Görüş Bildir
Haberler
Dahiler Dünyasına Ani İniş Yapıyoruz: Suits'e Alternatif Bu Diziler Aklınızı Uçuracak

Dahiler Dünyasına Ani İniş Yapıyoruz: Suits'e Alternatif Bu Diziler Aklınızı Uçuracak

04.02.2022 - 11:45

Suits, 2011 yılında izleyiciyle ilk buluştuğunda büyük başarılar elde edeceği sinyallerini zaten vermişti. Dokuz sezon boyunca temposundan hiçbir şey eksiltmeyen dizinin oldukça büyük bir fan kitlesi olduğunu söylersek abartmış olmayız. Bu sebeple Suits'i bir solukta bitirdiyseniz siz de gerçek bir deha avcısısınız! Dizide benzersiz bir fotografik hafıza sahip olan Mike Ross, hukuk fakültesinden atılıyor ve hayatta bir türlü dikiş tutturamıyor. Genç adamında hayatı başarılı ve yüksek egolu avukat Harvey Specter ile kesiştiğinde ise tamamen değişiyor. Harika bir kurgu ve ilgi çekici bir hikayeye sahip olan bu diziyi sevdiysenız sizin için listelediğimiz bu listeye bayılacaksınız. Haydi, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Rake (2014) - IMDb: 6.8

18. Rake (2014) - IMDb: 6.8

Hayatı diplerde yaşayan Rake, boşanmış bir savunma avukatı olarak hayatını kazanıyor, tabii buna hayat denirse! Uyuşturucu bağımlısı, kumarbaz ve alkolik olan Rake, sıra dışı ve sansasyonel davalarla adından söz ettiriyor. Elbette alışılmamış karakteri ve yaşam tarzı sık sık ayağına dolanıyor.

17. For the People (2018) - IMDb: 7.3

17. For the People (2018) - IMDb: 7.3

Dizide yeni mezun olmuş, geleceği parlak bir grup avukatın içine düştüğü çetrefilli ilişki ağına tanık oluyoruz. New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi'nde işe başlayan avukatlar, yasanın her iki tarafında da yer alıyor. Kimi zaman suçluları savunmada yer alırlarken kimi zaman halkı temsil ediyorlar. Zamanla tüm ülkenin en çok konuştuğu davaların arasında kendilerini kaybediyorlar. Bu davalar yüzünden okların gençlerin üzerine dönmesi ise çok sürmüyor.

16. Young Sheldon (2017) - IMDb: 7.5

16. Young Sheldon (2017) - IMDb: 7.5

Mükemmel bir spin-off’la karşınızdayız. Sheldon Cooper karakterini Big Bang Theory’den tanıyoruz. Genç dahi, henüz 9 yaşında olmasına rağmen liseye başlıyor ve zekası hem kendisinin hem etrafındakilerin başına bela oluyor. Dizi fizik konusunda inanılmaz yeteneklere sahip olan Sheldon’un, ailesi ve çevresiyle yaşadığı olayları eğlenceli bir dille ele alıyor.

15. Eureka (2006) - IMDb: 7.9

15. Eureka (2006) - IMDb: 7.9

Bir kasaba düşünün ki orada yaşayan herkes üstün zekaya sahip. Üstelik devlet tarafından özellikle bir araya getirilmiş bu insanların yaşadığı yeri kimse bilmiyor. Haritada adı bile geçmeyen bu kasabaya yolu tesadüfen düşen Jack Carter ise nasıl bir yere geldiğinden tamamen bihaber.

14. How to Get Away with Murder (2014) - IMDb: 8.1

14. How to Get Away with Murder (2014) - IMDb: 8.1

Dizi ünlü bir savunma avukatı olan Annalise, ders verdiği kürsüden 5 parlak öğrenciyi seçip onları özel olarak eğitmeye karar verişini ele alıyor. Ancak işler beklenildiği gibi gitmiyor ve grup kendini içinden çıkılmaz bir cinayet davasının ortasında buluyor. İçinde cinayet, ihanet ve bolca merhamet içeren diziyi izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Criminal Minds (2005) - IMDb: 8.1

13. Criminal Minds (2005) - IMDb: 8.1

Puzzle sever misiniz? Öyleyse Criminal Minds'ı soluksuz izleyeceksiniz. Dizide birbirinden bağımsız dururken bir anlam ifade etmeyen parçalar birleştiklerinde tam bir tablo oluşturur. Bu dizide FBI ajanları tam olarak bunu yapıyor. Ajanlar, olayı çözerken katilin adeta beyninin içine girip onun akıl yolunu analiz ederek sonuca varıyor.

12. White Collar (2009) - IMDb: 8.2

12. White Collar (2009) - IMDb: 8.2

Dizinin iki önemli karakteri; önüne geçilemez bir zekaya sahip azılı suçlu Neal Caffrey ve meslek hayatını onu yakalamaya adamış başarılı FBI ajanı Peter Burke. İkilinin yolları defalarca kesişiyor ve sonunda Neal, Peter tarafından yakalanıyor. Ancak keskin zekalı Neal farklı bir teklifle FBI ajanının karşısına çıkıyor: Meslek sırlarını ve dehasını diğer suçluları yakalamak için FBI’la işbirliği. Peki ya bunun bedeli ne olacak?

11. Scrubs (2001) - IMDb: 8.3

11. Scrubs (2001) - IMDb: 8.3

Hukuk bürolarında geçen eğlencelere doyduysanız sizi hastane koridorlarına davet ediyoruz. Scrubs, yeni mezun olan bir grup doktorun iş dünyasında ve özel hayatlarında başlarından geçen eğlenceli ve dramatik olayları ele alıyor. Oldukça uzun soluklu bir dizi olan Scrubs, baş karakterin ağzından anlatılmasıyla benzerlerinden ayrılıyor.

10. Fringe (2008) - IMDb: 8.4

10. Fringe (2008) - IMDb: 8.4

Walter Bishop, dünyada çığır açan deneyler yapmış ve sonunda devlet tarafından akıl hastanesine hapsedilmiş çılgın bir zeka. Yaklaşık 12 yılını hastanede geçirdikten sonra FBI yeryüzünde açıklanamayan anomaliler yüzünden Bishop’un kapısını çalıyor. Ancak tüm soruların cevaplarına sahip bu bilim adamını dışarı çıkartacak tek kişi senelerdir görüşmediği oğlu Peter Bishop. Sınırları zorlayan, sürükleyici kurgusuyla Fringe dizisinin etkisinden uzun süre kurtulamayacaksınız.

9. American Crime Story: The People vs O.J. Simpson (2016) - IMDb : 8.4

9. American Crime Story: The People vs O.J. Simpson (2016) - IMDb : 8.4

Suit'in Amerikan adaletini ele alan tarafını bu dizide de görmek mümkün. Ancak bu hikaye Suits'ten biraz daha sert diyebiliriz. Dizide ünlü Amerikan Futbolu Oyuncusu O.J. Simpson, ikinci eşi olan Nicole ve onun sevgilisi olduğu iddia edilen Ronald Goldman’ı öldürmek ile suçlanmasının ardından yaşananları izliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Vincenzo (2021) - IMDb: 8.5

8. Vincenzo (2021) - IMDb: 8.5

Çok küçük yaşlarda İtalyan bir aile tarafından evlat edinilen Kore asıllı, başarılı avukatın hikayesine konuk oluyoruz. Kendisine İtalya’da bir kariyer kuran ancak mafya ve adalet arasındaki ikilemde başına pek çok iş açılan genç avukat çareyi Kore'ye dönmekte buluyor. Peki, Kore’de kendine yeni bir yol çizerken geçmişi peşini bırakacak mı?

7. The Newsroom (2012) - IMDb: 8.6

7. The Newsroom (2012) - IMDb: 8.6

Ulusal bir kanalda akşam haberlerini sunan Will, çıktığı zorunlu izin dönüşünde çalışma arkadaşlarından kimseyi bulamıyor. Böylece medya dünyasındaki çalışma anlayışıyla ilgili dikkat çekici bir hikaye ortaya çıkıyor. Yeni oluşturulmuş bir ekiple yola devam etmek zorunda kalan sunucu, haberleri ve takım çalışmasını farklı bir bakış açısıyla değerlendirmeyi başarabilecek mi? Diziyi heyecanlı kılan, işlenen haberlerin gerçekten yaşanmış, adalete konu olmuş olayları yansıtıyor olması.

6. Dexter (2006) - IMDb: 8.6

6. Dexter (2006) - IMDb: 8.6

Dexter Morgan, FBI’da kan sıçrama analisti olarak çalışan genç bir adam. Çevresi tarafından oldukça sessiz ve içine kapanık olarak tanımlanan Dexter, aslında kendi adalet sistemine sadık bir seri katil. Aynı departmanda polis olarak çalışan üvey kız kardeşi dahil kimse onun bu yönünü farkında değil. Zekice hamlelerle birçok kez yakalanmanın eşiğinden son anda kurtulan Dexter’ın şansı hep böyle devam edecek mi dersiniz?

5. House (2004) - IMDb: 8.7

5. House (2004) - IMDb: 8.7

Gregory House, görüp görebileceğiniz en farklı doktor desek abartmış olmayız. Deha sayılabilecek bir zekaya sahip olan House, mesleğinde ne kadar başarılıysa özel hayatında da bir o kadar çekilmez biri. Aksi, bencil ve çevresine kan kusturan profesör, ele aldığı tüm vakalarda öyle benzersiz çözümler üretiyor ki dizinin büyüsüne kapılmamak elde değil.

4. The West Wing (1999) - IMDb: 8.8

4. The West Wing (1999) - IMDb: 8.8

Beyaz Saray entrikalarını seviyorsanız bu diziyi mutlaka izleyin. Yedi sezon süren The West Wing, başkanlık sisteminin iç yüzünü anlatırken, çıkarların nasıl siyasete yön verdiğini tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor. Diziyi izlerken Amerikan siyasi kültürünü de tanımış oluyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Better Call Saul (2015) - IMDb: 8.8

3. Better Call Saul (2015) - IMDb: 8.8

Dizi, küçük bir kasabada kendi halinde avukatlık yapan Saul Goodman’ın başından geçen komik ve düşündürücü olayları anlatıyor. İsim tanıdık geldiyse hafızanızdan şüphe etmeyin çünkü bu avukat Breaking Bad dizisinden tanıdığımız Saul’dan başka değil! Walter White ile tanışana kadar geçirdiği değişim ve dönüşümlerin anlatıldığı dizi, tam 6 sezon sürüyor.

2. Sherlock (2010) - IMDb: 9.1

2. Sherlock (2010) - IMDb: 9.1

Adresimiz belli; Baker Street, 221b! Bir dedektifin hikayesi gibi gözükse de Sherlock bundan çok daha fazlası. Tam bir dâhi olan Sherlock Holmes'un elinden neredeyse hiç bir suç kurtulamıyor. Yardımcısı ve en yakın arkadaşı Dr. Watson ile hem eğlenerek hem zekasını konuşturarak pek çok olayı çözen Holmes, ayrıntılı düşünme becerisiyle son derece etkileyici bir karakter. Dedektifin hafıza sarayı denen bir teknikle çözdüğü adli vakaları izlerken dizi hiç bitmesin isteyeceksiniz.

1. Breaking Bad (2008) - IMDb: 9.4

1. Breaking Bad (2008) - IMDb: 9.4

Dehalar her zaman yeteneklerini iyicil kullanmazlar. Walter White sıradan bir lise öğretmeniyken nasıl bir suç makinesine dönüşecek, izlerken inanamayacaksınız. Hayatı boyunca oldukça pasif bir duruşa sahip kimya öğretmeni, kanser olduğunu öğrendiğinde bu zamana kadar kaçırdığı fırsatlar için kendini suçluyor. Geçimini zor sağladığı için ek iş yapmak zorunda kalan White, bir de ömrünün az kaldığını öğrendiğinde, ailesine kendilerine yetecek kadar para bırakmanın yollarını aramaya başlıyor ve zeka ve macera dolu bir hikaye ortaya çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın