Görüş Bildir
Haberler
Makyaj Çantaları Hazırsa Başlıyoruz! Yeni Yılda Yepyeni Bir Stil İsteyenlere 2022'nin Makyaj Trendleri

Makyaj Çantaları Hazırsa Başlıyoruz! Yeni Yılda Yepyeni Bir Stil İsteyenlere 2022'nin Makyaj Trendleri

06.01.2022 - 07:30

Yeni bir yıl; taptaze başlangıçlar, büyük değişimler ve yeni bir stil için harika bir fırsat! 2022'de aynada farklı bir görünümle karşılaşmak isteyenler için bu yıl hangi makyaj trendlerinin ön planda olacağı, merak konusu olmaya başladı bile. 2022 yılında pek çok farklı makyaj stili karşımıza çıkacak. 2021'den ve önceki yıllardan da izler taşıyan bu makyaj stilleri, kişiselleştirilmeye de oldukça uygun. Göz makyajında birçok yenilik ve eğlenceli uygulamalar bizi bekliyor. Ayrıca sadelikten yana olanların da çok sevecekleri makyaj trendleri var. Hazırsanız 2022'de ön planda olacak makyaj stillerini derlediğimiz bir listeyle karşınızdayız! Şimdiden bu trendlere göz atıp evde denemeler yapmaya başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Neon eyeliner'ların eğlenceli duruşu

1. Neon eyeliner'ların eğlenceli duruşu

Renkli ve eğlenceli bir görünüm oluşturan neon eyeliner'lar, aslında hayatımıza daha önce girmişti. Neon eyeliner'ları 2022'de de pek çok makyajda göreceğiz. Farklı renklerin bir arada kullanıldığı, makyajı anında farklılaştıran neon eyeliner'ları radarınıza alın! Yeşil, mor, pembe ve sarı tonları; yaygın olarak kullanılan renkler arasında. En güzel yanı; dakikalarca kat kat far sürmekle uğraşmadan, tek çizgide fark yaratan bir makyaj stiline kavuşturuyor olması. Kullanmaya başladıktan sonra bir süre uygulamada zorlanabilirsiniz ama denemeler yaptıkça yıl boyu bu eyeliner'lardan vazgeçemeyeceksiniz. Daha iddialı bir görünüm için dudaklarınızda da neon bir ruj tercih edebilirsiniz. 'O kadar iddiaya gerek yok.' diyorsanız nude tonlarda bir ruj kullanarak neon eyerliner'ı makyajınızın yıldızı yapabilirsiniz.

2. Dikkat çekici ve zamana meydan okuyan kırmızı rujlar

2. Dikkat çekici ve zamana meydan okuyan kırmızı rujlar

Evet, bu sene yine kırmızı rujları göreceğiz. Zamansız bir makyaj ürünü olan kırmızı rujlar, sürüldüğü anda romantik bir etki katıyor. İlla ki özel bir davete ya da buluşmaya giderken kırmızı ruj sürmeye gerek yok. 2022'de günlük yürüyüşlerinize çıkarken ya da markete, okula, işe giderken de kırmızının her tonunu gönlünüzce kullanabilirsiniz. Her duruma uyum sağlayan kırmızı rujlar, farklı cilt alt tonlarına göre pek çok seçeneğe de sahip. Özellikle parlak ve cesur tonlardaki kırmızı rujlar 2022'nin yıldızı olacak gibi duruyor. Mat kırmızı rujlar da günlük kullanıma gayet uygun. Dramatik bir rimel sürerek ya da cat eye eyeliner stiliyle kırmızı rujlu makyajınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

3. Makyaja sıcacık bir bahar tazeliği kazandıran yeşil farlar

3. Makyaja sıcacık bir bahar tazeliği kazandıran yeşil farlar

Açık yeşil, neon yeşil, pastel yeşil, koyu yeşil... Yeşilin her halini bu sene göz kapaklarınızda taşımaya hazır olun. Makyajda sık sık kullandığımız bir renk olmayan yeşil, hak ettiği ilgiyi 2022'de fazlasıyla bulacak. Bakışlarınıza yemyeşil bir orman derinliği katmak için farklı tonlardaki farları bir arada kullanarak dağıtabilirsiniz. Hatta parıltılı farları, yeşil farların üstüne sürerek iddialı bir görünüm oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda göz pınarlarına da yeşil far sürerek dramatik bir görünüm de yakalanabilir. Yeşil far kullanımında birçok seçenek var, tarzınıza ve bulunacağınız ortama göre makyajınızı özgürce şekillendirebilirsiniz.

4. Bol bol allıklı makyajlar

4. Bol bol allıklı makyajlar

Şeftali tonlarında ya da pembe tonlarındaki allıklar, bu sene sık sık makyajlarda ön planda olacak. Allıkları hafif dokunuşlarla sürmektense daha belirgin bir şekilde uygulamak, 2022'nin makyaj trendleri arasında yerini alacak. Bu sene allık sürerken elinizi korkak alıştırmayın ve bol bol allık sürün! Göz makyajını yoğun yapsanız da allıkları es geçmeyin. 'Al yanaklar hiç benlik değil!' diyorsanız likit allıklar yerine toz allıkları tercih ederek dengeyi sağlayabilirsiniz. Zaten allıklar gün içerisinde dağılabildiğinden düşündüğünüz kadar fazla sürmüş olmazsınız. Sade bir göz makyajı, nude ruj ve pembe tonlardaki bir allıkla tamamlayarak güncel makyaj stillerini yakalayabilirsiniz.

5. Parıltılı ve simli makyaj görünümleri

5. Parıltılı ve simli makyaj görünümleri

Parıltılı makyajlar da 2022'nin imza trendlerinden biri olacak. Bu yıl yanaklarda, gözlerde ya da dudaklarda bol bol sim göreceğiz. Siz de 2022'de yumuşak ve etkileyici bir görünüm sağlayan parıltılarla yüzünüzü daha aydınlık gösterebilirsiniz. Pastel tonlarına çok yakışan parıltılar, günlük makyajda da kullanılabilir. Highlighter da kullanarak bu parıltı görünümünü destekleyebilirsiniz. Dilerseniz neon tonlardaki parıltıları kullanarak cesur ve ışıltılı bir makyaj yapabilirsiniz. Sınır yok, dilediğiniz kadar ışıldayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dudak kalemiyle belirginleştirilmiş dudaklar

6. Dudak kalemiyle belirginleştirilmiş dudaklar

80'ler ve 90'lardaki pop şarkılarının kliplerinde görmeye alıştığımız çerçevelenmiş dudaklar, 2022 yılında tekrar ön planda olacak. Bu trendi de dilediğiniz gibi yorumlamakta özgürsünüz. Dudak kaleminizi, bir ton açık ya da koyu rujlarla birlikte kullanıp ombre görüntüsü yakalayabilirsiniz. Rujunuzdan iki ton daha koyu renkteki bir kalemle dudaklarınızı belirginleştirip olduğundan daha kalın gösterebilirsiniz. Aynı zamanda daha sade ve minimal bir görünüm için dudak kalemiyle açık tonlardaki rujları karıştırmak da mümkün. Sade ve çabasız bir makyaj stili içinse dudak kalemi ve ruju parmağınızı kullanarak karıştırıp dağıtabilirsiniz. Bu sayede renkler iç içe geçerek hoş bir görüntü oluşturur.

7. Göz altına sürülen rengarenk farlar

7. Göz altına sürülen rengarenk farlar

2021'de de popüler olan bu trend, 2022'de daha çok yaygınlaşacak gibi görünüyor. Bu yıl farklı tonlardaki farları bir arada kullanarak sıra dışı makyajlar yapabilirsiniz. Stilinizin bütünüyle uyumlu, doğal renkler tercih edebileceğiniz gibi sade ve minimal bir stil oluşturup rengârenk farlarla hareketlendirebilirsiniz. Pastel tonlardaki farlarla gayet hoş duran bu makyaj stili gözlerinizi ön plana çıkarır. Göz pınarlarınıza da dilediğiniz tonda bir far sürerek göz makyajınızı belirgin hale getirin.

8. 'Yok ya, ben doğallıktan yanayım.' diyenler için yok gibi makyaj

8. 'Yok ya, ben doğallıktan yanayım.' diyenler için yok gibi makyaj

'No makeup makeup' trendi 2022'de de günlük makyajlarda sık sık kullanılacak. Daha sıcak tonlardaki farları ve rujları beraber kullanarak bu makyajı elde edebilirsiniz. Kusursuz ve doğal bir cilt makyajı yaptıktan sonra hafif bir rimel ve incecik bir eyeliner ile 'yok gibi makyaj' görüntüsüne ulaşmak mümkün. Renkli makyajlara vaktiniz olmadığında ya da doğal görünmeyi tercih ettiğiniz günlerde bu makyaj stilini kullanabilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mavibiyik

Makyaj malzemesi fiyatları bu haldeyken en güzeli doğallık oluyor mecburi olarak :)