Görüş Bildir
Haberler
Kış Olsa da Doğal Hayattan Kopamam Diyenler Böyle Gelsin! Kışın Kamp Yapmaktan Hoşlananlara Alternatif Rotalar

Kış Olsa da Doğal Hayattan Kopamam Diyenler Böyle Gelsin! Kışın Kamp Yapmaktan Hoşlananlara Alternatif Rotalar

17.12.2021 - 09:45

Kar üzerinde konaklamak bazıları için pek de konforlu değil. Ancak kamp aşıklarının en büyük tutkuları arasında kış kampı geliyor. Her mevsim, ülkemizin en güzel köşelerinde kamp yapanlar, soğukların başlamasıyla yönlerini karla kaplı, masal gibi dağlara ve tepelere çevirdiler bile. Kışın nerelerde kamp yapılır merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! İşte Türkiye'nin dört bir yanından en büyüleyici kış kamp alanları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaz Dağları - Çanakkale

1. Kaz Dağları - Çanakkale

Muhteşem doğası ve sakinliğiyle yaz aylarının en popüler kamp alanlarından biri olan Kaz Dağları, kış kampı severler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Milli park statüsünde olan Kaz Dağları'nda sakin ve huzurlu bir kış kampı geçirmek istiyorsanız bu aylarda rotanızı Çanakkale'ye çevirebilirsiniz. Kaz Dağları hem Balıkesir hem Çanakkale illerinin sınırları içinde yer alması bakımından da özel. Park içerisinde bazı işletmeler de bulunuyor, ister işletmelerinde konaklayabilir ister çadırınızı buralardan uzak, sakin bir yerde kurarak kamp yapabilirsiniz. Aman dikkat! Bazı bölgelerde kamp yapmak yasak. Gitmeden önce mutlaka hangi bölgelerde çadır kurabileceğinizi öğrenmeniz tavsiye ediliyor.

2. Yedigöller - Bolu

2. Yedigöller - Bolu

Her mevsim en gözde kamp alanlarından biri olan Yedigöller, kış aylarında da masal gibi görüntüsüyle kamp aşıklarını ağırlıyor. Milli park statüsünde yer alan Yedigöller'de hem özel işletmelerde hem bölgede yer alan 7 adet gölün kenarında, dilediğiniz gibi çadır kurarak konaklayabilirsiniz. Yedigöller'deki kamp alanlarında büfe ve restoran gibi işletmeler bulunmadığı için hazırlıklı gelmek gerekiyor. Tam anlamıyla bir doğa deneyimi yaşamak istiyorsanız kamp malzemelerinizi sırtlayın ve Yedigöller'e, doğanın kucağına koşun!

3. Borçka Karagöl - Artvin

3. Borçka Karagöl - Artvin

Karadeniz'in mis gibi yeşil ormanları arasında kış kampı yapmaya ne dersiniz? Bölgenin en ünlü kış kampı alanlarından biri de Borçka Karagöl. Kamp alanı, her yıl ve her mevsim turist akınına uğruyor. Borçka Karagöl'de, karlar altında hayatınızın en unutulmaz kamp deneyimlerinden birini yaşayabilirsiniz. Turistik bir bölge olduğu için kamp yapacağınız yerin biraz kalabalık olabileceğini de şimdiden söyleyelim.

4. Kapadokya - Nevşehir

4. Kapadokya - Nevşehir

Ülkemizin en çok turist çeken bölgelerinden biri var sırada. Benzersiz yeryüzü şekilleriyle herkesi büyüleyen Kapadokya'dan bahsediyoruz! Özellikle sonbaharla özdeşleştirilen Kapadokya'da kış kampı yapmak aklınıza gelmemiş olabilir. Öyleyse bir düşünün, çadırınızdan her sabah balonlara karşı uyanabilir veya güneşi Kapadokya'nın eşsiz yeryüzü şekilleri üzerinde batırabilirsiniz. Kapadokya'nın her mevsimi ayrı bir güzel! Bölgede ücretsiz kamp alanlarının yanı sıra size konforlu deneyim sunabilecek işletmeler de bulunuyor. Bu kış, altınızda kar, üstünüzde balonlarla masalsı bir kamp deneyimi için Kapadokya'yı listenize mutlaka ekleyin.

5. Aladağlar - Niğde

5. Aladağlar - Niğde

Türkiye'nin en önemli milli parklarından biri olan Aladağlar Milli Parkı'nda kış kampının keyfini çıkarabilirsiniz. Aladağlar, riskli kamp alanları arasında yer aldığı için profesyonel kampçılar tarafından daha çok tercih ediliyor. Bölge 9 ay boyunca karla kaplı; bu özelliği de onu dağcıların ve kış kampı aşıklarının uğrak noktası haline getiriyor. Aladağlar'ın yüksek bölgelerinde kamp alanı veya herhangi bir işletme olmadığı için hazırlıklı gitmek oldukça önemli. Fakat Milli Park'ın aşağı bölgelerinde oldukça geniş bir kamp alanı bulunuyor. Nerede konaklamak istediğiniz size kalmış!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bozdağ - İzmir

6. Bozdağ - İzmir

İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırları içinde yer alan Bozdağ, hem dağcılar hem kampçılar hem trekking severler tarafından her mevsim ziyaret ediliyor. Bozdağ, Ege Bölgesi'nin Uludağ'ı olarak biliniyor. Bozdağ'da hem kamp yapabilir hem kayak gibi kış sporlarının keyfini çıkarabilirsiniz. Dağın eteklerinde bulunan Gölcük, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Tertemiz gökyüzüyle soğuk kış gecelerinde yıldızların göle yansımalarını izleyerek muhteşem bir kış kampı deneyimi yaşayabilirsiniz.

7. Gito Yaylası, Çamlıhemşin - Rize

7. Gito Yaylası, Çamlıhemşin - Rize

Karadeniz'in masalsı doğası ve mis gibi yeşil alanları arasında bir kış kampı deneyimlemek istiyorsanız Rize Çamlıhemşin'de yer alan Gito Yaylası'nı mutlaka listenize ekleyin. Sabahları pofuduk bir bulut denizinin üzerinde uyanabileceğiniz Gito Yaylası, her mevsim kamp yapmak için uygun olsa da, özellikle kış ayları boyunca doğa severler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Gito Yaylası'nda kamp için herhangi bir işletme yok, bu sebeple yanınızda tüm gerekli kamp malzemeleriyle birlikte yiyecek içecek de bulundurmanız gerekiyor.

8. Babakamp - Fethiye

8. Babakamp - Fethiye

Babakamp, Fethiye'nin Karaağaç bölgesinde, plato içerisinde yer alan bir kamp alanı. Bölgede konforlu bir deneyim için konaklayabileceğiniz bungalov ve taş evlerin yanı sıra daha doğal bir deneyim yaşamak isteyenler için çadırlarıyla kamp yapabilecekleri bir alan da bulunuyor. Kışın nispeten daha ılık bir bölgede kamp yapmanın yanı sıra doğa yürüyüşlerinden hoşlanıyorsanız Babakamp bölgesini tercih edebilirsiniz. Babakamp aynı zamanda Likya Yolu üzerinde bulunuyor, kamp yaptığınız süre boyunca trekking rotalarında doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz. Bölgede özel bir işletme olduğu için tuvalet, elektrik gibi ihtiyaçlarınızı da kolayca karşılayabilirsiniz.

9. Geyikbayırı - Antalya

9. Geyikbayırı - Antalya

Likya Yolu üzerinde bulunan Geyikbayırı, Antalya'nın hem trekking hem kamp yapmak için en çok tercih edilen bölgeleri arasında yer alıyor. Geyikbayırı'nda bazı kamp işletmeleri de var. Bu özel işletmelerden birinde konaklayabilir veya daha sakin ve doğa ile iç içe bölgelerde çadırınızı kurabilirsiniz. Dünyanın her köşesinden gezginler ve doğa sporu severler Geyikbayırı'nı her yıl ziyaret ediyor ve hem kamp hem tırmanış yapıyorlar. Geyikbayırı, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da doğa sporları için tercih ediliyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın