Görüş Bildir
Haberler
Tren Yolculuğu Seven Romantikler Toplanın! Mutlaka Görmeniz Gereken Masal Gibi Tren Rotaları

Tren Yolculuğu Seven Romantikler Toplanın! Mutlaka Görmeniz Gereken Masal Gibi Tren Rotaları

03.12.2021 - 07:00

'Mutluluk; varılacak yer değil, yolculuğun kendisidir.' demişler. Tren seyahatleri de bu sözü doğruluyor diye düşünüyoruz. Pencerenin kenarında oturup ağır ağır müthiş manzaranın akışını izlemekten daha keyif verici bir yolculuk düşünebiliyor musunuz? O zaman siz de bir tren yolculuğu romantiğisiniz! Teknolojinin hızına yetişemediğimiz günümüz dünyasında nostaljik tren yolculuklarına ilgi arttıkça artıyor. Biz de sizler için dünyanın en masalsı tren yolculuğu rotalarını sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Glacier Express, İsviçre

1. Glacier Express, İsviçre

Turumuza romantik aktivitelerin ana karası Avrupa'dan başlıyoruz. İsviçre'deki en güzel iki dağ şehri olan Zermatt ve Saint-Moritz'i nostaljik bir yolculukla birbirine bağlayan Glacier Ekspres, İsviçre Alpleri'nin muhteşem manzarasının keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Tablo gibi manzaralarla dolu bu rotada 244 metreyle yolculuğun en yüksek noktası olan Oberalp Geçidi ve yaklaşık 61 metre yükseklikteki Landwasser Viyadüğü yer alıyor.

2. West Highland Hattı, İskoçya

2. West Highland Hattı, İskoçya

West Highland Hattı İskoçya'nın muhteşem güzellikteki batı kıyılarını deneyimlemenin en keyifli yolu. Tren, İskoçya'nın en kalabalık şehri olan Glasgow'dan ayrılıyor ve şehir görüntüsü, yerini hızlıca yemyeşil vadilere ve masalsı görüntülere bırakıyor. Tren, Mallaig şehrine varmadan önce Harry Potter film serisinden tanıdığımız Glenfinnan Viyadüğü'nden geçiyor.

3. Flam Tren Hattı, Norveç

3. Flam Tren Hattı, Norveç

Dünyanın en güzel tren yolculuğu rotası olduğu söylenen Flam Tren Hattı, yalnızca bir saat sürüyor; ancak size hayat boyu unutamayacağınız bir deneyim vadediyor. Yolculuk, Sognefjord'daki küçük Flam köyünden başlıyor ve derin vadilerden, gürül gürül akan şelalelerden yükselerek ilerleyip dağın zirvesindeki istasyona ulaşıyor. 'Flam Tren Hattı'nın tadını karlar altında çıkarayım.' derseniz kış tatili listenize Norveç'i mutlaka ekleyin.

4. Riviera Hattı, Cannes Fransa'dan Ventimigla İtalya'ya

4. Riviera Hattı, Cannes Fransa'dan Ventimigla İtalya'ya

Riviera Hattı, 'Manzaralı bir yolculuğun tadını çıkarmak istiyorum ama zamanım da kısıtlı.' diyenler için ideal. Akdeniz'in muhteşem manzarasına sahip Cannes'dan Ventimiglia'ya iki saatten kısa sürede ulaşabilirsiniz. Yolda Güney Avrupa'nın romantik kıyılarının keyfini çıkarmak için mutlaka cam kenarı bir koltuk seçin.

5. Trans Sibirya Ekspresi, Rusya

5. Trans Sibirya Ekspresi, Rusya

Neredeyse 10 kilometre uzunluğundaki Trans Sibirya Ekspresi, bu özelliğiyle 'dünyanın enleri' arasında. Moskova'dan başlayan bu yolculukla Ural Dağları'nı aşıyor ve Sibirya ormanlarından geçiyorsunuz. Başkenti, doğuda Vladivostok'a bağlayan trende yolculuk yedi gün sürüyor. Rusya'nın üçüncü büyük şehri olan Novosibirsk'teki Ob Nehri'nin 984 metrelik devasa köprüsünü ve dünyanın en büyük tatlı su gölü olan Baykal Gölü'nün muhteşem mavi sularını görmek için Trans Sibirya yolculuğunu mutlaka listenize ekleyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. TranzAlpine, Yeni Zelanda

6. TranzAlpine, Yeni Zelanda

223 kilometrelik TranzAlpine tren hattı, size 5 saatten kısa süren ve muhteşem manzaralardan geçeceğiniz bir tren yolculuğu sunuyor. Dünyanın en büyük tren yolculuklarından biri olan TranzAlpine yolculuğu sırasında görkemli Canterbury Plains'i geçecek, Güney Alpler'in gözlerinizin önüne serilişine şahit olacaksınız.

7. Ghan Tren Hattı, Avustralya

7. Ghan Tren Hattı, Avustralya

Ghan Tren Hattı, gezegendeki en hayranlık uyandıran manzaralardan bazılarına ev sahipliği yapıyor. Avustralya'nın muhteşem peyzajlarını lüks bir tren yolculuğu ile izleyebiliyorsunuz. Yolculuk Avustralya'nın ateş kırmızısı rengindeki merkezinden başlıyor, yemyeşil tropikal kıyılardan ve MacDonnell Sıradağları'nın kırmızı kayaları üzerinden geçip Güney Avustralya'nın verimli ovalarına doğru devam ediyor.

8. Tazara Tren Yolu, Tanzanya ve Zambiya

8. Tazara Tren Yolu, Tanzanya ve Zambiya

Yolculuğumuza Afrika kıtasına geçerek devam ediyoruz. Tazara Tren Yolu, Tanzanya ve Zambiya'yı birbirine bağlıyor. 1860 kilometrelik uzunluğa sahip tren yolunun üzerinde gidip gelen iki önemli yolcu treni bulunuyor. Mukuba Ekspress ve Kilimanjaro, oldukça eski ve bakımsız trenler olmasına karşın vadettikleri manzaralar inanılmayacak derecede müthiş.

9. Namibia Safari, Güney Afrika

9. Namibia Safari, Güney Afrika

Güney Afrika'nın sunduğu en muhteşem manzaralarla tanışacağınız, Rovos Rail'in 3219 km'lik bu tren yolculuğu; aslında oldukça lüks. Namibia Safari, Pretoria'dan kalkıyor ve yolcularını dünyanın en büyük elle kazılmış madenlerinden biri olan The Big Hole'a ev sahipliği yapan eski bir elmas hücum kasabasına, yani Kimberley'e götürüyor. Namib Çölü'nü geçen tren, Swakopmund'da yolculuğunu bitiriyor.

10. Belmond Hiram Bingham, Peru

10. Belmond Hiram Bingham, Peru

Oldukça lüks sayılabilecek Belmond Hiram Bingham, adını Machu Picchu'yu keşfeden Amerikalı kaşiften almış. Bu rotada Peru'nun en romantik manzaralarından geçerek And Dağları'nın en yüksek noktalarında yer alan İnka Harabeleri'nde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. UNESCO tarafından korunan bölgeyi, bir de bu trenin içinden keşfedin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tayland-Burma Hattı, Bangkok'tan Nam Tok'a

11. Tayland-Burma Hattı, Bangkok'tan Nam Tok'a

Bu rotanın 2. Dünya Savaşı'na uzanan hikayesi sebebiyle 'Ölüm Treni' adıyla anılıyor olması sizi yanıltmasın. 402 km'den daha uzun olan demiryolu, Bangkok'ta başlıyor ve sizi muhteşem ormanların içinden geçirerek Nam Tok'a ulaştırıyor.

12. Hanoi - Da Nang Hattı, Vietnam

12. Hanoi - Da Nang Hattı, Vietnam

Muhteşem ormanlardan geçen bu rota, kilometreler boyunca mütevazı köy manzaraları ve Güney Çin Denizi'nin dudak uçuklatan uçurum kenarının kartpostal gibi görüntüleriyle dolu. Sizi Hanoi'den alıp Da Nang'a taşıyacak olan bu yolculuğu, hayatınız boyunca unutamayacağınız kesin.

13. Xining - Lhasa Hattı, Çin

13. Xining - Lhasa Hattı, Çin

Dağcılar toplanın! Deniz seviyesinden yaklaşık 5000 metre yükseklikte muhteşem bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Tapınaklarla dolu, vahşi yaşama ev sahipliği yapan karla kaplı dağları ve tepeleri aşıp nefes kesen manzaralara şahit olacaksınız. İrtifa o kadar yüksek ki yolculuk boyunca bütün tren kompartımanlarına sürekli olarak arıtılmış oksijen pompalanıyor.

14. Mumbai'den Madgaon'a Mandovi Ekspresi, Hindistan

14. Mumbai'den Madgaon'a Mandovi Ekspresi, Hindistan

Mumbai'den Madgaon'a yarım günlük bir tren yolculuğu yaparak hem Hindistan'ın Konkan Sahili boyunca muhteşem manzaraların tadını çıkarabilir hem de trende ek bir ücret karşılığı sunulan enfes yöresel yemeklerden tadabilir ve kendinizi şımartabilirsiniz. Mandovi Ekspresi'nde yolculuk 12 saat sürüyor. Yolculuk bittiğinde fotoğraf makineniz de mideniz de şenlenmiş olacak.

15. Doğu Ekspresi, Türkiye

15. Doğu Ekspresi, Türkiye

COVID-19 salgını yüzünden uzun süredir seferlerine ara veren Turistik Doğu Ekspresi, aralık ayında yeniden seferlerine başlayacağını duyurmuşken biz de onu anlatmadan geçmeyelim dedik. Ankara-Kars arası düzenli olarak yapılan sefer, o kadar popüler hale geldi ki 'Turistik Doğu Ekspresi' adı altında bir başka sefer daha, yalnızca turistik amaçla, hizmete girdi. Tek yönünün yaklaşık 32 saatte tamamlandığı yolculuk; yöresel lezzetleri tatmanıza, tarihi ve kültürel değerleri tanımanıza da olanak tanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Toros Ekspresi, Türkiye

16. Toros Ekspresi, Türkiye

İlk olarak 1930 yılında hareket eden Toros Ekspresi, Konya'dan başlayarak güzelim Toros Dağları'nı aşıyor ve Adana'ya doğru sizi muhteşem bir yolculuğa davet ediyor. Eskiden Bağdat'a kadar hizmet veren tren, 2003 yılında Irak seferlerini durdurdu. 2012 yılında demiryolu yenilenerek bugünkü haline kavuştu. Toros Ekspresi, Agatha Christie'nin 1934 yılına ait 'Doğu Ekspresi'nde Cinayet' adlı romanında da karşımıza çıkıyor. Hikayenin büyük kısmı Simplon-Orient Express'te yaşanırken kitabın açılış bölümündeki olaylar, Toros Ekspresi'nde geçiyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

NO MONEY NO LİFE

Mad Chemist

biz hayatta kalmaya çalışıyoruz adam kış tatili diyor 🥲

SEMİR DÖNDER

Toros express ile birçok kez yolculuk yaptım Toros dağlarının muhteşem güzelliği, belemedik vadisi, Pozantı, Varda köprüsü... Görmeniz gerek.