Görüş Bildir
Haberler
Titanik'le Gönüllere Taht Kuran Oscar Ödüllü Kate Winslet'ın Hafızalara Kazınan En Muhteşem Filmleri

Titanik'le Gönüllere Taht Kuran Oscar Ödüllü Kate Winslet'ın Hafızalara Kazınan En Muhteşem Filmleri

24.11.2021 - 08:00

Ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu defalarca kanıtlayan Winslet, 2009 yılında The Reader filmiyle Oscar ödülüne kavuşup başarısını tescillendirdi. Özellikle Titanic filminde Leonardo DiCaprio ile olan uyumu hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. Dillere destan bir aşk hikayesinin başrolleri olan ikilinin kariyeri, bu filmden sonra jet hızıyla yükselişe geçti. Winslet, birbirinden güzel filmlerde rol alarak tam 7 kez Oscar'a aday oldu. İşte, Kate Winslet'ın yer aldığı ve harikalar yarattığı filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Divergent (Uyumsuz) - IMDb: 6.6

16. Divergent (Uyumsuz) - IMDb: 6.6

Kate Winslet'ın filmin kötüsü 'Jeanine' olarak karşımıza çıktığı Uyumsuz serisinin ilk filmi, 2014 yılında vizyona girdi. Aksiyon ve bilimkurgu türündeki film, Amerikalı genç yazar Verenica Ruth tarafından yazılan romanlardan uyarlandı. Uzak bir gelecekte insanlar, her biri farklı bir erdemi temsil eden 5 gruba ayrılıyor. Çocuklar 16 yaşına geldiğinde kişisel özelliklerine göre bir gruba dahil olup hayatının kalanını o grup içerisinde geçiriyor. Filmin başkahramanı Tris Prior, 16 yaşına geldiğinde uyumsuz olduğunu fark ediyor. İşin kötü tarafı ise uyumsuzlar, topluluk düzenini ihlal edecekleri gerekçesiyle yöneticiler tarafından yok ediliyor.

15. Collateral Beauty (Gizli Güzellik) - IMDb: 6.8

15. Collateral Beauty (Gizli Güzellik) - IMDb: 6.8

Will Smith, Keira Knightley, Edward Norton ve Kate Winslet gibi yıldız isimlerin yer aldığı film 2016 yılında vizyona girdi. Yaşadığı büyük bir trajedi sonucu hayatı altüst olan Howard isimli bir reklam yöneticisi, adeta hayata küser. Arkadaşlarıyla dahi konuşmayan, sıkıntı ve keder içindeki Howard; içini dökmek için aşka, ölüme ve zamana mektuplar yazmaya başlar. İlginç bir şekilde Howard'ın mektuplarına cevaplar gelir. Winslet bu filmde 'Claire' karakterini canlandırdı.

14. Iris - IMDb: 7.0

14. Iris - IMDb: 7.0

Kate Winslet'ın sergilediği performansla 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' Oscar'ına aday olduğu Iris, 2001 yılında vizyona girdi. John Bayley'in anı kitaplarından uyarlanan film, İngiltere'nin en zeki kadınlarından biri olan Iris Murdoch'un hayatını konu alıyor. John Bayley aynı zamanda Iris'in eşi. Öğrencilik yıllarında başlayan aşkları, 1990'lara kadar devam ediyor. Her ikisi de yazar ve şair olan çift, en edebi ilişkilerden birine imza atıyorlar. John Bayley'i canlandıran Jim Broadbent, bu filmle 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazandı.

13. Steve Jobs - IMDb: 7.2

13. Steve Jobs - IMDb:  7.2

Günümüzün en büyük şirketlerinden Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın hayatını anlatan film, 2015 yılında vizyona girdi. Filmde, Steve Jobs'ın dehasının ve başarısının yanında özel hayatına da yer veriliyor. Kate Winslet, Apple'ın eski pazarlama müdürü Joanna Hoffman'ı canlandırıyor. Winslet, başarılı performansıyla 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' Oscar'ına aday oldu.

12. Carnage (Acımasız Tanrı) - IMDb: 7.2

12. Carnage (Acımasız Tanrı) - IMDb: 7.2

Christopher Waltz, Jodie Foster, John C. Reilly ve Kate Winslet gibi yıldız oyuncuların yer aldığı film; 2011 yılında vizyona girdi. İki çocuğun parkta kıyasıya dövüşmesi sonucu aileler evde oturup medeni bir şekilde bu sorunu çözmeye karar verir. Tatlı tatlı tartışmaya başlayan aileler, yavaş yavaş kontrollerini kaybeder ve herkes birbirinin sırrını ortaya dökmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Quills (Düşlerin Efendisi) - IMDb: 7.3

11. Quills (Düşlerin Efendisi) - IMDb: 7.3

Ünlü Fransız yazar Marquis de Sade'ın hayatından yola çıkan film, 2001 yılında vizyona girdi. Akıl hastanesine kapatılan Sade, cinsel içerikli yazılarını burada da yazmaya devam eder. Sade'ın odasını temizleyen kız, bu metinleri çalar. Kate Winslet, Sade'ın temizlikçisi rolünü canlandırırken filmde Geoffrey Rush, Michael Cain ve Joaquin Phoenix gibi isimler de yer aldı. Film üç dalda Oscar'a aday oldu.

10. Heavenly Creatures (Cennet Yaratıkları) - IMDb: 7.3

10. Heavenly Creatures (Cennet Yaratıkları) - IMDb: 7.3

Yüzüklerin Efendisi serisinin usta yönetmeni Peter Jackson tarafından yazılıp yönetilen film, 1994 yılında vizyona girdi. Tam anlamıyla birbirlerini tamamlayan iki kız arkadaş Juliet ve Pauline, kendi hayali dünyalarını kurar. Fantazi dolu bir hayat yaşayan iki genç kız sonunda aileleri tarafından birbirinden koparılır. Genç kızlar, bunun intikamını almaya karar verir. Kate Winslet 'Juliet' karakterini canlandırdı.

9. Revolutionary Road (Hayallerin Peşinde) - IMDb: 7.3

9. Revolutionary Road (Hayallerin Peşinde) - IMDb: 7.3

Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'yu 11 yıl sonra tekrar bir araya getiren film, 2008 yılında vizyona girdi. Richard Yates'in aynı adlı kitabından uyarlanan film, üç dalda Oscar'a aday oldu. 1950'ler Amerika'sında geçen film, Frank ve April çiftinin evliliğini konu alıyor. Lüks ve rahat bir yaşam için Revolutionary Road'da bir ev alan ikilinin gün geçtikçe birbirlerine bakış açıları değişir. Frank durağan bir iş içerisinde olmaktan sıkılır ve öfkeli biri haline gelir. April ise sürekli duygularını ve isteklerini bastıran mutsuz bir ev hanımı olur.

8. Little Children (Tutku Oyunları) - IMDb: 7.5

8. Little Children (Tutku Oyunları) - IMDb: 7.5

Kate Winslet'ın 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ına aday olmasına sağlayan film, 2006 yılında vizyona girdi. Sıkıcı bir banliyö hayatı yaşayan Sarah ve Brad, farklı kişilerle evli olmalarına rağmen birbirlerinin büyüsüne kapılırlar. Karmaşık bir hikayeye sahip olan film, usta oyunculuklarla süsleniyor. Film üç dalda Oscar'a aday olmayı başardı.

7. The Life of David Gale (Ölümle Yaşam Arasında) - IMDb: 7.5

7. The Life of David Gale (Ölümle Yaşam Arasında) - IMDb: 7.5

İdam cezasını eleştiren bu yapım, 2003 yılında vizyona girdi. Başrollerinde Kevin Spacey ve Kate Winslet'ın yer aldığı film; idam karşıtı bir profesörün önce tecavüz, sonra da cinayet suçlamasıyla hapse düşmesini konu alıyor. İdam cezası alan David Gale, idamına üç gün kala Bitsey Bloom'la bir röportaj yapmaya başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Reader (Okuyucu) - IMDb: 7.6

6. The Reader (Okuyucu) - IMDb: 7.6

Winslet'ın harika bir performans sergileyip 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ını kazandığı film, 2008 yılında vizyona girdi. II. Dünya Savaşı sonrası Almanya'da geçen filmde Micheal isimli bir genç, kendinden yaşça büyük olan Hanna'yla aşk yaşar. Genç adamın ilişkisi Hanna'nın ortadan kaybolmasıyla sona erer. Aradan 8 yıl geçer. Hukuk okuyan Micheal, savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yapar. Micheal, bir gün sanık koltuğunda Hanna'yı bulur. Mahkemede geçmiş ortaya dökülmeye başlar. Film, tam beş dalda Oscar'a aday oldu.

5. Hamlet - IMDb: 7.7

5. Hamlet - IMDb: 7.7

Ünlü yazar William Shakespeare'in bir eserinin sinema uyarlaması olan film, 1996 yılında vizyona girdi. 4 dalda Oscar'a aday olan film, Winslet'ın yükselişindeki en önemli basamaklardan biri oldu. Film, amcası tarafından babası öldürülen Danimarka Prensi Hamlet'in hikâyesini anlatıyor.

4. Sense and Sensibility (Aşk ve Yaşam) - IMDb: 7.7

4. Sense and Sensibility (Aşk ve Yaşam) - IMDb: 7.7

Winslet'ın ilk kez Oscar'a aday olduğu film, 1995 yılında vizyona girdi. Film, kadınların erkekler kadar hak sahibi olmadığı dönemlerde geçiyor. Mr. Dashwood'un ölümünün ardından eşi ve kızları yasa boğulurken bir de o zamanki yasalar gereği mirasta söz sahibi olmadıklarını öğrenirler. Bütün miras Mr. Dashwood'un eski evliliğinden olan oğlu John'a kalır. John, eşini ve annesini de yanına alarak üvey ailesinin yanına taşınır.

3. Finding Neverland (Düşler Ülkesi) - IMDb: 7.7

3. Finding Neverland (Düşler Ülkesi) - IMDb: 7.7

Başrollerinde Johnny Deep ve Kate Winslet'ın yer aldığı film, 2004 yılında vizyona girdi. Yedi dalda Oscar'a aday olan film, bunlardan sadece birini kazanabildi. 1904 yılının Londra'sında geçen film, Peter Pan'in yaratıcısı James Barrie'nin hayatını konu alıyor.

2. Titanic - IMDb: 7.8

2. Titanic - IMDb: 7.8

Batışıyla dünyada büyük bir yankı uyandıran Titanik gemisinden ilham alınarak yapılan film, tüm zamanların en sevilen filmleri arasına girmeyi başardı. 1997 yılında vizyona giren film, tam 11 Oscar ödülü kazandı. Filmin yönetmen koltuğunda James Cameron otururken başrollerinde Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio yer aldı. Şans eseri bir gemide tanışan Jack ve Rose, farklılıklarına aldırmadan birbirleriyle yakınlaşır. Ancak gemi yola çıktıktan 4 gün sonra bir buzdağına çarparak batmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) - IMDb: 8.3

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) - IMDb: 8.3

Jim Carrey ve Kate Winslet'ın başrollerinde olduğu ve gelmiş geçmiş en iyi romantik filmlerden biri olan Sil Baştan, 2004 yılında vizyona girdi. Bir trende tanışıp iki yıl boyunca birlikte olan Joel ve Clementine, bir gün ayrılır. Clementine, teknolojik bir deneye katılarak eski ilişkisini tamamen hafızasından sildirir. Bunu öğrenen Joel de sinirlenerek aynı işlemi yapmaya karar verir. Hafıza silme işlemi sırasında anıları gözlerinin önünden geçen Joel, pişman olur ve işlemi durdurmak ister.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın