Görüş Bildir
Haberler
Yaz Rotalarını Bir de Sonbaharda Keşfedin: Sonbahar Aylarında Ziyaret Edebileceğiniz En Güzel Sahil Kasabaları

Yaz Rotalarını Bir de Sonbaharda Keşfedin: Sonbahar Aylarında Ziyaret Edebileceğiniz En Güzel Sahil Kasabaları

28.10.2021 - 09:30

Yaz aylarında iyi bir tatil yapmayı herkes sever. Hal böyle olunca, güneşin üzerinde parıl parıl parladığı çoğu sahil kasabası, her yıl yaz aylarında büyük bir turist akınına maruz kalır, plajlar dolup taşar ve otellerde boş yer kalmaz. Bu yüzden, bunaltıcı olabilen bu yaz tatilleri yerine sonbaharda yapılan geziler çok daha keyifli bir hale gelebilir. Bu yazımızda, ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından sonbahar tatillerini yaz tatillerine tercih edenler için gezilebilecek en güzel sahil kasabalarından bazılarını sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Korčula - Hırvatistan

10. Korčula - Hırvatistan

Tarihi şehir Dubrovnik'in yakınında bulunan Korčula kasabası, tıpkı komşusu gibi Orta Çağ'dan günümüze kadar ulaşmış olan ufak bir yerleşim yeri. Tarih boyunca farklı medeniyetlere beşiklik eden Korčula, aynı zamanda hepimizin adını duyduğu meşhur gezgin Marco Polo'nun da doğum yeri olarak öne çıkıyor. Farklı dönemlerin izlerini taşıyan mimarisi, yerel kültürü ve daha birçok turistik cazibesiyle Korčula, özellikle zamanda geriye yolculuk yapmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken bir yer.

9. Lerici - İtalya

9. Lerici - İtalya

Şarabı, pizzası, rengarenk evleri ve capcanlı kültürüyle İtalya; balıkçı tekneleri, yerel restoranları ve nefes kesen manzaraları ile Lerici... Ulaşım açısından diğer turistik yerlere nispeten daha uzak kalan bu küçük sahil kasabası, yine de her yıl mesafelere meydan okuyan turistlerle dolup taşıyor ve İtalya'nın en meşhur turistik bölgelerinden biri haline geliyor. İster yaz, ister sonbaharda gelin, Lerici; masmavi denizi, yemyeşil ormanları ve manzaraya renk katan evleri ve kaleleri ile ziyaretçilerini büyülüyor.

8. Mellieha - Malta

8. Mellieha - Malta

Tarihi, milattan önce 4000 yıllarına kadar uzanan Malta ve onun küçük kasabalarından biri olan Mellieha, yılın neredeyse tamamı güneş alan bir destinasyon. Malta'nın en uzun sahilinin bulunduğu Mellieha, sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin yılın her mevsiminde tercih edebilecekleri bir kasaba. Ekim ayına kadar masmavi Akdeniz sularında yüzmenize imkan sağlayan hava koşulları, yemyeşil vadileri ve doğası, asırlar öncesine dayanan kültürü ile Mellieha, sonbahar tatilinde kafa dinlemek isteyenler için birebir.

7. Cornwall - İngiltere

7. Cornwall - İngiltere

Kelt mirasını barındıran, çeşitli efsanelere konu olan ve yıllar boyu birçok ünlü sanatçıya ev sahipliği yapmış olan bir kasaba Cornwall. İngiltere'de her ne kadar yılın çoğu gününde hava kasvetli ve yağmurlu olsa da, Cornwall kasabası İngiltere'de yaz günlerinde son derece kalabalık olan bir şehir. Fakat bu yerin yaz tatillerinde tercih edilmesinin nedeni sadece denizi değil, aynı zamanda müzeleri, kaleleri, yemekleri, hatta doğa sporları ve manzaraları... Özellikle sisli ve yağmurlu havaları tercih eden biriyseniz, Cornwall kesinlikle sonbahar tatiliniz için listeye eklemeniz gereken bir yer.

6. Saint-Jean-De-Luz - Fransa

6. Saint-Jean-De-Luz - Fransa

17. yüzyılda Bask korsanlarının uğrak noktalarından biri olan Saint-Jean-De-Luz, günümüzde özellikle ailelerin ve çiftlerin tatillerini geçirmek için tercih ettikleri, sakin ve tatlı bir sahil kasabası. Eskiden Fransa'nın en ünlü balıkçı kasabalarından biri olan bu yer, şimdilerde mavi denizi ve yine 17. yüzyıldan günümüze kadar gelen Bask tarzı evleriyle hala popüler olan fakat bunaltıcı kalabalıklarla dolup taşmayan; sonbahar gezinize dahil edebileceğiniz bir tatil rotası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Santorini - Yunanistan

5. Santorini - Yunanistan

Yaz tatillerinde turist akınına uğrayan Santorini'yi hepiniz duymuş olmalısınız. İkonik beyaz evleri ve Ege Denizi manzarasıyla akıllara işlenmiş olan Santorini, sonbaharda da ziyaret etmek için en güzel rotalardan biri. Yaz aylarının kalabalığı yavaşça azaldığında ve hava daha katlanılabilir sıcaklığa düştüğünde, Santorini'nin saklı cevherlerini keşfetmek için vaktinizden ve paranızdan daha çok tasarruf edebilirsiniz. Gün batımını izlemek için en iyi yer olarak kabul edilen Oia'da manzaranın tadını çıkarabilir, güneşin hala ısıttığı -ama yakmadığı- sahillerinde dolaşabilir ve yazın neşesini kaybetmeyen restoranlarında geleneksel yemeklerin tadına varabilirsiniz.

4. Ericeira - Portekiz

4. Ericeira - Portekiz

Balıkçı kasabaları, deniz ürünleri ve şarabıyla ünlü, tarihi evleriyle adeta bir Akdeniz havası yaşatan Ericeira, sörf için mükemmel olan mavi suları ve ülkenin en önemli balıkçı kasabalarından biri olmasıyla biliniyor. Sonbaharda hava sıcaklıklarının düştüğü ve yağışın pek olmadığı bu küçük kasaba, kalabalıktan uzak olmak ve Portekiz'in yerel kültürünü harika bir manzara eşliğinde keşfetmek isteyenler için mükemmel bir destinasyon.

3. San Sebastian - İspanya

3. San Sebastian - İspanya

Altın kumsalları, sarı renkli evleri, dansları, yemekleri ve saymakla bitmeyen diğer güzellikleriyle İspanya... Yılın her zamanında dünyanın her tarafından binlerce insanın ziyaret ettiği İspanya, San Sebastian şehriyle de popülerliğini korumaya devam ediyor. Tarihi güzellikleri, güneşin öptüğü kumsalları ve birbirinden leziz yemeklerin servis edildiği restoranlarıyla San Sebastian, sonbaharda gidilebilecek en gözde mekanlardan biri olarak listede yerini alıyor. Michelin yıldızlı restoranlarını ziyaret edebilir, tarihi manzaralara doyabilir ve renkli sokaklarında bolca eğlenebilirsiniz.

2. Fethiye - Türkiye

2. Fethiye - Türkiye

Listenin sonuna 'Ölürüm Türkiyem' diyerek ülkemizin sayısız incilerinden ikisini oturtuyoruz! Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz ve daha birçok ünlü doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Fethiye, şüphesiz ki yerli ve yabancı birçok turistin gözde mekanı. Yemyeşil ormanları, masmavi denizi ve rengarenk akşamlarıyla bilinen bu yer, kasım ayına kadar neşesini kaybetmiyor. Sonbahar tatil rotanızı buraya çevirdiğiniz takdirde hareketli akşamlarına hala şahitlik edebileceğiniz gibi, doğasıyla sizi büyüleyecek olan yerel bir güzelliğin kollarına bırakacaksınız kendinizi.

1. Kaş - Türkiye

1. Kaş - Türkiye

Listenin ilk sırasına ise yine yaz tatillerinin vazgeçilmezi olan ve Antalya'da bulunan Kaş oturuyor. Tıpkı Fethiye gibi Kaş da mavi ve yeşilin kucaklaştığı bir yer. Bu yüzden olmalı ki, aynı zamanda doğa sporlarını seven tatilcilerin de bir numaralı mekanı. Burada yapılacaklar ise sınırsız: Tekne turları, gece hayatı, sevimli çarşıları, doğal manzaraları ve çok daha fazlası... Kaş'a ulaşım diğer yerlere nispeten daha zor. Fakat bu sayede Kaş'ın güzellikleri hala korunuyor ve diğer tatil mekanlarına kıyasla 'el değmemiş' kabul ediliyor. Bu nedenle Kaş, sonbaharda yapacağınız geziler için mükemmel bir destinasyon.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Çok güzel yerler.