Görüş Bildir
Haberler
Çizgi Film Gibi Görünse de Ruhunuzda Derin İzler Bırakacak Birbirinden Başarılı Anime ve Animasyonlar

Çizgi Film Gibi Görünse de Ruhunuzda Derin İzler Bırakacak Birbirinden Başarılı Anime ve Animasyonlar

21.11.2021 - 07:00

Sinema dünyasına renk katan animasyonlar; sadece çocuklara değil, her yaşa hitap edebiliyor. İzleyenlerin beğenisini toplayan anime ve animasyonların çoğu, içerisinde büyük dersler, anlamlar ve olaylar barındırıyor. Öyleleri var ki kalbinizin derinliklerinde kaybolmuş hisleri açığa çıkarıyor. İşte, izlerken hem keyif alabileceğiniz hem de kalbinize dokunabilecek animasyon filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Brave (2012) - IMDb: 7.1

15. Brave (2012) - IMDb: 7.1

Bu animasyon, kral bir baba ve kraliçe bir annenin okçuluk konusunda oldukça yetenekli kızları Merida'nın hikayesini anlatıyor. Merida'nın cesurluğu yüzyıllar boyu süre gelen geleneklere bile karşı çıkabilecek düzeyde. Bu karşı çıkış, krallığın düzeninde bozulmalara yol açıyor. Dolayısıyla Merida'dan hoşlanmayanlar beliriveriyor. Merida'nın bu zorlu süreçte annesiyle olan iletişimi hem izleyicinin kalbine dokunuyor hem de filmi daha inandırıcı kılıyor. Cesur prenses Merida'nın mücadelesi her yaştan insanı çok etkileyecek.

14. The Adventures of Tintin (2011) - IMDb: 7.3

14. The Adventures of Tintin (2011) - IMDb: 7.3

Bu film, Tenten ve köpeği Milu'nun çıktıkları bir gezi sırasında başlarından geçenlere odaklanıyor. Gezi sırasında buldukları maket bir gemiyi beğenirler ve yanlarına almaya karar verirler fakat bu gemi, sıradan olmadığını eve varır varmaz belli eder. Etrafta aniden beliren kötü adamlar, Tenten ve Milu'yu epey ürkütür. Geminin sırrını anlayamayan iki dost, bunu çözmekte ısrarcı olur. Kötü adamlarsa ne gemiyi almak ne de Tenten ve sadık dostu Milu'ya zarar vermek isterler. Onları tek bir amacı var: Geminin içindeki not.

13. The Daily Life of The Immortal King (2020) - IMDb: 7.4

13. The Daily Life of The Immortal King (2020) - IMDb: 7.4

2 sezon ve toplam 19 bölümü yayınlanan çizgi dizi, Kuxuan'ın aynı adlı romanından uyarlama. Wang Ling, bir yaşından beri üstün güçlere sahip adeta yenilmez bir insan olarak yaşar. 16 yaşında liseye başlayan Wang Ling, sakin bir hayat geçirmeyi planlar fakat lise bu, meydan okumalar ve çıkan olaylar Ling'in sakin bir hayat sürmesine olanak tanımaz.

12. L'illusionniste (2010) - IMDb: 7.5

12. L'illusionniste (2010) - IMDb: 7.5

Usta yönetmen ve oyuncu Jacques Tati'nin çizgi dünyasında tekrar can bulduğu bu animasyon filminin yönetmen koltuğunda Sylvain Chomet oturuyor. Aynı zamanda Chomet, Tati'nin hikayesini çizgi sinemaya da uyarlayan isim oldu. Filmin prömiyeri Berlin Film Festivali'nde yapıldı. Filmin esin kaynağı, Tati'nin kızına yazdığı mektuplar. Animasyonun odak noktasındaysa meşhur bir sihirbaz ve gösterilerine hayran kalan küçük kız yer alıyor. Sihirbazlığın son temsilcilerinden olan esas kahramanın sahnede yaptığı numaraları gerçek zanneden küçük kız Alice, ona hayran kalıyor. İkilinin tanışmasıyla hayatları değişmeye başlıyor.

11. Shoujo Shuumatsu Ryokou (2017) - IMDb: 7.7

11. Shoujo Shuumatsu Ryokou (2017) - IMDb: 7.7

Savaşın mağdur ettiği çiçekler: Chito ve Yuuri. Uzun yıllar süren savaşlardan sonra hayatta kalmaya çalışan iki kızın hikayesine odaklanan bu anime dizisi, toplam 12 bölümden oluşuyor. Savaşın yalnız bıraktığı küçük kızlar, her günlerini yiyecek ve içecek bir şeyler bulmaya harcıyorlar. Gün geçtikçe kötüye giden olaylar karşısında tek mutluluk sebepleri birbirleri oluyor. Bu da onları yarınlar için daha güçlü kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Paprika (2006) - IMDb: 7.7

10. Paprika (2006) - IMDb: 7.7

Filmin senaristliğini Satoshi Kon ve Seishi Minakami'nin üstleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda karşımıza yine Satoshi Kon çıkıyor. Düşüncelerinizi herkesin görebildiği bir makine olsaydı nasıl olurdu? Paprika'da bu soruya cevap aranıyor. Film; terapistlerin hastaları için kullandığı, düşlere ve düşüncelere girebildiği makinenin esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Makinenin kaybolmasıyla insanların düşleri de ortaya çıkmaya başlıyor ve gerçekle düş arasındaki sınır kayboluyor. Tüm dünyayı bu durumdan kurtaracak kişiyse terapist Paprika. İzleyicisinin bile bu ayrımı yaparken zorlandığı filmin prömiyeriyse Venedik Film Festivali'nde yapıldı.

9. Ernest & Celestine (2012) - IMDb: 7.9

9. Ernest & Celestine (2012) - IMDb: 7.9

Yönetmenliğini Benjamin Renner'in yaptığı animasyon film, Cannes Film Festivali'nde ödül aldı. Film fare Celestine ve ayı Ernest'in dostluklarına odaklanıyor. Celestine, kemirgenlerin hakim olduğu bir yer altı şehrinin yetimhanesinde kalıyor. Oranın müdürü, Celestine dahil orada kalan bütün miniklere dış dünyayla ilgili korkutucu hikayeler anlatıyor. Diş hekimi olmaya karar veren Celestine, ayılardan düşüp kendi şehrine gelen dişleri inceliyor. Bir gün karşılaştığı ayı baskını sonucu kendi agresif ve aç olan Ernest'in evinde buluyor. Ve ikilinin dostluğu böyle başlıyor.

8. Song of The Sea (2014) - IMDb: 8.1

8. Song of The Sea (2014) - IMDb: 8.1

Song of The Sea, bir adanın tepesinde babalarıyla yaşayan Ben ve Saorsie'nin hikayesini anlatıyor. Babalarıyla yaşadıkları tepeden babaannelerinin yanına taşınan iki kardeş için hayat işte tam da burada farklılaşıyor. Ben, kardeşi Saorsie'nin söylediği şarkılarla büyülü varlıkları serbest bırakabilen bir deniz perisi olduğunu anlıyor. Ancak iki kız kardeş için hayat, bu kadar da tozpembe değil. Büyülü varlıklar güçlerini geri kazanabilsin diye savaşmaları gereken kötü bir cadı var.

7. Ookami kodomo no Ame to Yuki (2012) - IMDb: 8.1

7. Ookami kodomo no Ame to Yuki (2012) - IMDb: 8.1

Senaristliğini Mamoru Hasoda'nın üstlendiği animasyon film, Hana ve bir genç adamın dillere destan olan aşkları yüzünden yaşadıklarını anlatıyor. Hana ve büyük aşkının evlilikleri, yakışıklı gencin kurt adam olduğunu açıklamasıyla farklı bir boyut kazanıyor. Evliliklerinden dünyaya gelen iki kız da babaları gibi hem insan hem kurt. Bir gün genç adam ölünce Hana, çocuklarını da alıp şehirden uzak bir yere yerleşiyor. Çocuklarsa büyüdükçe var oluşlarındaki değişiklikleri sorgulamaya başlıyor.

6. Inside Out (2015) - IMDb: 8.1

6. Inside Out (2015) - IMDb: 8.1

Pixar Animasyon Stüdyoları'nın sinema dünyasına kazandırdığı onlarca filmden biri olan Inside Out'un yönetmenliğini Pete Docter yapıyor. Film, küçük bir çocuk olan Riley'yi anlatıyor. Babasının başka bir şehirde işe başlamasıyla değişen hayatı, Riley'yi epey zorluyor. Yeni ortamına ayak uydurmaya çalışırken duyguları ona yön gösteriyor. Riley'nin kafasında oluşturduğu Neşe, Korku, Öfke, Nefret ve Üzüntü karakterleri arasında çıkan çatışmalar, onu bazen çıkmaza sürüklese de Neşe duygusu onun pozitif kalmasını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Up (2009) - IMDb: 8.2

5. Up (2009) - IMDb: 8.2

Bir Pixar filmi daha! Film, tesadüfen tanışan iki çocuğun yıllar süren hikayesini anlatıyor. Ellie ve Carl gökyüzüne bakarak hayaller kuruyor. Ellie'nin en çok istediği şey, dünyayı gezmek. Carl ise Ellie'nin bu hayalini gerçekleştirmeyi diliyor. İkili büyüdüklerinde evlenip beraber mutlu mesut yaşlanıyor. Küçüklüğünden beri hiç ayrılmayan ikiliyi ayıran şeyse ölüm! Ellie hayata veda edince Carl, onun çocukken kurduğu hayali gerçekleştirmeye koyuluyor. Film, içimize işleyen hikayesiyle Oscar ödülü aldı.

4. Dr. Stone (2019) - IMDb: 8.2

4. Dr. Stone (2019) - IMDb: 8.2

İki sezondan oluşan çizgi dizinin toplamda 24 bölümü bulunuyor. Dizi bir ışın parlamasıyla dona kalan insanları ve güç savaşlarını anlatıyor. Aradan binlerce yıl geçtikten sonra çözülmeyi başaran liseli Taiju, kendini adeta heykeller ülkesinde buluyor. Taiju, çözülmeyi başaran tek kişi olmadığını arkadaşı Senku'yu görünce anlıyor. Bilimin hakim olduğu yeni bir dünya inşa etmek isteyen Senku, bulduğu çözülme iksirini Tsukasa'yı tekrar canlandırmak için kullanıyor. İkili arasında çıkan fikir ayrılıklarıysa onları bir savaşa sürüklüyor.

3. Yakusoku no Neverland (2019) - IMDb: 8.4

3. Yakusoku no Neverland (2019) - IMDb: 8.4

Yönetmenliğini Mamoru Kanbe'nin yaptığı çizgi dizi, toplam 17 bölümden oluşuyor. Dizi, bebeklikten itibaren bir yetimhanede büyüyen çocukların hikayesini anlatıyor. Yetimhanede 12 yaşına gelen çocuklar mutlaka evlatlık veriliyor. Aslında burası bir yetimhane değil, canavarlar için üretim yapan bir insan çiftliği! Bu gerçekle yüzleşme cesaretini gösteren Emma ve Norman, bütün çocukları kurtaracak bir plan yapıyor.

2. Hotaru no Haka (1988) - IMDb: 8.5

2. Hotaru no Haka (1988) - IMDb: 8.5

Filmde II. Dünya Savaşı sırasında annelerini kaybeden iki kardeşin hikayesi anlatılıyor. Babaları savaşa giden Seita ve Setsuka, savaş yüzünden annelerini de kaybedince akrabalarının yanına yerleşiyor. Ancak iki kardeş, bu evde gördükleri kötü muameleye dayanamayınca kendilerini sokaklarda zorlu bir mücadelenin kollarına bırakıyor. Ateşböceklerinin Mezarı, sizi epey derinden sarsacak bir anime.

1. Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001) - IMDb: 8.6

1. Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001) - IMDb: 8.6

İngilizce'ye Spirited Away adıyla çevrilen film, Chihiro ve ailesinin yeni taşındıkları bir kasabada başlarına gelenlere odaklanıyor. Kasabanın fantastik dünyasında anne ve babasını kaybeden Chihiro, onu kurtarmak için zorlu ama bir o kadar da tehlikeli bir maceraya atılıyor. Film en iyi animasyon dalında Oscar ve Altın Ayı ödüllerine layık görüldü. Japon sinemasının en başarılı yapımları arasında bulunuyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
8
6
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın