Görüş Bildir
Haberler
Kasvetli Atmosferleri Seven Romantiklerin Mutlaka Görmesi Gereken Tim Burton Filmlerini Anımsatan Şehirler

Kasvetli Atmosferleri Seven Romantiklerin Mutlaka Görmesi Gereken Tim Burton Filmlerini Anımsatan Şehirler

04.12.2021 - 07:15

Canım ülkemiz genel olarak güneşli bir konumda diyebiliriz. Özellikle Batı ve Güney kesimlerde yaşayanlar yaz kış sıcacık güneşin tadını çıkarıyor. Eh, haliyle yılın neredeyse 365 günü bulutlu, gri ve kasvetli havasıyla ve her nasılsa buna uygun mimarisiyle Harry Potter film setinden fırlamış gibi görünen şehirlere ülkemizde rastlamak zor. Siz de 'Ben karanlık severim, yağmur altında yürümeye de bayılırım!' diyenlerdenseniz kasvetli havasıyla masal gibi bir atmosfer yaratan şehirleri sıraladığımız yazımıza mutlaka bir göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kasvetli şehirlerin karanlık lordu: Edinburg, İskoçya

1. Kasvetli şehirlerin karanlık lordu: Edinburg, İskoçya

Bir sebeple Edinburg'a adımını atan ona aşık oluyor! Haksız da sayılmazlar hani. Sıradan bir şehirde yağmurlu bir sabaha uyanmak epey sıkıcı olabilir ama İskoç halkı tarafından 'Edinbıra' olarak telaffuz edilen şehir, yağmurlu havalarda iyiden iyiye bir film seti halini alıyor. Büyük bir kısmı UNESCO koruması altında olan şehirde Edinburg Kalesi, İskoç Ulusal Galerisi ve Calton Tepesi; bu melankolik atmosferin kaçırmak istemeyenler tarafından mutlaka görülmeli.

2. Dünyanın en az güneş alan şehirlerinden biri: Reykjavik, İzlanda

2. Dünyanın en az güneş alan şehirlerinden biri: Reykjavik, İzlanda

Bir zamanlar Norveç'ten gelen Viking'lerin yaşadığı Reykjavik, yaklaşık 200 binlik nüfusuyla İzlanda'nın başkenti. Biz onu hep karla kaplı fotoğraflarda gördük ama Reykjavik aslında çok da soğuk bir şehir değil. Sıcak su akıntıları sayesinde biraz daha ılık bir havaya sahip şehirde güneşli gün sayısı yok denecek kadar az. Bu da şehrin devamlı olarak kasvetli bir atmosfere bürünmesine neden oluyor. Kutu gibi evlerini, 73 metre yüksekliğindeki mimarisiyle Hallgrímskirkja kilisesini ve masal gibi caddelerini mutlaka görün diyoruz.

3. Yağmurlu havada daha bir güzel: Dublin, İrlanda

3. Yağmurlu havada daha bir güzel: Dublin, İrlanda

Avrupa'nın en mutlu başkenti seçilmiş Dublin. Doğal güzellikleri, harika mimarisi, parkları, caddeleri, müze ve galerileriyle ünlü Dublin; ılıman bir iklime sahip. Yılın büyük kısmında yağış alan şehrin atmosferi aslında aşırı kasvetli olmasa da bulutlu ve gri havalar, sanki ona daha çok yakışıyor. 800 yıllık bir geçmişe sahip St. Patricks Katedrali, Osmanlı Devleti'ne ait el yazmalarının da bulunduğu Dublin Kalesi ve Avrupa'nın en büyük şehir içi parkı olan Phoenix Park görülmeye değer. Aşırı sıcak veya soğukların yaşanmadığı şehri mutlaka gezi listenize ekleyin.

4. Güneş ortalarda değilken bambaşka görünen şehir: Köln, Almanya

4. Güneş ortalarda değilken bambaşka görünen şehir: Köln, Almanya

Yılda hemen hemen 200 gün yağmur yağan bir şehirdeyseniz şemsiyenizi yanınıza almamak olmaz. Klasik Avrupa şehirlerinin masalsı görünümüne sahip Köln'ün kasvetli havasıyla tam uyumlu mimarisi oldukça göz alıcı. Şemsiyenizi açıp tüm gün sokaklarda dolaşarak enfes şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Yolda Köln'ün ünlü katedralini ve Avrupa'nın en büyük gotik mimari örneklerinden biri olan Ulm Katedrali'ni görebilirsiniz. Yorulduğunuzda ise biraz soluklanmak için Köln teleferiğine atlayın ve bu muhteşem gotik şehri bir de tepeden izleyin.

5. Âşıklar şehri: Paris, Fransa

5. Âşıklar şehri: Paris, Fransa

Paris deyince burnunuza hemen buram buram romantizm kokuları geliyor değil mi? Haklısınız. Belki de dünyanın bu konuda en popüler kenti olan Paris, çoğu Orta Avrupa şehri gibi özellikle kış aylarında epey gri bir havaya sahip. Bu da ona daha melankolik bir görünüm kazandırıyor diyebiliriz. Gri bulutların altında Eyfel Kulesi, Seine Nehri kıyıları ve Versay Sarayı gibi ikonik binalar daha bir güzel görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Amerika'nın yağmurlarıyla ünlü şehri: Seattle, ABD

6. Amerika'nın yağmurlarıyla ünlü şehri: Seattle, ABD

Yaklaşık dört milyonluk nüfusa sahip Seattle, Amerika Birleşik Devletleri'nin en çok yağış alan şehirlerinden biri. Yüksek dağlarla çevrili şehir merkezi, nispeten nemli bir havaya sahip. Bu da onu gri ve zaman zaman kasvetli havasıyla ünlü bir yer haline getiriyor. Yaz hariç her mevsim yağış almasına şaşırmamak gerek. Yanınıza şemsiyenizi alın ve Seattle Akvaryum, Pioneer Meydanı, Union Gölü ve Jimi Hendrix Heykeli gibi ünlü mekanların tadını çıkarın.

7. Kasvetli havası ve yemyeşil doğasıyla tam bir film seti: Portland, ABD

7. Kasvetli havası ve yemyeşil doğasıyla tam bir film seti: Portland, ABD

Portland, yağmurlu Amerika şehirleri denildiğinde Seattle'ın hemen arkasından geliyor. Oregon Eyaleti'nin başkenti olan şehir, aslında gelişmiş bir metropol şehri ama parkları ve ormanlarıyla harika yeşil alanlara da sahip. Yaz ayları haricinde günlerini çoğunlukla yağmurlu geçiren Portland bu sebeple kasvetli havasıyla ünlü. Alacakaranlık filmlerinin Portland'da çekilmesine şaşırmamak gerek! Washington Park, Waterfront Park, Portland Art Museum ve Pittock Mansion'ı görmeden de geçmeyin.

8. Daima nemli ve bulutlu bir metropol: Lima, Peru

8. Daima nemli ve bulutlu bir metropol: Lima, Peru

Peru'nun başkenti Lima, aynı zamanda ülkenin en büyük şehri. Güney Amerika'nın da en büyük üçüncü şehri olan Lima, oldukça kalabalık. Ilıman çöl iklimine sahip olan şehir, sık sık sis oluşmasına sebep olan yüksek nem oranıyla oldukça kasvetli bir atmosfere bürünüyor. Yılda ortalama 1230 saat güneş gören bu kalabalık şehirde yaşamak biraz zor olsa gerek ama kapalı havaları seviyorsanız Lima'da bir gezintiye çıkmanın hoşunuza gideceğinden eminiz.

9. Kalabalık, capcanlı ve gri: Hong Kong, Çin

9. Kalabalık, capcanlı ve gri: Hong Kong, Çin

Her zaman kalabalık ve telaşlı... Şehrin İngiliz kolonisi olduğu zamanlardan kalma mimarisiyle ünlü şık kafelerinden birinin terasında beş çayınızı yudumlayın ve şehrin size kasvetli havayı sevdirecek manzarasının tadını çıkarın. Hong Kong, az güneş alsa da içinizi boğmayan bir peyzaja sahip. Sürekli hareket halindeki şehirde kalabalık caddelerde kaybolabilir veya kültür sanat aktivitelerinin tadını çıkarabilirsiniz.

10. Her daim yağmurlu: Vancouver, Kanada

10. Her daim yağmurlu: Vancouver, Kanada

Kanada deyince gözünüz korkmasın! Vancouver, yüksek yağış oranına sahip olması sebebiyle Kanada'nın diğer şehirlerine kıyasla daha yumuşak bir iklime sahip. Her daim kapalı havası ve her an 'yağdı yağacak' atmosferiyle modern bir metropol olan Vancouver, aynı zamanda size pek çok yeşil alan ve doğal güzellikler vadediyor. Dışarısı yağmurlu diye üzülmeyin, şehirde kapalı bir plaj bile var!

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
12
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın