Görüş Bildir
Haberler
Kış Mevsiminde Evlenecekler Buraya: Yurt İçindeki ve Yurt Dışındaki Bütçe Dostu Balayı Rotaları

Kış Mevsiminde Evlenecekler Buraya: Yurt İçindeki ve Yurt Dışındaki Bütçe Dostu Balayı Rotaları

30.01.2022 - 11:15

Her ne kadar çoğu kişi bahar veya yaz döneminde evlenmeyi tercih etse de kışın evlenmenin de havası bir başka. Eğer siz de kış düğünü yapmayı planlıyorsanız ve bütçe dostu bir balayı rotası arıyorsanız öncelikle sizi tebrik edelim ve buraya alalım. Soğuk havaların nefes açan, ferahlatan, dinginleştiren yanını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz ve eşinizle enfes manzaralarda kışın tadını doyasıya yaşayabileceğiniz çeşitli balayı rotaları mevcut. Soğuktan pek hazzetmiyor ve üşümek istemiyorsanız balayı planınızı daha ılıman bölgelere de yöneltebilirsiniz. Karşınızda dünyada ya da Türkiye’de kış mevsiminde bütçe dostu balayı yapabileceğiniz rotalar:

1. Kıbrıs

1. Kıbrıs

Kıbrıs, soğuktan uzak durmak ve biraz da gece hayatına kapılıp düğün sürecinin yorgunluğunu atmak istiyorsanız tam olarak size göre bir balayı rotası. Türkiye’ye yakın, bütçe dostu, eğlence hayatının sürekli aktığı ve denizle iç içe olan Kıbrıs’ta birlikteliğinizi kutlayabilirsiniz.

2. Abant

2. Abant

Kış denince hiç kuşkusuz ilk akla gelen rotalardan olan Abant gölü ve Yedigöller balayınız için güzel bir seçim olabilir. Ormanın ortasında göl manzarasına karşı yapacağınız balayınız bir ömür hatıralarınızda iz bırakacak. İster otelde kalabilir, isterseniz de bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Son derece bütçe dostu olan Abant, şehirden uzak, ormanın derinliklerine doğru güneş yansımalarıyla birlikte yürüyüş yapabileceğiniz, birbirinize olan sevginizde kaybolup keyifli zamanlar geçirebileceğiniz harikulade bir balayı rotası.

3. Kapadokya

3. Kapadokya

Kapadokya sanki başka bir gezegene seyahat etmişsiniz havasıyla sizi mest edecek bir balayı rotası olarak karşınıza çıkıyor. Sıcak şarap eşliğinde romantizmin doruklarında birbirinize olan aşkınızı doyasıya yaşayabilirsiniz. Mistik havasıyla peri bacalarını gezebilirsiniz ve uçan balonlara binerek tarihin ve kışın tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca butik otellerde konaklayabilirsiniz.

4. Maldivler

4. Maldivler

Balayını yurt dışında ve sıcak, denizle iç içe geçirmek isteyen çiftlerdenseniz Maldivler bir balayından beklediklerinizin çok daha fazlasını size sunacak. Tropikal iklimi, ince kumu, Hindistan cevizi ağaçları ile hem kışın soğuğundan uzaklaşmış olacaksınız hem bohem, sakin ve baş başa birlikteliğinizi kutlayabileceksiniz.

5. Arnavutluk

5. Arnavutluk

Yeni evli çiftlerin kışın 180 güne kadar vizesiz gidebileceği ve bütçe dostu balayı yapabileceği yurt dışı rotalarından biri de Arnavutluk. Çok uzağa gitmek ve fazla masraf yapmak istemiyorsanız mutlaka tercih etmelisiniz. Adriyatik Denizi ve İyon Denizi kıyılarında çok güzel plajları olan ve egzotik havasıyla dikkat çeken bir ülke Arnavutluk. Beyaz kumu, turkuaz denizi karşısında eşinizle balayınızı yapabilirsiniz. Ayrıca tarihi mekânları gezerek eşinizle farklı aktiviteler yapabilirsiniz.

6. Karadeniz Bölgesi

6. Karadeniz Bölgesi

Unutulmaz bir kış balayının es geçilmeyecek rotalarından biri de Karadeniz. Başta Rize, Trabzon olmak üzere Karadeniz’de bir dağ evinde sevdiğiniz kişiyle balayına çıkabilirsiniz. Tüm yorgunluğunuzu ve stresinizi Karadeniz’in uçsuz bucaksız yaylarında, sisin, yağmurun ve kuş seslerinin arasında eşinizle el ele tutuşurken ardınızda bırakabilirsiniz. Kar, yağmur, sonsuz bir yeşillik ve tabii ki eşinizle birlikte olmanın verdiği sıcaklık, samimiyet ve romantizmin bir araya geldiği Karadeniz size “İşte kışın balayı böyle yapılır” dedirtecek cinsten.

7. Antalya

7. Antalya

Balayından bahsetmişken Antalya’yı belirtmemek olmazdı. Denizin ve yeşilin kavuştuğu Kaş’ta kışın başlarında balayına çıktıysanız hala ılık olan sularında yüzebilirsiniz ve ardından güneşlenebilirsiniz. Toros dağlarının arasındaki Olympos’ta yer alan küçük, şirin tatil köylerinde ise şehir hayatından uzaklaşarak sevdiğiniz kişiyle baş başa huzurlu saatler geçirebilirsiniz. Antalya’da hem kışın hem denizin tadını çıkartmak isterseniz Bakırlı Dağı’nın yamaçlarında kurulu Saklıkent Kayak Merkezine uğrayabilirsiniz. Böylece aynı anda iki farklı mevsimde tatil yapmış olursunuz.

8. Yalova

8. Yalova

Buz gibi havadan uzaklaşıp termal sularda ısınmak ve gevşeyip rahatlamak isteyen yeni evli çiftimizi en sevilen tatil yerlerinden olan Yalova’ya alalım. Kaplıcaları ve su kaynakları bakımından o kadar zengin ki Termal adında bir ilçesi bile var. Doğal kaynak sularında rahatlayabilir, eşinizle masaj yaptırabilir ve kendinizi doyasıya şımartabilirsiniz. Ayrıca Yalova’da konaklamak birçok bölgeye göre daha uygun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın