Görüş Bildir
Haberler
Kış Aylarında Kuruyup Hassaslaşan Cilt ve Saçlar için Mutlaka Bilmeniz Gereken Bakım Tüyoları

Kış Aylarında Kuruyup Hassaslaşan Cilt ve Saçlar için Mutlaka Bilmeniz Gereken Bakım Tüyoları

03.01.2022 - 08:00

Mevsim değişikliğinden dolayı vücut direncimiz düşebilir. Özellikle sıcak havalardan soğuk havalara geçtiğimizde hem cildimiz hem saçımız etkilenebiliyor. Pul pul dökülen cilt veya nemini kaybetmiş saç herkesin canını sıkabilir. Canlılığını kaybetmiş cildiniz ve saçınız için üzülmenize gerek yok! Sizler için kış günlerinde uygulayabileceğiniz cilt ve saç bakım tüyolarını hazırladık. Daha nemli, bakımlı ve sağlıklı bir cilde veya saça kavuşmak istiyorsanız listemize göz atabilirsiniz. İşte kış günleri için en iyi cilt ve saç bakım tüyoları...

1. Cildinizi neme doyurun.

1. Cildinizi neme doyurun.

Listemizin ilk sırasında nemlendirme yer alıyor. Kış aylarına geçiş yaptığımız şu günlerde hem saçımız hem cildimiz kurumaya daha yatkın oluyor. Kışın pek dışarı çıkmasak da ev ve iş yerlerindeki ısıtma sistemlerinden dolayı bile cildimiz ve saçlarımız kuruyabiliyor. Bu yüzden saçımızı ve cildimizi temizlerken aynı zamanda nem kazandıracak ürünler kullanmak oldukça önemli. Böylelikle cildimiz pul pul dökülmez, saçımız daha parlak ve nemli görünür. Üstelik nemlendirme adımları sadece kuru ciltler için değil, tüm cilt tipleri için çok önemli. Yağlı bir cilde veya kolay yağlanabilen saçlara sahipseniz bile kış boyu nemlendiricileri ihmal etmemelisiniz.

2. Aşırı sıcak su kullanmaktan kaçının.

2. Aşırı sıcak su kullanmaktan kaçının.

Hem cildin hem saç derisinin kurumasındaki en önemli sebeplerden biri, temizlerken kullandığımız suyun yüksek ısıda olması. Sıcak su, saç derisinin özünde bulunan faydaları yağları kaybetmesine ve aynı zamanda saç tellerinin de zayıflamasına sebep olur. Aynı şekilde aşırı sıcak su ile yıkanan cilt de nemini kaybedip kuruyarak pul pul dökülmeye başlar. Mümkün olduğunca hem saçlarınızı hem cildinizi ılık suyla yıkamaya özen göstermelisiniz. Özellikle yüz temizliğini ılık suyla tamamladıktan sonra soğuk suyla birkaç kez daha durulamak kan akışını hızlandırarak zaman içerisinde daha sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olabilir.

3. Doğal bakım yağlarını hafife almayın.

3. Doğal bakım yağlarını hafife almayın.

İçeriğinin tamamen doğal olduğundan emin olduğunuz bakım yağlarını, saç ve cilt bakım rutinlerinizden eksik etmeyin. Soğuk kış günlerinde nemini kaybeden saçlarınızın ve cildinizin kısa süre içerisinde nem kazanabilmesi için doğal bakım yağlarından destek alabilirsiniz. Bu yağlarla saçlarınıza yıkama öncesi maske yapabilir, yıkadıktan sonra nemliyken uygulayabilir ya da gün içinde küçük miktarlarda avucunuzda ısıtıp saç tellerine yedirebilirsiniz. Cildiniz içinse kış boyu özellikle C vitamini içeren bakım yağlarından destek alabilirsiniz. Hangi bakım yağlarını kullanacağınıza cilt ve saç tipinize göre karar vermelisiniz. Kuru bir cildiniz ya da zayıflayıp dökülen saçlarınız varsa badem yağını elinizin altından eksik etmemelisiniz. Badem yağı, dökülen kaş ve kirpiklerin de güçlendirilmesinde rol oynar. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi sık kullanılan bakım yağlarının yanı sıra shea, lavanta, kantaron, çay ağacı gibi bitkisel yağları da mutlaka denemenizi öneriyoruz.

4. Arınmış bir cilt ve görünürlüğü azalmış gözenekler için peelingi ihmal etmeyin.

4. Arınmış bir cilt ve görünürlüğü azalmış gözenekler için peelingi ihmal etmeyin.

Cildinizi ölü derilerden, yağ ve kirden arındıran peeling ürünlerini yaz-kış demeden düzenli olarak kullanmalısınız. Peeling ürünlerini evde doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz ya da kozmetik mağazalarından satın alabileceğiniz gibi son dönemlerde oldukça popüler olan 'kimyasal peeling' seçeneklerini de deneyebilirsiniz. Kimyasal peeling işlemleri, ciltteki mat ve sağlıksız katmanları soyup atarak çok daha sağlıklı ve taze bir görünüme kavuşmanızı kolaylaştırır. Bu işlemden sonra cildi güneş ışınlarına maruz bırakmak çok sağlıklı olmayabileceğinden kış aylarında uygulanması önerilir. Kış boyunca evde kendiniz de haftada 1- 2 kez cildinize peeling yapabilirsiniz. Böylece soğuk havanın kuruttuğu ölü deriyi atarak cildinizi tazeleyebilirsiniz. Hemen sonrasında iyi bir nemlendirici ve mevsim ne olursa olsun, güneş kremi kullanmayı ihmal etmemenizi öneriyoruz.

5. Güneş kremi demişken bu konuyu biraz açalım.

5. Güneş kremi demişken bu konuyu biraz açalım.

Soğuk kış günlerinde güneşli gün sayısı her ne kadar sayılı olsa da sağlıklı ve bakımlı bir cilt için güneş kremi kullanımı yıl boyunca oldukça önemli. Çünkü ultraviyole ışınlar, kış aylarında da %80'e kadar etkisini sürdürebiliyor. Üstelik rüzgâr ve soğukla hassaslaşan cilt, bu ışınlara karşı daha duyarlı olabiliyor. Böylece güneş ışınları, yaz aylarındaki kadar etkili olmasa da cilt yüzeyinde lekeler oluşturuyor. Bu yüzden yaz aylarında cildimize bolca uyguladığımız güneş kremini, kışın da mutlaka kullanmamız gerekir. Özellikle bir peeling işlemi uyguladıysanız cildinizin hassasiyeti artacağı için bolca güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

6. Biz neyle beslenirsek cildimiz de onunla besleniyor.

6. Biz neyle beslenirsek cildimiz de onunla besleniyor.

Kışın soğuk havalar vücut direncimizin düşmesine sebep olabileceği için cildimiz ve saçlarımız da etkilenebilir. Vücut direncimiz ne kadar yüksek olursa cildimiz ve saçlarımız da o kadar güçlü olur. Sağlıklı cilt ve saç için ise en önemli tüyolardan biri, yeterli ve dengeli bir beslenme düzeni. Kış aylarında taze meyve ve sebze tüketmek oldukça önemli. Ceviz, fındık ve badem gibi kuru yemişleri de ihmal etmemek gerekir. Soğuk kış günlerinde vücut daha fazla Omega 3 yağına ihtiyaç duyduğu için hafta birkaç kez öğünlere balık eklemek oldukça faydalı olacaktır. Tüm bunların yanı sıra susuzluğu yaz aylarındaki kadar hissetmesek bile sağlıklı, nemli, ışıl ışıl saçlar ve cilt için bolca su tüketmeyi de asla unutmamalıyız.

7. Yıpranmış cilt ve saçların yoğun bakım ünitesi: Maskeler!

7. Yıpranmış cilt ve saçların yoğun bakım ünitesi: Maskeler!

Cilt ve saçlara kış boyu kaybettiği nemi geri kazandırmanın en kestirme yollarından biri, tabii ki maskeler. Yoğun içerikleri sayesinde uygulama süresi boyunca cildi ve saçları derinlemesine besleyen maskelerin cilt tipi ve problemlerine göre pek çok çeşidi var. Yaz aylarında sıkça kullanılan ve ciltteki yağ seviyesini dengeleyen kil maskelerini kışın daha az kullanmak gerekiyor. Yoğun nemlendirici özellikli, cildi ve saçları onaran maskeler; kış ayları için çok daha uygun. Ayrıca zeytinyağı, bal, yumurta, domates gibi her evde bulunabilecek pek çok malzemeyle de kolay ve pratik maskeler hazırlayabilir; düzenli olarak saçlarınıza ve cildinize uygulayabilirsiniz.

8. Cildinize ve saçlarınıza daha nazik davranın.

8. Cildinize ve saçlarınıza daha nazik davranın.

Kış aylarında kuruyan cildin ve saçların, nemini daha fazla kaybetmemesi için sert içerikli bakım ürünlerinden uzak durmanız gerekiyor. Sert sabunlar, banyo lifleri gibi ürünler; cilt katmanlarındaki ve saç diplerindeki faydalı yağları da kurutabiliyor. Bu da cildin ve saçların doğal yapısını bozuyor, dış etkenlere karşı daha güçsüz olmalarına sebep oluyor. Soğuk kış günlerinde cildi yatıştırıp rahatlatacak ürünler kullanmak en doğrusu. Yumuşak yapıdaki temizleme ürünlerini, mikro tanecikli peelingleri ve yoğun nemlendirici ürünleri tercih edebilirsiniz. Cildinizi kurularken yumuşak bir havluyu tampon hareketlerle kullanmalısınız. Saçlarınız için ise mikrofiber havluları ya da pamuklu tişörtlerinizi kullanabilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın