Görüş Bildir
Haberler
Yaz Sezonunu Kapatamayanlar Buraya: Sonbaharın Ortasında Bile Yüzebileceğiniz Yerler

Yaz Sezonunu Kapatamayanlar Buraya: Sonbaharın Ortasında Bile Yüzebileceğiniz Yerler

18.10.2021 - 07:30

Türkiye'nin bazı bölgelerine karların düşmeye başladığı şu günlerde, batıda güneşin hakimiyeti hala sürüyor! Akşamları hava camı pencereyi kapattıracak derecede serinlemiş olsa da, gündüzleri yazın son demleri yaşanmaya devam ediyor. Tabii ki, bu son anları yüzerek değerlendirmek en keyifli seçenek gibi duruyor. Kimileri kalabalık dönemlerin geçmesini bekledi, kimileri işten güçten fırsat bulamayıp tatil planlarını sonbahara erteledi. Planlarınızı ertelemiş ya da yüzmeye doyamamış olabilirsiniz, endişelenmeyin! Dört bir yanı adeta cennet olan Türkiye'de ekim aylarında dahi denize girilebilecek yerler var! Nereler mi? İşte cevaplar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çeşme - İzmir

Çeşme - İzmir

İzmir'den yaklaşık olarak 90 kilometre uzaklıkta yer alan Çeşme, yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor. Yazın adım atmanın dahi zor olduğu bu bölgeye, eylül ve ekim aylarında gitmek, hem rahatça yüzebilmenizi hem de rahatça gezebilmenizi sağlıyor. Ilıca ve Altınkum gibi birçok ünlü plajın bulunduğu Çeşme'de, özellikle Alaçatı bölgesinde bulunan birçok doğa harikası koy da bulunuyor. Bölgenin iklimi sayesinde sonbahar aylarında bile denize girilebiliyor. Türkiye'nin en popüler tatil beldelerinden olan Çeşme, güzelliğiyle ziyaretçilerini bu mevsimde de büyülüyor.

Kuşadası - Aydın

Kuşadası - Aydın

Aydın'dan yaklaşık 70, İzmir'den yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Kuşadası, en popüler tatil mekanlarından biri olarak her yaz gündem oluyor. Tarihi ve doğal güzelliklere olan yakınlığı, Kuşadası'nı mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler listesine ekletiyor. Özellikle Dilek Yarımadası'nda bulunan Büyük Menderes Milli Parkı, sizleri deniz ve ormanın en güzel haliyle buluşturuyor. Bir tarafı yemyeşil ağaçlarla, bir tarafı da masmavi denizle çevirili onlarca koy, sizlere görsel bir şölen sunuyor. Araçla veya yaya olarak giriş ücreti vererek girebildiğiniz Milli Park'a, Güvercinada Kalesi'nin yanından kalkan tekne turlarına katılarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Böylelikle karadan ulaşım olmayan koyları da gezme şansı elde edebilirsiniz.

Bodrum - Muğla

Bodrum - Muğla

Yaz aylarında sadece yerli turistlerin değil, bütün dünyanın akın ettiği Bodrum, ekim aylarında biraz olsun sakin ve gezilebilir hale geliyor. Kalabalıktan hoşlanmayanların yaz aylarında asla gitmemesi gereken yerlerden biri olan Bodrum; çarşısı, kalesi ve mükemmel plajlarıyla, dünyanın dört bir yanından insanları kendisine çekiyor. Bu karmaşaya girmek istemeyenler, Bodrum'un güzelliklerini ekim ayında keşfedebilir. Üstelik iklim koşulları sebebiyle öğlen saatleri yüzebilmek için hala elverişli oluyor.

Akyaka - Muğla

Akyaka - Muğla

Güzel ülkemizin en harika yerlerinden biri olan Akyaka, ekim ayında sizlere sadece yüzme imkanı değil, aynı zamanda rüzgar sörfü ve kiteboard gibi etkinlikleri de sunuyor. Muğla'nın merkezinden sadece 27 kilometre uzaklıkta olan Akyaka, birçok güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Akyaka'da denize girip su sporları yapmanın yanı sıra, Azmak Nehri'nde de hem yüzebilir hem de tekne turu yapabilirsiniz. Bölgedeki tarihi kaya mezarlarının görkemi de cabası. Kısacası Akyaka'nın sizlere sunduğu seçenekler sonsuz!

Ölüdeniz - Muğla/Fethiye

Ölüdeniz - Muğla/Fethiye

Sadece Türkiye'de değil, dünya çapında çok büyük bir üne sahip olan Ölüdeniz, ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken bir yer olarak kabul ediliyor. Ancak yaz sezonunda yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Ölüdeniz'de adım atmak neredeyse imkansız durumda. Ölüdeniz'de rahat bir tatil yapmak ve durgun suyunun tadını çıkarmak istiyorsanız eylül ve ekim aylarını tercih etmeniz gerekebilir. Bu bölgenin iklimi sayesinde bu aylarda da üşümeden yüzebilirsiniz. Üstelik Ölüdeniz'in dalgasız olması yüzme keyfinizi de arttırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Datça - Muğla

Datça - Muğla

Türkiye'nin en güzel koylarına sahip bölgelerden biri olan Datça, Muğla'dan yaklaşık olarak 124 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Datça'da pırıl pırıl denizi olan onlarca koy var. Datça'nın denizi o kadar berrak ki, Datçalılar Datça'da yüzmeyeni denize girmiş saymıyor! Tam da Ege Denizi ve Akdeniz'in kesişim noktasında bulunan Datça, iklimi sayesinde yüzmeyi sevenlere neredeyse yarım yıl boyunca denize girebilecekleri bir hava sunuyor. Datça'ya yolunuz düşerse, Eski Datça evlerine, Akvaryum ve Kargı Koylarına uğramayı unutmayın.

Kaş - Antalya

Kaş - Antalya

Küçük bir sahil kasabası olan Kaş, son zamanlarda inanılmaz büyük bir üne kavuştu. Özellikle kartpostallardaki gibi turkuaz bir denize sahip olan Kaputaş Plajı, her sene ziyaretçi akınına uğruyor. Ne şanslıyız ki, Kaş, Akdeniz Bölgesi'nde yer alıyor. Bu da demek oluyor ki, yılın büyük bir kısmında burada denize girebilirsiniz! Ege Denizi'ne göre daha sıcak olan Akdeniz'de, neredeyse kış aylarına kadar denize girilebiliyor. Yoğun yaz sezonunun bitmesiyle, sonbahar aylarında da üşümeden denize girebilir ve yaz aylarına nispeten daha sakin bir tatil geçirebilirsiniz.

Kemer - Antalya

Kemer - Antalya

Hem tarihi hem de doğal güzelliğiyle Kemer, başta Rus turistler olmak üzere herkesin ilgisini çekiyor. Bir yanda Olimpos Dağı'nın yeşilliği, bir yanda Akdeniz'in maviliği, ziyaretçilerine harika bir görsel şölen sunuyor. En çok turist alan bölgelerimizden biri olan Kemer'de, Akdeniz'in sıcak suyu sayesinde sonbahar aylarında dahi yüzülebiliyor. Kemer'de hem ekim ayında denize girebilir hem de birçok harika mekanı gezebilirsiniz. Macera severler için Göynük Kanyonu, tarih severler için Olympos ve Phaselis Antik Kentleri, doğa severler için de Beydağları Sahil Milli Parkı, Kemer'e yolu düşen ziyaretçilerini bekliyor.

Alanya - Antalya

Alanya - Antalya

Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan ve yaz aylarında inanılmaz bir kalabalığa ulaşan Alanya, sonbahar aylarında da denize girme imkanı sunuyor. Türkiye'nin en güneyindeki noktalardan biri olan Alanya'da suyun ısısı yüzenleri asla üşütmez. Birçoğunun tatil hakkını bu bölgeden yana kullanması da boşuna değil! Zira Alanya'da hem gezilebilecek hem de yüzülebilecek çok fazla yer bulunuyor. Bu bölge Alanya Kalesi, Kızılkule, Syedra Antik Kenti gibi tarihi yapıların yanında; Sapadere Kanyonu, Damlataş Mağarası ve Kleopatra Plajı gibi doğal güzellikleri de barındırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın