Görüş Bildir
Haberler
Şubat Ayı Boyunca Evde Sıkılmayın! İşte, Netflix'te İzleyebileceğiniz Harika Filmler

Şubat Ayı Boyunca Evde Sıkılmayın! İşte, Netflix'te İzleyebileceğiniz Harika Filmler

13.02.2022 - 08:30

Film izlemeye karar vermeden önce o anki ruh halimiz hangi türde filme uygunsa onu seçeriz değil mi? Peki, ya siz? Siz de ruh halinizin peşine takılıp gider misiniz? Cevabınız “Evet” ise film türlerini ayırt etmiyor olmalısınız. O halde, şubat ayı boyunca ruh halinizin her moduna uygun, birbirinden kaliteli filmleri Netflix platformundan izlemeye ne dersiniz? Bu fikir hoşunuza gittiyse IMDb puanına göre özenle seçerek derlediğimiz 15 filmin yer aldığı listemizi mutlaka incelemelisiniz. Merak etmeyin! İçinde sadece gerilim, korku, dram ve bilim kurguya değil; aynı zamanda aksiyon, macera, fantastik, romantik film türlerine de yer verdik. Her telden çalan bu liste sayesinde ruhunuzun bayram edeceği kesin! İşte, çok beğeneceğinizi düşündüğümüz o muhteşem filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. A través de mi ventana / Penceremden (2022) - IMDb: 5.5

15. A través de mi ventana / Penceremden (2022) - IMDb: 5.5

Filmin konusunda çocukluğundan beri yan komşusuna âşık olan Raquel’e, Raquel’in aşkından bihaber olan Ares’e ve ikilinin birlikte yaşadıkları olaylara değiniliyor. Raquel, çocukluğundan beri yakışıklı komşusu Ares’ten hoşlanır ve onu hep uzaktan masumca izler. Genç kız, bir gün Ares’in dikkatini çekmeye başlar ve ikili arasında ailelerin itirazlarına rağmen büyük bir aşk başlar.

14. Mijn Beste Vriendin Anne Frannk / Can Dostum Anne Frank (2021) - IMDb: 6.3

14. Mijn Beste Vriendin Anne Frannk / Can Dostum Anne Frank (2021) - IMDb: 6.3

Filmde Amsterdam’da tanışan ve ebedi dost olan iki kızın öyküsü aktarılıyor. Anne Frank’ın ailesi, Nazi baskısı yüzünden çareyi saklanmakta bulur. Fakat bu durum çok sevdiği dostu Hannah Goslar ile ayrı düşmesine sebep olur. Aradan geçen üç yılın ardından Anne'yi bir toplama kampında bulan Hannah, ona yardım etmek için elinden geleni yapmaya çalışır. Ama neden? Yoksa Anne’nin başına bir şey mi geldi?

13. The Magnificent Seven / Muhteşem Yedili (2016) - IMDb: 6.9

13. The Magnificent Seven / Muhteşem Yedili (2016) - IMDb: 6.9

Filmde Rose Creek kasabasına kök söktüren Bartholowmew Bogue adındaki sanayiciye ve kasaba halkını bu adamdan korumak için görevlendirilen yedi silahşora değiniliyor. Bol aksiyonlu bir film arayışındaysanız Western türündeki filmi, mutlaka izlemelisiniz.

12. El hoyo / The Platform (2019) - IMDb: 7.0

12. El hoyo / The Platform (2019) - IMDb: 7.0

Distopik gelecekte geçen filmde 200 katlı bir hapishanede yaşayan mahkûmların açlık ve tokluk savaşını anlatılıyor. Üzerinde birbirinden güzel yiyeceklerle donatılmış bir platform, her gün en üst kattan en aşağı kata kadar iner ve her katta yaklaşık 2-3 dakika kadar bekler. Ancak üst katta kalanların açgözlülüğünden hiçbir yiyecek, en alt kata kadar ulaşmaz. Bu adaletsizliğe seyirci kalamayan Goreng, bir şeyler yapmak için harekete geçer ve ortalık fena karışır. Kan donduran sahneleriyle izleyenlerin gerim gerim gerildiği bu filme ne dersiniz?

11. The Invisible Man / Görünmez Adam (2020) - IMDb: 7.1

11. The Invisible Man / Görünmez Adam (2020) - IMDb: 7.1

Varlıklı bir bilim adamıyla evli olan Cecilia Kass, kocasından gördüğü şiddet ve taciz yüzünden evden kaçar. Saklandığı sırada kocasının ölüm haberini alan genç kadın, bu sefer de kocasının görünmez siluetinin kendisini takip ettiği fikrine kapılır. Acaba Cecilia doğruyu söylüyor olabilir mi? Psikolojik gerilim ve korku türündeki bu yapımın yönetmenliği, Leigh Whannell’e ait.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Pieces of a Woman / Bir Kadının Parçaları (2020) - IMDb: 7.1

10. Pieces of a Woman / Bir Kadının Parçaları (2020) - IMDb: 7.1

22 dakikalık bir doğum sahnesi ile başlayan film, bebeğini kucağına almak için can atan bir çiftin trajik bir olay yaşamasına ve bunun üzerine dağılan aile hayatına odaklanıyor. Martha ve Sean bebeklerini kucağına almak için sabırsızlanırken doğum sırasında acı bir olay yaşanır. Her ne kadar bunu atlatmaya çalışsalar da bu zorlu süreç onları fazlasıyla yıpratır. Sizce doğum sırasında ne yaşanmış olabilir?

9. Don’t Look Up / Yukarı Bakma (2021) - IMDb: 7.2

9. Don’t Look Up / Yukarı Bakma (2021) - IMDb: 7.2

Film, Everest Dağı büyüklüğünde bir kuyruklu yıldızın dünyaya çarpmak üzere olduğunu ve bunu fark edip insanları uyarmak üzere medya turuna çıkan yüksek lisans öğrencisi Kate ve Dr. Randall’ın başından geçen olayları konu alıyor. Kara mizah ve fantastik kurgunun harmanlandığı bu filmi izlerken kahkahalara boğulmanız garanti!

8. El Camino: A Breaking Bad Movie (2019) - IMDb: 7.3

8. El Camino: A Breaking Bad Movie (2019) - IMDb: 7.3

'Breaking Bad' dizisinin devamı niteliğinde çekilen film, günlerce esir tutulan ve akıl sağlığı bozulan Jesse Pinkman’ın kurtulmasının ardından başlayan olayları konu alıyor. Maddi sıkıntılarına rağmen yeni bir başlangıç yapmaya çalışan Jesse, yakasını bırakmayan geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Western ve suç türündeki filmleri beğeniyorsanız bu yapım, tam size göre! 

7. The Tinder Swindler / Tinder Avcısı (2022) - IMDb: 7.4

7. The Tinder Swindler / Tinder Avcısı (2022) - IMDb: 7.4

Filmde kendisini elmas kralının oğlu ve zengin bir iş adamı olarak tanıtan Shimon Hayut'un internet üzerinden tanıştığı kadınları önce etkileyip ardından dolandırması anlatılıyor. Genç ve yakışıklı olan Simon, Tinder programı üzerinden tanıştığı kadınları, romantik bir ilişki içinde olduğuna inandırıyor. Ta ki kadınlar dolandırıldıklarını anlayana kadar! İzlerken ekrandan gözlerinizi ayıramayacağınız bu yapım, suç türünde bir belgesel.

6. Durante La Tormenta / Fırtına Anı (2018) - IMDb: 7.4

6. Durante La Tormenta / Fırtına Anı (2018) - IMDb: 7.4

12 yaşındaki Nico, komşu evden gelen çığlık sesleri üzerine yardım etmek için yan eve koşar ve komşusunun yerde cansız yatan bedeniyle karşılaşır. Şok geçiren çocuk, koşarak uzaklaşmak ister. Tam bu sırada hızla beliren bir araç Nico’ya çarpar ve çocuk hayatını kaybeder. Olayın ardından yıllar sonra ailesiyle birlikte Nico'nun evine taşınan Vera, eskiden kalma eşyaları karıştırırken Nico’ya ait kasetler bulur. Olayı araştıran Vera, televizyon aracılığıyla küçük çocukla iletişim kurar ve ona kazanın yaşandığı gün dışarı çıkmamasını tembihler. Fakat Vera’nın geçmişe yaptığı bu müdahale, kendi hayatında bazı değişikliklere neden olur. Peki, ama nasıl?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Roma (2018) - IMDb: 7.7

5. Roma (2018) - IMDb: 7.7

1970’li dönemin başlarında geçen olayları konu alan film, Roma mahallesinde yaşayan orta sınıf ailelerin evinde hizmetçilik yapan Cleo’nun ve varlık içinde hayatını devam ettiren Sofia’nın hayat hikâyesine değiniyor. Birbirinden zıt hayatlara sahip olan bu iki kadın, benzer acılara maruz kalıyor ve ülke genelinde yaşanan politik olaylar ve sınıfsal çatışmalar çerçevesinde birbirine tutunarak acılarından kurtulmaya çalışıyor. Bakalım filmin devamında sizi neler bekliyor?

4. Beasts of No Nation (2015) - IMDb: 7.7

4. Beasts of No Nation (2015) - IMDb: 7.7

Cary Joji Fukunaga'nın hem yazıp hem yönettiği film, savaş ve dram türünde bir yapım. Filmde ailesi vahşice gözleri önünde katledilen Agu adlı bir çocuğun, ülkesinde çıkan iç savaş sebebiyle değişime uğrayan karakteri aktarılıyor. Savaştan kaçarken kendini ormanda bulan küçük çocuk, bir grup askerin eline düşüyor ve asker olarak yetiştiriliyor. Bu filmin izlerken sizi sürükleyiciliğiyle esir alacağı kesin!

3. The Boy in the Striped Pyjamas / Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) - IMDb: 7.8

3. The Boy in the Striped Pyjamas / Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) - IMDb: 7.8

Mark Herman’ın yönetmenliğini yaptığı bu film, savaş ve dram kategorisinde yer alıyor. Filmde, 2. Dünya savaşı sırasında farklı ırktan iki çocuğun hikâyesine değiniliyor. 8 yaşındaki Bruno’nun babası, Naziler tarafından görevlendirilerek Polonya’ya gönderilir. Bruno, evlerinin yanı başında bulunan ve tel örgülerle çevrili kampta yaşayan Yahudi bir çocukla arkadaş olur. Ancak Bruno’nun annesi, oğlunun bu tel örgülerin ardındaki gerçeği öğrenmesinden korkar ve bu arkadaşlığa rıza göstermez. İzlerken içinizi cız ettirecek bu filmi, çok beğeneceğinizden eminiz!

2. The Irishman / İrlandalı (2019) - IMDb: 7.8

2. The Irishman / İrlandalı (2019) - IMDb: 7.8

Martin Scorsese'nin yönetmen koltuğunda oturduğu film, biyografik suç türünde bir ABD yapımı. İkinci Dünya Savaşı sırasında askerlik yapan Frank Sheeran, Amerika’ya döner dönmez Bufalino ailesinin tetikçisi olur. Frank Sheeran aradan geçen uzun yıllar içerisinde 'İrlandalı', 'Dolandırıcı' ve 'Tetikçi' gibi lakaplarla anılır. Filmde Frank’in suçlarla dolu hayatı perdeye yansıtılırken öte yandan Amerika’da gizemini hâlâ koruyan işçi sendikası başkanı Jimmy Hoffa’nın aniden ortadan kayboluşuna da değinilir. Tüm seyirciyi alkışlarla ayağa kaldıran bir yapım sizi bekliyor.

1. Mimi (2021) - IMDb: 8.0

1. Mimi (2021) - IMDb: 8.0

Yönetmenliğini Laxman Utekar’ın üstlendiği film, drama türünde bir yapım. Hindistan’ın Rajasthan adındaki küçük bir kasabasında yaşayan Mimi, gelecekte başarılı bir aktris olmayı hayal eder. Bir gün Amerikalı bir çiftten para karşılığında taşıyıcı annelik teklifi alır ve kabul eder. Her şey yolunda giderken bebeği ile ilgili öğrendiği bir gerçek tüm planlarını alt üst eder. Mendilleri hazırlayın! Çünkü izlerken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın