Görüş Bildir
Haberler
Sezonu Yarılayacağı Vakti Dizi Ararken Harcayanların Netflix'te İzleyebileceği Farklı Türlerdeki 15 Dizi

Sezonu Yarılayacağı Vakti Dizi Ararken Harcayanların Netflix'te İzleyebileceği Farklı Türlerdeki 15 Dizi

29.01.2022 - 12:00

Bir diziyi izlerken sihirli anahtarlara, gizemli hırsızlara, şüpheli cinayetlere, gerilim dolu dakikalara, esrarengiz olaylara tanık oluruz. İçinde kaybolduğumuz bu dünya ile gerçek hayattan çok uzaktaki bir evrene doğru yol alırız. Kimi zaman Paris sokaklarında dolaşan bir modacı, kimi zaman kötülerle savaşan bir süper kahraman... Bu büyülü yolculukların tutkunlarına çok güzel bir haberimiz var: Netflix platformunda yayımlandığı günden beri izleyicilerin beğenisini toplayan, birbirinden güzel ve kaliteli, farklı türlerdeki 15 yapımı sizin için bir araya getirdik. Korkudan gerilime, romantizmden komediye, fantastikten aksiyona pek çok türün yer aldığı bu liste sayesinde uzun vakitler harcamadan harika diziler keşfedeceksiniz. İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Emily in Paris / Emily Paris’te (2020-) - IMDb: 6.9

15. Emily in Paris / Emily Paris’te (2020-) - IMDb: 6.9

Komedi drama kategorisinde yer alan ve ABD yapımı olan bu dizinin ilk sezonunda genç ve güzel bir kadın olan Emily, pazarlama yöneticisi olarak çalıştığı bir firmayı temsilen Paris’e taşınır. Yeni işine, arkadaşlarına uyum sağlamaya çalışırken alt komşusu Gabriel’e aşık olur; fakat bu genç adamın, en yakın arkadaşının sevgilisi olduğunu öğrenir. Bakalım karşılıklı olan bu aşk üçgeninden sağ salim çıkabilecekler mi? Toplam iki sezondan oluşan bu diziyle Paris sokaklarının güzelliğine hayran kalacaksınız!

14. The Last Czars (2019) - IMDb: 7.3

14. The Last Czars (2019) - IMDb: 7.3

Bolşevik Devrimi'nden önceyi anlatan dizide Rusya’nın son çarı olan II. Nikolay, 20. yüzyılın başlarında ülkesini kasıp kavuran bir sosyal ayaklanmaya rağmen yeniliğe direnir ve engellemek isterken de bir devrim başlamasına yol açarak hükümdarlığının ve hane halkının sonuna sebep olur. Toplam altı bölümden oluşan ve belgesel türünde çekilen bu dizi, bir Netflix mini dizisi. Sürükleyiciliğiyle sizi esir alacak bir diziye ne dersiniz?

13. Karppi / Deadwind (2018-2021) - IMDb: 7.3

13. Karppi / Deadwind (2018-2021) - IMDb: 7.3

Netflix’te ‘Deadwind’ adıyla yer alan dizi, bir İskandinav polisiyesi. Kocasını talihsiz bir kazada kaybetmesi üzerine yeniden cinayet bürosundaki görevine dönen Sofia Karppi, finansal suçlardan cinayet masasına atanan yeni ortağı Sakari Nurmi ile tanışır. Ardından bu ikili, şantiyede bulunan genç bir kadının cesedini inceler. Araştırma derinleştikçe gerçekler teker teker gün yüzüne çıkmaya başlar. Toplam üç sezondan oluşan bu diziyi bir solukta bitirmek isteyeceksiniz.

12. 3% (2016 - 2020 ) - IMDb: 7.3

12. 3% (2016 - 2020 ) - IMDb: 7.3

Dünyanın ikiye bölündüğü bir zamanda refah içinde olanlar 'Açıklar' adı verilen bir adada zenginlik ve bolluk içinde yaşarken geriye kalanlar ise sefalet ve yoksulluk içinde hayatta kalmaya çalışır. Bu adaya gidebilmek için her yıl bir zekâ yarışması düzenlenir ve bu sınavda %3’lük dilim içinde kalanlar, bu adada yaşayabilme hakkına sahip olur. Peki ama neden hepsi değil de %3’ü? Distopik dizi sevenleri buraya alabilir miyiz?

11. Locke & Key (2020-) - IMDb: 7.4

11. Locke & Key (2020-) - IMDb: 7.4

Dizide babalarını kaybeden üç çocuk, anneleriyle beraber 'Key House' isimli esrarengiz bir eve yerleşir. Buldukları sihirli anahtarın babalarının ölümüyle ilgisi olduğunu düşünerek araştırmaya başlarlar. Üçüncü sezonunun çekimi de tamamlanan ve 2022 baharında yayımlanması beklenen bu dizi sizi de büyüleyecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Lupin (2021-) - IMDb: 7.5

10. Lupin (2021-) - IMDb: 7.5

Fransız yapımı olan dizide babasının hırsızlıkla suçlanmasının ardından hayatı darmadağın olan Assane'nin, Pellegrini ailesinden intikam almak için çıktığı yolda başına gelenler anlatılıyor. Hubert Pellegrini, Assane’nin babasını elmas bir kolye çalmakla suçlar ve hapse düşmesine neden olur. Bu utanca dayanamayan adam çok geçmeden kendini asar. Tam yirmi beş yıl sonra intikam için geri dönen Diop, planlarını uygularken kahramanı Arsène Lupin'den ilham alır.

9. Shadow and Bone / Gölge ve Kemik (2021-) - IMDb: 7.7

9. Shadow and Bone / Gölge ve Kemik (2021-) - IMDb: 7.7

Coğrafyayı ikiye ayıran bir bölge, gölge şeklinde bir sınırla ülkelerin birbirinden ayrılmasına neden olur. Binbir çeşit yaratıkla dolu olan bu bölgeyi serbest bırakabilecek güce sahip tek bir kişi var: Alina! Genç kadın, kötülükleri serbest bırakmamak için üst düzey bir asker ile savaşmak zorunda kalır. Sizce başarılı olabilecek mi? Fantastik türde çekilen bu diziyi bir çırpıda bitirecek, yeni sezonu heyecanla bekleyeceksiniz.

8. You / Sen (2018-) - IMDb: 7.7

8. You / Sen (2018-) - IMDb: 7.7

Psikolojik gerilim türünde çekilen bu yapımın ilk sezonunda yakışıklı ve genç bir adam olan Joe'nun Back adındaki bir kadına takıntılı derecede aşık olması ve aşkına karşılık alsa bile takıntısının devam etmesi anlatılıyor. Beck’in gönlünü kazanmak için onu her yerde takip eden Joe, sonunda Back ile sevgili olur fakat bu durum onu takıntısından alıkoyamaz. Peki ama Joe’nun bu takıntısının bir sonu yok mu? İki sezonu daha olan dizi, izlediğiniz en sürükleyici yapımlardan biri olabilir.

7. The OA (2016 - 2019) - IMDb: 7.8

7. The OA (2016 - 2019) - IMDb: 7.8

ABD yapımı olan bilim kurgu türündeki dizinin yönetmen koltuğunda Zal Batmanglij oturuyor. Birbirinin devamı niteliğinde iki sezondan oluşan dizide 7 yıl önce kaybolan kör bir kızın birdenbire ortaya çıkmasıyla başlayan olaylar anlatılıyor. Kaybolduğu yıllara dair bir şey anlatmamaya kararlı olan Prairie Johnson, görme yeteneğini kazanmış olarak ailesinin yanına geri döner. Vücudunda yara izleri bulunan genç kız, adının OA olduğunu söyleyince ailesi onda bir tuhaflık olduğunu sezer. Eğer siz de Prairie Johnson’un başından geçenlere tanık olmaya hazırsanız haydi ekran başına!

6. The Bold Type (2017 - 2021) - IMDb: 7.9

6. The Bold Type (2017 - 2021) - IMDb: 7.9

Dünyaca ünlü Cosmopolitan dergisinin eski içerik editörü Joanna Coles’un hayatından esinlenilerek yaratılan yapımın ilk sezonu; Jane, Kat ve Sutton adındaki üç arkadaşın iş hayatındaki mücadelelerini ele alıyor. Scarlet dergisinde bitirdikleri stajın ardından aynı derginin farklı bölümlerinde çalışmaya başlayan bu üçlü, her zorluğun üstesinden birlikte geliyor. Komedi ve dram türünde çekilen dizi, toplam beş sezondan oluşuyor. İzlerken kahkahalara boğulabileceğiniz bu diziyi kaçırmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Godless / Allahsız (2017) - IMDb: 8.3

5. Godless / Allahsız (2017) - IMDb: 8.3

1880’lerde geçen bir Vahşi Batı hikâyesinden uyarlanan yapım, toplam yedi bölümden oluşan bir Netflix mini dizisi. Kanun kaçağı Frank, kendisine ihanet eden eski ortağı Roy Goode’nin peşine düşer. Roy’un kaçması ve Frank’in kovalaması, bu ikiliyi tamamı kadınlardan oluşan La Belle kasabasında bir araya getirir. Bakalım Ray, Frank’in elinden kurtulabilecek mi?

4. Unbelievable (2019) - IMDb: 8.4

4. Unbelievable (2019) - IMDb: 8.4

Suç türündeki bu dizide henüz 16 yaşında olan Marie, tecavüze uğradığını söyleyerek polise şikâyette bulunur. Olay mahalinde hiçbir delil bulunamaz ve bunun üzerine genç kızın verdiği ifade de çelişince kimse ona inanmaz. Marie, iftira atmakla suçlanır. İki kadın dedektif, bu davayı detaylı olarak incelemeye karar verir. Sizce Marie suçlu mu yoksa mağdur mu?

3. Outlander / Yabancı (2014-) - IMDb: 8.4

3. Outlander / Yabancı (2014-) - IMDb: 8.4

Yönetmenliğini Andy Harries’in üstlendiği dizi, romantik bir dram örneği. Birbirini takip eden dört sezonu daha olan yapımda Claire Randall adında bir savaş hemşiresi, 1945 yılında çıktığı balayı sırasında bir taşa dokunuyor ve kendini 1743 yılında buluveriyor. Burada 1945 yılında bıraktığı kocası Frank Randall’e benzeyen bir adamın saldırısına uğramak üzereyken genç ve yakışıklı bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser tarafından kurtarılıyor. Zamanda tekrar geriye dönmenin yollarını ararken Jamie Fraser ile evlenmek zorunda kalıyor.

2. The Last Kingdom / Son Krallık (2015-) - IMDb: 8.4

2. The Last Kingdom / Son Krallık (2015-) - IMDb: 8.4

Uhtred, bir İngiliz kralı olan babasını savaşta kaybeder ve Kont Ragnar'ın esiri olarak paganların bulunduğu yere gönderilir. Kont Ragnar öldürülünceye kadar köle olarak paganlarla birlikte yaşar. İngiltere'ye geri döndüğündeyse babasının ölümü üzerine tahta geçen amcasıyla burun buruna gelir. Tahtını kaptırmak istemeyen amcası, hain bir plan yaparak Uhtred'e tuzak kurar. Peki, ama ne? Dört sezondan oluşan tarihi kurgu türündeki bu yapımın pandemi yüzünden ertelenen beşinci sezonunun da bu yıl içerisinde yayımlanması bekleniyor.

1. The Haunting of Hill House / Tepedeki Ev (2018) - IMDb: 8.6

1. The Haunting of Hill House / Tepedeki Ev (2018) - IMDb: 8.6

Mike Flanagan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizi, korku-dram kategorisinde. Netflix platformunda yer alan bu yapımda Crain ailesi, beş çocuğuyla beraber Tepedeki Ev’e taşınır ve paranormal bir trajediye tanık olur. Canını zor kurtaran bu aile, tam yirmi altı yıl sonra yeniden bir araya gelmek zorunda kalır. Peki ama neden?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Minister of Magic

OA izlemeyin sonra hikayenin tam ortasında diziyi iptal eden Netflixe söverken bulucaksınız kendinizi. Ekstra 3 bölüm vermişler başrol ve aynı zamanda senari... Devamını Gör