Görüş Bildir
Haberler
Zorlu Yaz Sezonunda Fazlasıyla Yıpranan Saçlarımızı Kendine Getirecek Bakım Önerileri

Zorlu Yaz Sezonunda Fazlasıyla Yıpranan Saçlarımızı Kendine Getirecek Bakım Önerileri

08.10.2021 - 11:00

Yaz demek havuz, deniz, kum, güneş ve eğlence demek. Öte yandan, cildimizi ve saçlarımızı yıpratan etkileri de bir hayli fazla. Cildimizi yazın yıpratıcı etkisinden korumak için dikkat ederken, saçlara genellikle gereken ilgiyi göstermiyoruz. Bunun sonucunda da keyifle geçen yazdan yıpranmış saçlar miras kalıyor. Yıpranmış saçlar da özel bakım gerektiriyor. Yazdan yıpranarak çıkan saçları kendine getirecek çok özel bakım önerilerini sizler için araştırdık. Gelin, bu önerilere birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuaförünüzle buluşmanın tam zamanı!

Kuaförünüzle buluşmanın tam zamanı!

Yıpranmış saç bakımında ilk adım, kurtarılamayacak kadar yıpranmış olan kısımları kestirmek olmalı. Kırılan ve onarılamayacak olan saç uçlarınıza veda ederek hem kötü görüntüden kurtulmuş olursunuz hem de saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardım edersiniz. Üstelik uzun zamandır denemek istediğiniz modeli seçerek zorunluluktan doğan bu kesimi bir avantaja çevirebilirsiniz.

Saç fırçanızı doğru seçin!

Saç fırçanızı doğru seçin!

Güneş ve denizin yıprattığı saçların özel ilgiye ihtiyacı var. Zayıflayan saçları sert fırçalarla taramak, koparak dökülmelerine ve kırılmalarına neden oluyor. Bunu önlemek için mutlaka yumuşak kıl yapısı olan fırçaları tercih etmelisiniz. Ayrıca gece yatmadan önce ve mümkünse arkadan öne doğru olacak şekilde saçları fırçalamak, saç derisindeki kan akışını hızlandırarak ekstra bakım yapmanızı sağlıyor.

Yüksek ısıya bir süre ara verin.

Yüksek ısıya bir süre ara verin.

Yaz boyu güneşin yüksek ısısına maruz kalan saçlarınıza ekstra ısı uygulamaktan bir süre de olsa kaçınmanızda fayda var. Isı gerektiren işlemler saçın iyileşme sürecini uzatmanın yanı sıra, saça daha da fazla zarar veriyor. Fön makineleri, maşa ve düzleştiriciler gibi saç şekillendiriciler sık kullanıldığı zaman sağlıklı saçların bile yıpranmasına neden olan ürünler. Eğer bu yüksek ısıya sahip aletleri mutlaka kullanmanız gerekiyorsa, kullanmadan önce saçı ısıya karşı koruyan spreyleri uygulamalısınız. Böylece yıpranma etkisini en aza indirebilirsiniz.

Doğal ve sağlıklı yağlar ile saçlarınızı güçlendirin.

Doğal ve sağlıklı yağlar ile saçlarınızı güçlendirin.

Saç ve saç derisine doğal yağlar ile masaj yaparak yıpranan saçlara gerekli desteği sağlayabilirsiniz. Badem yağı, hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı gibi doğal ve sağlıklı yağlar saçı onarmanın yanı sıra bakım yapar, saçın nem dengesini korur, kırıkların onarılmasına yardım eder ve parlaklığını geri kazanmasını sağlar. Doğal yağları ister tek başına isterseniz karışım halinde ve dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu bakım yağlarına dilerseniz E vitamini de ekleyerek saçın hızlı iyileşmesini ve daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Beslenme her zaman önemli!

Beslenme her zaman önemli!

Sağlıklı, dolgun ve pırıl pırıl görünen saçın en önemli sırrı elbette düzgün beslenmek. Dengeli ve sağlıklı beslenme yıpranmış saçların bakımı için oldukça önemli. Güneş, deniz ve havuz suyunun etkisi ile yıpranan saçlar protein, vitamin ve mineral bakımından zengin besinlere ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle öğünlerinize mutlaka taze meyve ve sebzenin yanı sıra et, balık ve süt ürünlerini de eklemelisiniz. Sağlıklı yağ içeren ceviz ve badem gibi kuru yemişler ile zeytinyağı gibi doğal yağları da ihmal etmemeniz gerekiyor. Beslenmenize dikkat ettikçe ve ihtiyacınız olan protein, vitamin ve mineralleri aldıkça saçlarınızın her geçen gün daha da güçlendiğini ve parladığını göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saçlarınızı çok sık yıkamaktan kaçının.

Saçlarınızı çok sık yıkamaktan kaçının.

Yaz aylarından yıpranarak çıkan saçlar, saç derisinde bulunan yağa ihtiyaç duyar. Eğer saçlarınızı çok sık yıkarsanız, saçı beslemesi gereken yağı kaybedersiniz. Bu durumda saç derisinin dengesi bozulur. Kaşıntı, kepek ve saç derisinin kuruması sorunlarını da beraberinde getirir. Yıpranmış, dökülen ve kırılan saçlara ek olarak saç derisi sorunları ile uğraşmamak için saçlarınızı çok sık ve çok sıcak su ile yıkamaktan kaçınmalısınız.

Kullanacağınız ürünleri doğru seçin.

Kullanacağınız ürünleri doğru seçin.

Saç bakımının olmazsa olmaz ürünleri kesinlikle şampuan ve saç kremi. Yıpranan saçlarınızın hızlı bir şekilde onarılması için seçtiğiniz ürünlerin mutlaka güneşte kuruyan ve yıpranan saçlara uygun olduğundan emin olmalısınız. Bu ürünler saça ihtiyacı olan nemi sağlıyor. Bunun yanı sıra tercih edeceğiniz ürünler saçı kökten uca beslemeli ve onarmalı. Zayıflamış saç telleri nem ve proteine ihtiyaç duyduğu için ürünler bunları da içermeli. Ayrıca doğal içeriklere sahip ürünleri tercih etmeniz, saç bakımından alacağınız verimin artmasını sağlıyor. Saç bakım ritüelinize saç maskelerini de ekleyerek ürünleri bir kür gibi uygularsanız, kısa sürede farkı hissedebilirsiniz.

Bonus: Yıpranmış Saçlara Özel Aloe Vera Maskesi

Bonus: Yıpranmış Saçlara Özel Aloe Vera Maskesi

Aloe veranın iyileştirici gücünü güneşten yıpranan saçlar için de kullanabilirsiniz. Eğer doğal ürünleri tercih ediyorsanız, evde kolaylıkla hazırlayacağınız bu maske ile saçınıza gerek duyduğu bakımı sağlayabilirsiniz. Maske için ihtiyacınız olan ürünler:

  • Bir su bardağı aloe vera jeli

  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı

  • Saç lastiği

  • Mümkünse ince uçlu bir tarak

  • Saç havlusu

Maske yapımı için hazır olarak satılan aloe vera jelini kullanabileceğiniz gibi, bitkiyi keserek kendiniz de jelini çıkarabilirsiniz. Eğer Hindistan cevizi yağınız yoksa zeytinyağını da kullanabilirsiniz. Saçlarınız çok uzunsa malzeme miktarını aynı oranlarda arttırabilirsiniz.

Bir su bardağı aloe vera jelini uygun bir kaba alın.

Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.

  • Karışımın homojen hale gelmesi için iyice karıştırın.

  • Elde ettiğiniz karışımı birkaç dakika dinlendirin.

  • Maskeyi uygulamadan önce saçlarınız mutlaka temiz olmalı.

  • Maskenin üzerinizi kirletmesine engel olmak için omuzlarınızı saç havlusu ile kapatın.

  • Maske karışımını saçlarınızın diplerinden başlayarak boya fırçası gibi bir fırça yardımı ile uçlara kadar iyice sürün.

  • Tüm saç ve saç derinize eşit bir şekilde dağılmasını sağlamak için ince uçlu bir tarak kullanın.

  • Eşit şekilde dağıttığınız maskeyi dairesel hareketlerle saç ve saç derinize masaj yaparak iyice yedirin.

  • Saçlarınızı toka ile toplayarak en az yarım saat maskeyi bekletin.

  • Ardından ılık su ve şampuan kullanarak maskeyi saçınızdan arındırın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın