Görüş Bildir
Haberler
Gün Batımı Tutkunları Buraya: Gün Batımını Hayranlıkla İzleyeceğiniz Birbirinden Güzel Yerler

Gün Batımı Tutkunları Buraya: Gün Batımını Hayranlıkla İzleyeceğiniz Birbirinden Güzel Yerler

20.11.2021 - 07:15

En romantik ve büyülü anlardan biri, gün batımı zamanı. Pek çok şaire, ressama ve yazara ilham kaynağı olan gün batımı, doğru noktalarda izlendiğinde efsanevi bir görsel şölen yakalamanızı sağlıyor. Eğer siz de gün batımı tutkunuysanız, bu büyülü atmosferi yakalamanızı sağlayacak destinasyonları ölmeden önce mutlaka görmelisiniz. Gün batımını nerede izlerseniz izleyin, hayran kalabilirsiniz. Ancak bazı yerlerdeki manzaralar diğerlerinin güzelliğini fena halde gölgede bırakıyor. Peki bu eşsiz güzellikteki manzaralara hangi noktalarda şahit olabilirsiniz? Gelin, hep birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Serengeti - Tanzanya

1. Serengeti - Tanzanya

Serengeti, vahşi yaşama ev sahipliği yapan ve safari turlarıyla ünlü bir yer. Burada yer alan dünyaca ünlü milli park, vahşi hayvanların gündelik hayatlarını görebileceğiniz nadir yerler arasında. Ayrıca gün batımındaki muhteşem manzaralar da ziyarete gelenleri büyülüyor. Serengeti, tüm dünyada çekim yapan birçok doğa fotoğrafçısının favori mekanları arasında yer alıyor. Kısacası, Serengeti size asla unutamayacağınız bir gün batımı deneyimi sunuyor.

2. Milford - Yeni Zelanda

2. Milford - Yeni Zelanda

Tasman Denizi'nin 15 km içerisinde yer alan Milford, Fiordland Milli Parkı sınırları içerisinde bulunuyor. Buzul çağı döneminde oluşan muhteşem fiyortlara ev sahipliği yapan bölgede, yakın zamanda keşfedilmiş bir fiyort daha var. Bu fiyortun denizden yüksekliği 200 metreye kadar uzanıyor. Bu en yüksek fiyordun tepesinde izleyebileceğiniz gün batımı manzarası ise size başka bir dünyadaymışsınız gibi hissettiriyor. Ayrıca fiyortlardan denize dökülen şelalelerin muhteşem manzarasını da unutmamak gerekiyor. Dilerseniz, bölgede yapılan tekne turlarına da katılabilirsiniz.

3. Büyük Kanyon - ABD

3. Büyük Kanyon - ABD

'Devasa Yarık' olarak da nitelendiren Büyük Kanyon, 1600 metre derinliğinde ve 466 km uzunluğunda. Kanyon, Colorado Nehri'nin milyonlarca yıl boyunca yaptığı aşındırması sonucu oluşmuş. Rafting ile ünlü olan kanyon, yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü için de muhteşem bir yer. Kanyonun en etkileyici bölümü ise milli park sınırları içinde yer alan Powell Gölü'nden Mead Gölü'ne kadar uzanan ve 90 km uzunluğundaki bölge. Bu muhteşem alan sayesinde gün batımını izlerken dünyada değil de farklı bir gezegene ışınlanmışsınız gibi hissediyorsunuz.

4. Hawaii - ABD

4. Hawaii - ABD

Büyük Okyanus'un kuzeyinde yer alan Hawaii, 137 adadan oluşuyor. Eyalette hala aktif olan yanardağlar da yer alıyor. Dünyaca ünlü tatil bölgelerinden biri olan Hawaii, özellikle balayı çiftleri tarafından sıkça tercih ediliyor. Ayrıca dağ tırmanışı severler için de adeta bir cennet! Gündüz saatlerinde muhteşem okyanus koylarında güneşlenebilirsiniz. Gün batımında ise volkanik kayaların üzerine çıkarak Büyük Okyanus'un muhteşem manzarası eşliğinde güneşin batışını seyredebilirsiniz.

5. Tac Mahal - Hindistan

5. Tac Mahal - Hindistan

Tac Mahal, Agra kentindeki Yamuna Nehri'nin doğusunda yer alıyor. Eski Babür Kralı Şah Cihan tarafından eşi Mümtaz Mahal için yaptırılmış. Tüm dünya tarafından da aşkın mimarisi olarak kabul ediliyor. Dünyanın 7 harikası arasında yer alan bu anıt mezarı yıl boyunca milyonlarca insan ziyaret ediyor. Tac Mahal'de izlenen gün batımı ise özellikle çiftlerin aşklarını tazelemelerini sağlayan muhteşem bir ambiyans sunuyor. Bu manzara hüznü ve aşkı aynı anda yaşama fırsatı sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Santorini - Yunanistan

6. Santorini - Yunanistan

Santorini, Minos patlaması olarak bilinen bir volkanik patlama sonucu oluşmuş. Bu volkan patlaması, bölgede eşsiz yer şekillerinin oluşmasını sağlamış. 90 km'lik bir alana sahip olan adada 14.000 kişi yaşıyor. Her yıl çok sayıda turistin ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Santorini Adası, ayrıca birçok tarihi güzelliğe de sahip. Adada izleyebileceğiniz en güzel gün batımı manzarası ise tepe üzerine kurulmuş muhteşem otellerin olduğu şirin Oia Köyü'nde. Ege Denizi'nin muhteşem güzelliğine güneşin batışının vermiş olduğu kızıllık, sizi romantik bir ortamın içerisine çekiyor.

7. Bozcaada - Türkiye

7. Bozcaada - Türkiye

Ege Denizi'nin kuzeyindeki Çanakkale'de yer alan ada, Türkiye'nin en büyük üçüncü adası. 40 km'lik bir alandan oluşan adanın nüfusu 1500 civarında. Ülkemizin en önemli turistik değerlerinden biri olan Bozcaada, muhteşem koylara ve sahillere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca adada kamp severlerin uğrak yeri olan birçok kamp alanı da bulunuyor. Gündüzleri Ayazma Plajı'nda deniz keyfi yaşayabilirsiniz. Akşamları ise Polente Feneri'nde şahit olacağınız muhteşem gün batımı size paha biçilemez anlar yaşatacak.

8. Kapadokya - Türkiye

8. Kapadokya - Türkiye

Kapadokya, Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinde bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerler arasında yer alan Kapadokya; Peri Bacaları, taş konaklar ve yer altı şehirleri gibi pek çok doğal ve tarihi güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Gün batımı için ise Kapadokya sınırları içinde bulunan Kızılçukur Vadisi size belki de dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağınız bir manzara sunuyor. Burada balonlar ile göğe yükselip hem vadinin muhteşem görüntüsünü izleyebilir hem de güneşin dağların arkasına saklanırken yarattığı muhteşem renk cümbüşüne şahitlik edebilirsiniz. Ayrıca vadiden gün batımını izlemek de ayrı bir keyif. Peri Bacaları'nın ardında batan güneşi izlerken harika bir manzarayla baş başa kalıyorsunuz.

9. Stonehenge - İngiltere

9. Stonehenge - İngiltere

Stonehenge, Salisbury Ovası'na dizilmiş dev taşlardan oluşan yuvarlak bir yapı. 10 bin yıl önce inşa edildiği tespit edilen bu yapının kimler tarafından inşa edildiği ile ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor. İlginç olan kısım ise tonlarca ağırlıktaki taşların o dönemin şartlarında nasıl buraya getirilip üst üste konulduğu. Dümdüz ovada izleyebileceğiniz gün batımı, bu kadim yapılar sayesinde sizi büyüleyecek muhteşem manzaralar oluşturuyor. Bir yanda tarihin muhteşem yapıları, diğer yanda ise eşsiz gün batımı güzelliği, geçmişle şu anı birleştiren olağanüstü güzellikte bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Çok güzel yerler.