Görüş Bildir
Haberler
Battaniyeleri Hazırlayın: IMDb Puanına Göre Netflix'in En İyi Korku Dizileri

Battaniyeleri Hazırlayın: IMDb Puanına Göre Netflix'in En İyi Korku Dizileri

27.11.2021 - 10:30

Korku dolu bir film ya da dizi izlerken battaniyeleri göz hizasına kadar itinayla çeker, malum sahnelerde adeta bir opera sanatçısına dönüşürüz. Battaniyeye sığınağımız gibi davranır, kafamızın tamamını içine gömeriz. Sonra da yanımızdakine “Geçti mi? Geçti mi?” diye sorarız. Soracak kimse de yoksa tek gözümüzle diziyi bir kolaçan eder ve heyecanla izlemeye devam ederiz. Bu adrenalin patlamalarıyla sürekli tuvaleti ziyaret etmek zorunda kalırız, ancak yine de korku bizi yıldıramaz ve bir sonrakini de hemen izlemeye koyuluruz. Eğer siz de bir korku dizisi tutkunuysanız, IMDb puanına göre sıraladığımız, Netflix'teki en iyi korku dizileri listemizi beğeneceksiniz. Battaniyeler hazırsa başlayabiliriz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

8. Haunted: Latin America (2021-) IMDb: 5.4

8. Haunted: Latin America (2021-) IMDb: 5.4

Meksika ve Amerika ortak yapımı olan dizinin ilk sezonu 31 Mart'ta Netflix'te seyirciyle buluştu. İnsanların başına gelen doğaüstü olayları konu alan bu dizi, tüyler ürpertici bir korku - gerçeklik dizisi. Kocasından boşanan bekar bir kadın, çocuklarıyla birlikte yeni bir eve taşınır ve ailenin kısa zaman içinde hayatı kabusa döner. Dizi her bölümde başka bir olağanüstü olayın da perdesini aralıyor. Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan ve toplam beş bölümden oluşan dizinin, bir Netflix mini dizisi olduğunu belirtmeliyiz. İyi seyirler!

7. Ju-on: Origins (2020-) IMDb: 6.1

7. Ju-on: Origins (2020-) IMDb: 6.1

Takashi Shimizu’nun yönetmenliğini üstlendiği ve diğer adı Gruge olan dizi, hepimizin yakından tanıdığı ve bir döneme damgasını vuran korku yapımı Garez’den izler taşır. Kategorisi korku - gizem olan ve sezonu altı bölümden oluşan dizi, intikam peşindeki lanetli bir ruhu anlatır ve lanetli evle temas halinde olan kişilerin başına gelen olayları ele alır. Bir aktris olan Haruka Honjo, evde geç saatlerde ürkütücü sesler duymaya başlar ve bu paranormal olayı çözmek için bir televizyon programından tanıdığı sıra dışı olaylar araştırmacısı Yasuo Odajima'nın peşinden gider. Bakalım dizide sizi neler bekliyor? Keyifli seyirler!

6. Slasher (2016-) IMDb: 6.7

6. Slasher (2016-) IMDb: 6.7

Sloganı; “Bu kasabadaki herkesin bir geçmişi var, herkesin bir geleceği yok.” olan dizinin yönetmenliği Aaron Martin’e ait. Dördüncü sezonu 2021 yılında yayımlanan ve korku - gerilim türü olan bu dizinin her sezonu sekiz bölümden oluşuyor. Bir cadılar bayramı akşamı kostüm hazırlığında olan hamile Rachel ve eşi Bryan, maskeli bir katil tarafından öldürülür. Katil, doğurmak üzere olan Rachel’in karnını deşerek bebeği alır ve polise teslim olur. Medyanın “cellat” lakabı taktığı Tom Winston’a hapishane yolları görünür. Bu olaydan yıllar sonra Sarah Bennett, kocası Dylan ile birlikte bebekken ailesinin vahşice katledildiği Waterbury kasabasındaki eve taşınır. Sarah’nın geri dönmesiyle başlayacak bir dizi seri cinayetin kapısı da yeniden aralanır. Peki, katil Tom Winston hala hapisteyse, kurbanları Tom Winston'ın yöntemiyle öldüren bu taklitçi katil de kim olabilir? İçinde hem korku hem seri cinayet olsun diyorsanız fazla uzağa gitmenize gerek yok. Haydi ekran başına! İyi seyirler!

5. Scream (2015-2019) IMDb: 7.1

5. Scream (2015-2019) IMDb: 7.1

Türü korku - suç olan dizi, bir dönemin unutulmaz filmleri arasında yer alan Çığlık filminin diziye uyarlanmış hali. Toplam üç sezonu seyirciyle buluşan dizi, izleyenleri etkisi altına almakta çok başarılı. Dizi, iki kızın arabada öpüşürken gizlice videoya çekilmesi ve bu videonun internette yayılmasıyla başlıyor. Ardından Lakewood kasabasında cinayetler başlar ve bir grup genç araştırmaya koyulur. Araştırma derinleştikçe, kasabada işlenen cinayetlerin geçmişteki seri cinayetlerle benzer olduğu anlaşılır ve sırlar teker teker gün yüzüne çıkmaya başlar. Bu dizide gençlerin başına feci şekilde bela olacak maskeli bir katili izliyoruz. Peki sizce maskeli katil kim olabilir? İzlerken gerim gerim gerileceğiniz bu diziyi kaçırmamalısınız. İyi seyirler!

4. The Haunting of Bly Manor (2020-) IMDb: 7.4

4. The Haunting of Bly Manor (2020-) IMDb: 7.4

Tepedeki Ev dizisinin devamı olarak antoloji türünde çekilen serinin ikinci sezonu, geçtiğimiz günlerde Netflix ekranlarında seyirciyle buluştu. Yönetmen koltuğunda Mike Flagan’ın oturduğu dizi, bu sezonda farklı bir hikayeyle karşımıza çıkıyor. İngiltere’nin 1980’li yıllarında geçen dizi, bakıcısını trajik bir kazayla kaybeden iki sıra dışı kardeşin ve henüz altı aydır Londra’da bulunan, genç Amerikalı yeni bakıcı Dani'nin Bly Malikanesi'nde geçen öykülerine odaklanıyor. Çocuklara bakmak için malikaneye taşınan Dani, zamanla hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını fark ediyor ve tüyler ürpertici gerçekler açığa çıkıyor. Dizi her ne kadar korku - dram kategorisi içinde yer alsa da içinde gotik bir aşk öyküsü de sizleri bekliyor. Toplam dokuz bölümden oluşan bu sezon, çekim kalitesiyle de sizleri büyüleyecek! Keyifli seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

3. Marianne (2019) IMDb: 7.5

3. Marianne (2019) IMDb: 7.5

Yönetmenliğini Samuel Bodin’in üstlendiği dizi, bir Fransız yapımı. Fransa’da çok başarılı bir korku romanı yazarı olan Emma, artık korku türünde yazmayı bıraktığını açıklayınca işler karışır. İmza gününde çocukluk arkadaşlarından biriyle karşılaşır. Emma’nın arkadaşı, Emma yazarlığı bırakma kararı aldığı için annesinin kendisine zarar verdiğinden bahseder. Neler döndüğünü anlamaya çalışan Emma ise küçükken yaşadığı Elden kasabasına istemeyerek de olsa geri döner. Emma, romanda yarattığı Marriane karakterinin gerçeğe dönüştüğünü ve kasabaya yaşattığı dehşeti fark edince ortalık daha da karışır. Ruhlar alemine hoş geldiniz! İliklerinize kadar korkacağınız bu dizi için en yakın arkadaşınızı birkaç günlüğüne misafir etmek isteyebilirsiniz. Bol adrenalinli, keyifli seyirler!

2. Midnight Mass (2021) IMDb: 7.7

2. Midnight Mass (2021) IMDb: 7.7

Mike Flanagan’ın yönetmenliğini üstlendiği bir ABD - Kanada ortak yapımı olan dizi, Netflix'in mini dizilerinden. Korku - gizem türündeki bu mini dizinin sezonu yedi bölümden oluşuyor. Her bölümü ortalama kırk dakika süren dizi genç, yakışıklı ve karizmatik bir rahibin, inancı zayıf insanların yaşadığı bir adaya gelmesiyle başlayan esrarengiz olayları, sıra dışı mucizeleri ve gece yarısı yapılan ayini konu alıyor. Keyifli seyirler!

1. The Haunting of Hill House (2018-) IMDb: 8.6

1. The Haunting of Hill House (2018-) IMDb: 8.6

Yönetmenliğini Mike Flanagan’ın üstlendiği ve Shirley Jackson’ın aynı isimli romanından esinlenilerek oluşturulan dizi, korku - dram türünde. Netflix'te izleyebileceğiniz bu yapım, sınırlarınızı zorlayabilir. Beş çocuklu Crain ailesi, herkes tarafından 'perili köşk' adıyla bilinen ve kimsenin girmeye cesaret edemediği Tepedeki Ev’i restore etmek üzere ailecek taşınır. Kısa bir süre sonra evden gelen garip sesler mi dersiniz yoksa yaşanan paranormal bir trajedi mi dersiniz? Kısacası bu filmde yok yok! Bu beş kardeş, yirmi altı yıl sonra aynı evde yeniden bir araya gelir ve her şey yeniden başlar. Klasik korku yapımlarından farklı olarak korku - gerilim sahnesi dengesi çok iyi kurgulanan bu dizi, size her duyguyu aynı anda yaşatan şahane bir karakter çözümlemesine de sahip. Ayrıntılı olarak planlanmış görüntü yönetmenliğiyle de izleyenleri hayran bırakan bir yapım. Peki sizce yaşanan trajedi ne olabilir? Crain ailesinin yaşadıkları ve korkularıyla yüzleşmeye hazırsanız, bu sürükleyici dizi için arkanıza yaslanın ve battaniyenizi yanınıza almayı unutmayın!

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
4
2
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın