Görüş Bildir
Haberler
Muhteşem Evliliğin Formülünü Merak Edenler Buraya: 1E+6S

Muhteşem Evliliğin Formülünü Merak Edenler Buraya: 1E+6S

16.02.2022 - 07:00

Evlilik, ince işçilik isteyen ve türlü renkleriyle ahengi yaratan bir kanaviçeye benzer. Her renk ve her ilmek aslında tek başına anlamsız ama tüm bu anlamsızlıklar bir araya geldiğinde ortaya müthiş bir ahenk çıkar ve sanat olur. Sanat gibi evlilikler de emek, gayret ve sabır ister. Muhteşem evlilik diye bir şey mümkün mü bilinmez ama evliliği muhteşem hale getirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Gelin evliliği muhteşem hale getiren faktörlere birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutlu evliliğin birinci adımı: Emek

1. Mutlu evliliğin birinci adımı: Emek

Evlilik aslında bir sonuç gibi görünse de bir süreç. Evliliği sevgi, saygı, sadakat, sabır ve sorumluluk ekseninde yürütebildiğimizde mutluluk verir. Bunlardan herhangi birinin sekteye uğraması bu süreci mutsuzluğa kaydırabilir. Ama derlenip toparlanmak da ilişkiye verilen emekle doğru orantılı. O yüzden muhteşem evliliğin birinci adımı emek. Aşk ile bir daha hatırlayalım: 'Sevgi ne demekti? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti.'

2. Değeri bilinen yerde yeşeren: Sevgi

2. Değeri bilinen yerde yeşeren: Sevgi

Eşler arasındaki sevgi ve muhabbet bağları birbirlerine gösterdikleri değerle anlam kazanır. Yani eşinin farklılıklarına saygı duymak, değiştirmek için fırsat kollamak yerine onu olduğu haliyle kabul etmek, onu dinlemek ve anlamak asıl önemli olan. Sorunlara sağır olmak yerine çözümü için kafa yormak daha değerli. Sevgi böyle bir iklimde yetişir. Muhteşem evlilik yolunda anlayış kadar anlaşılır olmak da önemli bir kavram.

3. Tüm evliliklere lazım olan: Saygı

3. Tüm evliliklere lazım olan: Saygı

Saygı kulağa çok resmî bir kavrammış gibi gelse de aslında evliliğin yapı taşlarından biri. Birbirini seven insanların birlikteliklerinde sevgi saygıyı beraberinde getirmek zorunda. Çünkü saygı yoksa sevgi azalmaya başlar. O yüzden saygı, çok düşünülmesi ve ciddi emek verilmesi gereken önemli bir konu.

4. Her alanda önemli ama evlilikte daha da önemli olan: Sadakat

4. Her alanda önemli ama evlilikte daha da önemli olan: Sadakat

Güvenin olmadığı yerde sevgi ve saygı bitebilir. Basit görünen 'pembe yalan' denilen şey bile güvensizliğe sebep olabilir ve kafada soru işaretlerine yol açabilir. Sadakat ve güven kavramları sadece aldatmakla sınırlı olmayacak kadar önemli bir konu. Her şart ve koşulda kartların açık şekilde ve şeffaf olması evliliği iyileştiren bir unsur. Her zaman doğruyu söylemek ama doğruyu söyleme biçimini de bilmek önemli. Evliliği muhteşem hale getirmenin yolu partnerlerin evlilikle ilgili donanımlarını her geçen gün iyileştirmeleriyle mümkün. İletişim becerileriyle donanmak, evlilik ve aile ilişkileriyle ilgili kitaplar okumak, hayat tecrübelerini dinlemek evliliklere artı bir değer katabilir.

5. Hayatı güzelleştirdiği gibi evliliği de güzelleştiren: Sorumluluk

5. Hayatı güzelleştirdiği gibi evliliği de güzelleştiren: Sorumluluk

Sorumluluk sahibi olmak hayatın her döneminde önemli. Evde, işte, okulda her nerede olursa olsun herkesin büyük ya da küçük bazı sorumlulukları var. Evlilikte de partnerlerin sorumluluk sahibi olması evliliği güzelleştiren, mükemmeli arayanlar için olmazsa olmaz bir konu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Altın kural: Sabır

6. Altın kural: Sabır

Sabır kelimesi bazen yanlış anlaşılabiliyor. Evlilikte sabır; şiddete, hakarete, iftiraya, hor görülmeye, aşağılanmaya göz yummak olarak anlaşılmamalı. Öfkeli anlarda bazen sesler yükselebilir, ağzınızdan kazara kötü kelime çıkabilir ya da kötü kelime duyabilirsiniz. Yaşanan bu olayları doğru okumak için bir adım geri çekilmek sabır olarak adlandırılabilir. Çünkü evlilik bir savaş değil. Evlenirken verilen 'İyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta eş olmak...' sözündeki gibi bazı olumsuz durumları makul ölçüde sineye çekmek, beklemek ve sükunetle izlemek gerekir.

7. Evlilik hayatının olmazsa olmazı: Seks!

7. Evlilik hayatının olmazsa olmazı: Seks!

Toplumumuzda ne yazık ki tabu haline gelmiş olan cinsellik, evliliğin dinamiğini oldukça etkileyen bir unsur. Yıllarca bu algıyla yetişmiş çiftler için yatak odası macerası sıkıntılı olabilir. Ama cinselliğe dair okumalar yapmak, kendi vücudunu tanımak, partneriyle açıkça neyi istediğini ya da istemediğini konuşabilmek çiftlerin ilişkiden keyif alan yanlarını güçlendirir. Evliliğin çok büyük kısmının şehvet olduğunu söyleyenler haksız sayılmaz. Eğer bu konuda ciddi problemleriniz var ise bir uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
10
3
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
HYBRDS

Aslinda 1e 6k daha iyi...bi erkek 6 kadın

mary jane

Yallah arabistan