Görüş Bildir
Haberler
Marvel ve DC Evrenlerinin Dışındaki Süper Kahraman ve Özel Güç Temalı En Başarılı Filmler

Marvel ve DC Evrenlerinin Dışındaki Süper Kahraman ve Özel Güç Temalı En Başarılı Filmler

02.02.2022 - 07:45

Süper kahraman filmleri son zamanlarda birçoğumuzun severek takip ettiği ve merakla beklediği yapımlar. Yıllar önce süper kahraman filmlerini daha çok çizgi roman okuyucuları takip ederdi ama son 10 yılda Marvel ve DC'nin sinemadaki büyük başarısı ile birlikte süper kahraman filmleri 7'den 70'e herkesin izlediği yapımlar haline geldi. Bu türdeki filmleri daha çok Marvel ve DC'den izlemeye alıştık belki; ancak farklı yapım şirketlerine ait süper kahraman ya da özel güç temalı filmler de bulabilirsiniz. Eğer son zamanlarda oldukça popüler olan pelerinli karakterlerden sıkıldıysanız ve başka bir süper kahraman evreni görmek istiyorsanız bu listeye bir göz atın deriz. İşte, Marvel ve DC dünyası dışında izleyebileceğiniz süper kahraman filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Teenage Mutant Ninja Turtles / Ninja Kaplumbağalar (2014) - IMDb: 5.8

15. Teenage Mutant Ninja Turtles / Ninja Kaplumbağalar (2014) - IMDb: 5.8

Shredder ve lideri olduğu Foot Clan Örgütü, New York'ta her şeyi ele geçirmeyi planlar. Sadece yer altında saklanan birkaç ninja, Shredder ve örgütünü durdurabilir. Usta Splinter ve uzun yıllar yer altında yetiştirdiği dört ninja kaplumbağa Leonardo, Donatello, Michelangelo ve Raphael; kötülüğe karşı gelmek için yeryüzüne çıkarlar. Uzun yıllar kendilerini insanlardan saklayan kardeşler, masum insanları korumak için her şeyi feda etmeye hazır!

14. Mystery Men / Şapşal Kahramanlar (1999) - IMDb: 6.1

14. Mystery Men / Şapşal Kahramanlar (1999) - IMDb: 6.1

Filmde Captain Amazing adında bir kahraman kaçırılır ve şehir, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalır. Kötü adam Casanova Frankenstein'a karşı gelmek için birbirinden ilginç ve farklı güçlere sahip olan yedi kişi bir araya gelir. Dark Horse çizgi romanından sinemaya uyarlanan film, komedi ile süper kahraman temasını birleştiriyor.

13. Sky High / Kahramanlar Okulu (2005) - IMDb: 6.2

13. Sky High / Kahramanlar Okulu (2005) - IMDb: 6.2

Süper kahramanların bolca bulunduğu bir evrende, dünyanın en iyi ve en güçlü süper kahramanları The Commander ve Jetstream'in oğlu olan Mike, ebeveynlerinin aksine bir güce sahip olmadığını kabullenmek zorunda kalır. Süper kahramanların çocuklarının gittiği özel bir lise olan Sky High'a gidecek olan Mike için işler çok daha zor bir hale gelir. Bu okulda Mike, bir süper güce sahip olmadan kahraman olmanın zorluklarını öğrenir ve yeteneklerini keşfeder.

12. Hancock (2008) - IMDb: 6.4

12. Hancock (2008) - IMDb: 6.4

Süper güçlere sahip alkolik bir adam olan John Hancock, hayatta pek çok şeyi umursamaz. Kötü adamları yakalarken bile etrafa zarar verdiği için halk tarafından da pek sevilmez. Geçmişini hatırlamayan Hancock bir gün halkla ilişkiler uzmanı olan Ray'in hayatını kurtarır. Hancock'a borçlu olduğunu hisseden Ray, onun kötü imajını düzeltip halkın sevdiği bir kahramana çevirebileceğini düşünür. Bir akşam Hancock, Ray'in karısı Mary ve oğlu Aaron ile tanışır. Ancak Mary, neden olduğu bilinmese de Hancock'u ailesinden uzak tutmaya çalışır.

11. Darkman / Karanlık Adam (1990) - IMDb: 6.4

11. Darkman / Karanlık Adam (1990) - IMDb: 6.4

Dr. Peyton Westlake dünyayı değiştirecek kadar büyük bir icat çıkarmaya çalışır. Üzerinde çalıştığı ve hâlâ birtakım sorunlarla karşılaştığı yapay insan derisi icadının, tamamlandığında tam da istediği kadar değerli olacağını düşünür. Bir gün gangsterlerle başı belaya giren Dr. Peyton'un laboratuvarı, Robert Durant adlı sadist bir kötü adam tarafından yok edilir. Bunun üzerine onlardan intikam almak isteyen Dr. Peyton, icadını kullanarak Darkman kılığına girer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Rocketeer / Roket Adam (1991)- IMDb: 6.5

10. The Rocketeer / Roket Adam (1991)- IMDb: 6.5

2. Dünya Savaşı'nın patlak vermesine yakın zamanlarda bir milyoner olan Howard Hughes, sırta takıldığında uçmaya imkân tanıyan bir jet geliştirir. Tabii ki Naziler, bu jetin peşine düşer ve bir karmaşa sonucu genç bir pilot olan Cliff Secord bu jeti bulur. Cliff, jeti sırtına takarak adeta bir süper kahraman olur ve ünü hızla yayılır. Naziler, bu kez de doğal olarak Cliff'in peşine düşer. Tüm bunlardan sonra basının Rocketeer ismini verdiği bir kahramana dönüşen Cliff'in ve sevdiklerinin hayatı tehlikeye girer.

9. Super (2010) - IMDb: 6.7

9. Super (2010) - IMDb: 6.7

Şanssız bir aşçı olan Frank Darbo, karısının onu bir uyuşturucu satıcısı için terk etmesiyle kahrolur. Ancak daha sonra Frank; karısının onu isteyerek terk etmediğini, uyuşturucu satıcısı Jacques tarafından kaçırıldığını düşünür. Bunun üzerine bir kostüm diker ve eline bir boru anahtarı alır. Bu şekilde bir süper kahramana dönüşen Frank, karısını kurtarmak için kötülerle savaşmaya gider. Bu yolda ona çizgi roman dükkanında çalışan Libby yardımcı olur.

8. Hellboy (2004) - IMDb: 6.8

8. Hellboy (2004) - IMDb: 6.8

2. Dünya Savaşı sonlarına gelindiğinde Naziler kara büyü yapmaya başlar. Kara büyüyü yaptıkları sırada yanlışlıkla bebek bir iblisin dünyaya gelmesine sebep olurlar. Müttefik birliklerinin o yere baskın yapmalarıyla bebek iblis ele geçirilir. Hellboy adı verilen bu iblis, yıllar geçer ve yetişkin olur. Hellboy; iblislerin doğasına rağmen kötülük değil, iyilik yapmayı tercih eder ve kötülüğe karşı savaşır. Hellboy ve takım arkadaşları, birlikte dünyayı kurtarmak için mücadele ederler.

7. Chronicle / Doğaüstü (2012) - IMDb: 7.0

7. Chronicle / Doğaüstü (2012) - IMDb: 7.0

Üç meraklı yakın arkadaş, bir gün çok ilginç bir yer altı tüneli keşfederler. Bu tünelde bulunan şey sayesinde doğaüstü güçler kazanırlar. Üç arkadaş da artık etraftaki her şeyi zihin gücüyle hareket ettirebilmeye başlar. İlk başta çok eğlenceli görünen bu yetenekler, zamanla insanların canını yakmaya başladığında işler karışır. Tüm bunlar olurken bir kamera da her şeyi kaydeder.

6. Dredd / Yargıç Dredd (2012) - IMDb: 7.1

6. Dredd / Yargıç Dredd (2012) - IMDb: 7.1

Gelecekte, insanların yüksek nüfuslu megapollerde yaşadığı karanlık bir çağda polisler suça karşı oldukça sert müdahalelerde bulunur. Suç potansiyeli olan herkesin ağır bir şekilde cezalandırıldığı bu dünyada polisler aynı anda hem yargıç hem jüri hem de cellat rolüne bürünürler. Bu yargıçların en ünlüsü olan Dredd'e bir gün özel bir görev verilir. Bu görev sırasında Dredd, kendini hayatta kalmanın pek mümkün olmadığı bir tuzağın içinde bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Unbreakable / Ölümsüz (2000)- IMDb: 7.3

5. Unbreakable / Ölümsüz (2000)- IMDb: 7.3

Kendisi hariç herkesin öldüğü büyük bir tren kazasından kurtulan David Dunn, haberi duyan herkesi şaşkınlığa uğratır. Tek bir çizik bile almadan bu kazadan kurtulan David, bir mucizenin gerçekleştiğini fark eder. Bir çizgi roman koleksiyoncusu olan Elijah Price, David'e bu kazadan nasıl kurtulduğunu açıklayan ilginç bir teoriden bahseder. David, bu teori sayesinde kendini keşfederken yapabileceklerinin sınırını da merak etmeye başlar.

4. Megamind / Megazeka (2010) - IMDb: 7.3

4. Megamind / Megazeka (2010) - IMDb: 7.3

Dünyanın en zeki ve zekasının aksine en başarısız kötü adamı olan Megamind, Metro City'e hükmetmek için sürekli planlar yapar. Ancak bu planlar, Metro Man adındaki bir süper kahraman tarafından engellenir. Bir gün Metro Man hayatını kaybeder ve Megamind artık amaçsız kalır. Bir süper kahraman olmadan kötü adam olmanın anlamsız olacağını düşünen Megamind, kendine yeni bir rakip yaratmak ister.

3. The Crow / Ölümsüz Aşk (1994) - IMDb: 7.6

3. The Crow / Ölümsüz Aşk (1994) - IMDb: 7.6

Eric Draven adındaki müzisyen ve nişanlısı Shelly, düğünlerinden bir gün önce bir çetenin saldırısına uğrar ve öldürülürler. Bu olaydan bir yıl sonra Eric'in mezarına gelen bir karga, Eric'in ruhunun intikam için geri dönmesini sağlar. 94 yapımı çizgi roman uyarlaması film listemizde 3. sırada.

2. Kick-Ass / Göster Gününü (2010) - IMDb: 7.6

2. Kick-Ass / Göster Gününü (2010) - IMDb: 7.6

Çizgi romanlara ve süper kahramanlara ilgi duyan bir genç olan Dave, hayatta istediği şeyleri gerçekleştiremez. Silik bir tip olan ve ihtiyaç duyduğu cesareti kendinde bulamayan Dave, bir gün yeşil bir kostüm giyerek süper kahraman olmaya karar verir. Dövüşmeyi bile bilmeden kötü insanlara karşı durup masum insanları korumak ister. Yeşil kostümlü bu yeni kahraman pek çok insana umut ve cesaret verir.

1. The Incredibles / İnanılmaz Aile (2004) - IMDb: 8.0

1. The Incredibles / İnanılmaz Aile (2004) - IMDb: 8.0

Listemizin birinci sırasında en iyi animasyon filmlerinden bir tanesi yer alıyor. Süper kahramanların yaşadığı bir dünyada, kahramanların insanlara yarardan çok zarar verdiği düşünülür ve süper olmak yasaklanır. En ünlü kahramanlardan bir tanesi olan Mr. Incredible da evlenip çocuk sahibi olur ve ailesi ile sakin bir hayat yaşamaya başlar. Yıllar sonra Mr Incredible, sıkıcı hayatından uzaklaşabileceği ve tekrar kahramanlık yapabileceği özel bir teklif alır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
10
7
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın