürünlerle peeling karışımları da hazırlamak mümkün. Ancak bu aşamada kullanacağınız malzemelere alerjiniz olmadığından emin olmalısınız.

İşte ev yapımı dudak peelingi tariflerinden birkaçı;

İşte ev yapımı dudak peelingi tariflerinden birkaçı;

Zeytinyağı - Bal - Şeker Şekerin pütürlü yapısı peelingin olmazsa olmazı. Bal ve zeytinyağı ise nemlendirme ve besleme etkisi ile karışımı kullanışlı bir dudak peelingi haline getiriyor. 

Kahve telvesi - BalKahve telvesinin peeling etkisini balın yumuşatıcı ve besleyici etkisi ile bir araya getiren bu karışıma bayılacaksınız. Hemen her evde kolaylıkla bulunan bu iki malzeme sayesinde canlı ve iyileşmiş dudaklara sahip olabilirsiniz. 

Hindistan cevizi yağı - Şeker Hindistan cevizi yağı ise antioksidanlar ve yağ asitleri bulunduran, iyileştirici özelliklere sahip bir yağ olarak dudak bakımınızın vazgeçilmez parçalarından biri olabilir. Yağın besleyiciliği bu karışımda şekerin ölü derilerden arındıran pütürlü yapısı ile buluşuyor. 

Tarçın - Zeytinyağı - BalBu karışımda zeytinyağı ve bal nemlendirici etkisini gösterirken, tarçın da pütürlü yapısı ile peeling etkisi yapıyor. Ayrıca tarçının dolgunlaştırıcı etkisi de var!

Nane yağı - Üzüm çekirdeği yağı - Esmer şeker Nane yağı dolaşımı hızlandırarak canlandırır ve doğal dolgunlaştırıcı görevi görür. Üzüm çekirdeği yağı ise nemlendirici etkiye sahip. Ancak bu karışımı uygulamadan önce alerjik olmadığınızda mutlaka emin olun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın