Görüş Bildir
Haberler
Zaman Geriye Aksın: Doğru Cilt Bakımı, Doğru Makyaj Tonları ve Kıyafet Seçimiyle Kendinizi Daha Genç Hissedin

Zaman Geriye Aksın: Doğru Cilt Bakımı, Doğru Makyaj Tonları ve Kıyafet Seçimiyle Kendinizi Daha Genç Hissedin

01.02.2022 - 07:00

Son dönemlerde sosyal medya kullanımının artmasıyla dış görünüş daha da önemli hale geldi. Bu durum ise genç görünmek için daha fazla çaba sarf etmemize neden oluyor. Ancak bunun için illaki estetik yaptırmak gerekmiyor. Birkaç tüyo sayesinde cerrahi müdahalelere gerek kalmadan daha genç görünebilirsiniz. Sağlıklı beslenme, doğru kıyafet seçimi, rutin cilt bakımı ve doğru saç kesimi ile olduğunuzdan daha genç görünmenin yanında yaşlanma belirtilerine de dur demek mümkün. Eğer siz de daha genç bir görünüme kavuşmak için harekete geçmeyi düşünüyorsanız yapmanız gereken birkaç basit şey.

Doğru bir giyim tarzı ile stilinizde gençliği yakalayın.

Doğru bir giyim tarzı ile stilinizde gençliği yakalayın.

Tercih ettiğiniz kıyafetlerin sizi daha yaşlı ya da daha genç gösterebileceğini biliyor muydunuz? Daha genç gözükmek istiyorsanız işe dolabınıza birkaç yenilik getirmekle başlayabilirsiniz. Yeni parçalar ve farklı kombinler stilinize daha genç bir hava katmanızda destek olacak.

Trendlere ayak uydurun.

Trendlere ayak uydurun.

Zamanı yakalamak için dolabınızda modanın yeni trendlerine yer açın. Trendler arasında kendi bedeninize uygun kıyafetleri bulun ve kendinize has görünümler yaratın. Bu noktada giyim tarzınız için moda renkleri tercih etmek de doğru bir seçim.

Beden ölçülerinize uygun giysiler tercih edin.

Beden ölçülerinize uygun giysiler tercih edin.

Kıyafetleri doğru bedende seçmek vücudu çok daha şık ve estetik gösteriyor. Sizi olduğunuzdan farklı gösteren proporsiyonunuza uygun olmayan giysileri dolabınızdan çıkarın. Vücut hatlarınıza uygun giysiler sizi çok daha genç gösterecek. Bu nedenle aşırı salaş kombinlerinizi de unutun. Yine de tüm parçalarınızdan vazgeçmeniz gerekmiyor: Bol pantolonlarınızla giydiğiniz bol tişörtlerinizi artık skinny pantolonlarınızla kombinleyin. Ya da bol giysilerinizle kemer kullanarak stilinizi daha genç görünüme kavuşturun.

Düzenli cilt bakımı ile hep genç kalın.

Düzenli cilt bakımı ile hep genç kalın.

Cilt bakımına özen göstermek cildinizin sağlığını korumak için olmazsa olmaz. Ancak konu yaşlanmayı geciktirmekse bazı detaylara dikkat etmek önemli. O detaylara göz atalım.

Düzenli olarak yüzünüzü temizleyin.

Düzenli olarak yüzünüzü temizleyin.

Cildinizi temiz tutmak, gözeneklerin açılmasını sağlıyor ve akne, siyah nokta gibi sorunların önüne geçiyor. Ayrıca cildin nefes almasını sağlayarak kırışıklık ve sarkmaların da önüne geçmeye yardımcı oluyor. Ancak bu işlem için doğru ürünü bulmak da oldukça önemli. Cilt tipinizi belirleyerek en etkili ürünü seçebilirsiniz. 

Temizleyici ürünleri cildinize nazikçe uygulayın. Çünkü cilde sert davranmak, bölgede tahrişlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ayrıca temizleme işlemini iki kereden fazla yapmamaya özen gösterin. Çok fazla uygulama cildin nem kaybetmesine neden olabilir. Bu da cildinizin esnekliğini kaybetmesine ve kırışıklık oluşuma zemin hazırlar. Aman dikkat! Temizleme işleminin ardından cildinizi cilt tipinize uygun bir ürün ile nemlendirmeyi de unutmayın.

Anti-aging kremler hayat kurtarır.

Anti-aging kremler hayat kurtarır.

Cilt bakım ihtiyaçları kişiden kişiye değişiklik gösterse de özellikle 30'lu yaşlardan itibaren anti-aging kremler kullanmak cildin yaşlanmasını önlemek için etkili bir yol. Anti-aging kremlerin içerisindeki C ve E vitamini, hücre yenilenmesini hızlandırıyor. Bu sayede cildiniz canlılığını koruyor ve yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Doğru cilt bakımı sayesinde hep hissettiğiniz yaşta kalacaksınız.

Peeling ile cildinizi ölü derilerden arındırın.

Peeling ile cildinizi ölü derilerden arındırın.

Sağlıklı ve genç bir görünüm için cildinizdeki ölü derilerden kurtulun. Peeling yaparak cildinizdeki kırışıklıklara, ince çizgilere ve gözeneklere dolan kalıntı ve ölü derileri yok edin. Cildinizin zarar görmesini önlemek için doğal parçacıklı ya da sentetik ürünleri tercih edebilirsiniz.

Daha genç görünmek için makyaj tüyoları

Daha genç görünmek için makyaj tüyoları

Makyaj uygulamaları sizi istediğiniz kişiye kolayca dönüştürebilir. Genç bir görünüm için de makyaj tüyolarından yararlanabilirsiniz. Doğru tonlarda uygulanacak bir makyaj ile istediğiniz yaşa geri dönmeniz mümkün.

Cildinizi makyajdan önce temizleyin, nemlendirin.

Cildinizi makyajdan önce temizleyin, nemlendirin.

Makyaj uygulamasından önce mutlaka nemlendirici özellikli bir baz kullanın. Bu yöntem ten makyajının kuruluğundan yüzünüzü koruduğu gibi cildinizin daha pürüzsüz ve genç görünmesine de yardımcı olacak.

Ten makyajında doğal ve hafif tonlar tercih edin.

Ten makyajında doğal ve hafif tonlar tercih edin.

Hatalı fondöten seçimi sizi daha yaşlı gösterir. Bu nedenle ışığı yansıtan ve doğal duran fondötenleri tercih edin. Özellikle günlük kullanımda yoğun kapatıcılığı olan ürünlerinizle vedalaşın. Bu tarz fondötenler kırışıklıklara ve çizgilere dolarak onların belirginleşmelerine sebep oluyor. Bu da cildin taze görünümüne zarar veriyor. Bu nedenle makyaj dolabınızda su bazlı, nemlendirici etkili ve hafif yapılı fondötenlere yer açın. Allık seçiminde ise pembe ve şeftali tonlarına merhaba deyin. Bu tonlarda likit allıklar cildin genç ve sağlıklı gözükmesini sağlıyor.

Dinç ve genç bir yüz için kapatıcı kullanmayı deneyin.

Dinç ve genç bir yüz için kapatıcı kullanmayı deneyin.

Kapatıcı ürünler kullanarak özellikle göz çevresindeki yorgun görüntüyü ortadan kaldırabilirsiniz. Böylece çok daha dinç görünme şansına sahip olabilirsiniz. Ancak kapatıcıyı da doğru tonda tercih etmelisiniz. Çok yoğun yapılı ya da yanlış tonlarda kapatıcılar cildiniz daha yaşlı ve yorgun gözükmesine neden olur. İnce formüllü ve su bazlı likit kapatıcı ürünlerini tercih ederek daha genç görünüm elde edebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın