Görüş Bildir
Haberler
Pandemide Eve Doyup Artık Eğlencenin Dibine Vurmak İsteyenlere Festivalleri ile Ünlü Rotalar

Pandemide Eve Doyup Artık Eğlencenin Dibine Vurmak İsteyenlere Festivalleri ile Ünlü Rotalar

24.11.2021 - 10:54

Gezerken eğlenen maceraperestlerin en keyif aldığı şeylerden bir tanesi de festivaller. Dünyanın dört bir yanında farklı konseptlerde binlerce festival düzenleniyor. Kimi günler, kimi de haftalar sürüyor ve sizi bir süreliğine dünyanın hengamesinden alıp eğlencenin kollarına bırakıyor. Aynı zamanda ziyaretçilerine kültürel bir şölen sunuyor. Sanatın ve eğlencenin bir arada olduğu festivaller, düzenlendiği yerlerin adını duyurmasına da büyük katkı sağlıyor. İşte festivalleriyle ünlü rotalar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali - Adana/Türkiye

1. Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali - Adana/Türkiye

'Nisan'da Adana'da' sloganıyla ilk olarak 2013 yılında Adanalı iş insanı Ali Haydar Bozkurt tarafından organize edildi. Her yıl, portakal çiçeğinin mevsimi olan baharda, nisan ayında düzenleniyor. Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali'nin en ünlü etkinliği katılımcıların farklı kostümler giyerek yaptığı kortej yürüyüşü. Eğer gezi planınızı nisan ayında yaptıysanız bu festival, Adana'yı gidebileceğiniz en eğlenceli yerlerden biri yapıyor. Adana, Güneş'e kurşun sıktıran bir şehrimiz olsa da bu mevsimde sizi ideal bir hava sıcaklığı ile karşılıyor. Türkiye'nin tek karnavalı olma özelliğini de elinde bulunduran Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali'nde konser, sergi, gösteri gibi birçok eğlenceli aktivite de mevcut. Adana'da sizi unutulmaz bir deneyim bekliyor, bizden söylemesi! :)

2. Işık Festivali - Berlin/Almanya

2. Işık Festivali - Berlin/Almanya

Festival, bolca eğlencenin yanı sıra düzenlendiği yerin kültürel özelliklerini de taşıyor. Gelen ziyaretçiler, bu kültüre ortak oluyor ve yeni şeyler öğreniyor. Işık Festivali, her yıl eylül ve ekim aylarında düzenleniyor. Sonbaharda kaçamak bir tatil düşünüyorsanız kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir alternatif. Ücretsiz katılabileceğiniz Berlin Işık Festivali'nde Berlin Katedrali, Berlin Zafer Sütunu, Brandenburg Kapısı gibi önemli yapılar; üzerlerindeki ışıklı projeksiyonlar ve aydınlatmalarla büyülü bir atmosfere kavuşuyor. Festival boyunca ziyaretçiler, rengârenk ışıkların ahengi içerisinde doyasıya dans edip eğleniyor. Işık ve renklerin aurasında bir yolculuğa çıkmak için Berlin'i göz ardı etmeyin deriz.

3. Rio Karnavalı - Rio de Janeiro/Brezilya

3. Rio Karnavalı - Rio de Janeiro/Brezilya

Rio de Janeiro deyince akla rengârenk bir şölenin gelmemesi pek de mümkün görünmüyor. Zira dünyaca ünlü bir karnavala ev sahipliği yapıyor. Karnavalın düzenlendiği tarihlerde ziyaretçiler adeta Rio'ya akın ediyor. Siz de dans etmeyi seviyor, üstüne bir de çılgınlar gibi eğlenmek istiyorsanız Rio Karnavalı tercih edebileceğiniz en iyi karnavallar arasında bulunuyor. Sambanın anavatanı olan Brezilya'da düzenlenen bu festival 24 saat boyunca kesintisiz olarak devam ediyor ve bu eğlence tam 2 ay sürüyor. Rio'nun yerli halkı, neşesiyle ziyaretçilere mükemmel bir ev sahipliği yapıyor. Sambanın yanı sıra değişik kostümler, hareketli müzikler, gösteriler, yani kısacası Rio'da eğlenceli bir atmosfer sizi bekliyor. Peki, siz Rio'ya gitmek için neyi bekliyorsunuz?

4. Venedik Karnavalı - Venedik/İtalya

4. Venedik Karnavalı - Venedik/İtalya

Karnaval deyince birçok kişinin aklına elbette ki festivaller şehri olan Venedik geliyor. Aynı zamanda romantizmin başkenti olarak da anılan Venedik, sanatın en çok ilgi gördüğü şehirlerden biri. İlk olarak 1296 yılında düzenlenen ve yüzyıllardır coşkusundan hiçbir şey kaybetmeyen Venedik Karnavalı ise şehre farklı bir atmosfer kazandırıyor. Festivalin sembollerinden biri olan, katılımcıların renk renk model model seçip taktığı maskelerin aslında bir anlamı var. Festivalin düzenlediği bir dönem boyunca halk ile soylular arasındaki eşitsizliği önlemek adına insanlar, maskelerle eğlenmiş ve festival bu maskelerle hafızalara kazınmış. Venedik hem eğlence hem de sanatsal birçok aktivite yapabileceğiniz ve festivallere de katılabileceğiniz mükemmel bir şehir. Aşkın ve eğlencenin tarihine tanıklık etmeye ne dersiniz?

5. Tomorrowland - Boom/Belçika

5. Tomorrowland - Boom/Belçika

Dünyanın en ünlü ve en kapsamlı elektronik dans müzik festivali Tomorrowland, Belçika'nın Boom kentinde organize ediliyor. Yaklaşık 10 gün süren bu festival temmuz aylarınızı daha eğlenceli hale getirebiliyor. İlk olarak 2005 yılında düzenlenen bu festival, müzik ve eğlenceye doyuruyor. Boom kenti bu festival sayesinde birçok ziyaretçi ağırlıyor. Dünya çapında ünlü pek çok müzisyen ve müzik grubunun sahne aldığı Tomorrowland, sizi rutine binen hayatınızdan 10 günlüğüne uzaklaştırabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cappadox - Nevşehir/Türkiye

6. Cappadox - Nevşehir/Türkiye

Türkiye'nin ilk destinasyon festivali olan Cappadox, adeta kültürel bir şölen diyebiliriz. 2015 yılından bu yana düzenlenen bu festival; katılımcılarına gastronomiden müziğe, açık hava disiplinlerinden çağdaş sanata kadar birçok aktivite sunuyor. Disiplinler arasında mükemmel bir geçiş sağlayan bu festivalin Kapadokya'da düzenleniyor olması da görsel açıdan ziyaretçilerini etkiliyor. Peri Bacaları'nın arasında kurulan ışıl ışıl festival alanı, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Düzenlendiği her yıl farklı bir slogan ve temayla ziyaretçilerini karşılayan ve bu yıl Haziran'da düzenlenen Cappadox Festivali'ni kaçırdıysanız üzülmeyin! Kapadokya her hâliyle rengârenk bir festival zaten.

7. Uluslararası Buz ve Kar Heykeli Festivali - Harbin/Çin

7. Uluslararası Buz ve Kar Heykeli Festivali - Harbin/Çin

Birçok farklı festivalin yapıldığı Çin Halk Cumhuriyeti, bir festivale daha ev sahipliği yapıyor. Adından da anlaşılacağı üzere kış aylarında yapılan bu festival, düzenlendiği ilk yıllarda sadece yerli halktan ilgi görse de zamanla uluslararası bir festival haline geldi. Festival yaklaşık olarak 2 ay sürüyor. 5 Ocak'ta başlayıp şubat ayının sonuna doğru bitiyor. Kardan ve buzdan inanılmaz heykellerin yapılıp sergilendiği festivalin çıkış noktası ise 1963 yılında başlayan Geleneksel Buz Feneri Gösterisi ve Bahçe Partisi. Hem eğlenmek hem Uzak Doğu'nun sıra dışı kültürüne şahit olmak istiyorsanız Harbin size kucak açıyor.

8. Uluslararası Balon Festivali - Albuquerque/ Amerika Birleşik Devletleri

8. Uluslararası Balon Festivali - Albuquerque/ Amerika Birleşik Devletleri

Her yıl ekim ayının ilk haftası organize edilen bu festival 9 gün sürüyor ve dünyanın en büyük sıcak hava balonu festivali olma özelliğini elinde bulunduruyor. Yaklaşık 750 bin kişinin katıldığı festivalde gökyüzünde 500'ü aşkın balon uçuruluyor. Ücretli olarak katılabileceğiniz festivalde konserden havai fişek gösterisine kadar birçok etkinliğe de yer veriliyor. Gökyüzünün eşsiz maviliğine şahit olmak ve keyfine varmak için Albuquerque sizi misafir etmeye hazır!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın