Görüş Bildir
Haberler
Sevgililer Günü'nde Sizi Sevgilinize Yeniden Aşık Edecek 15 Romantik Film

Sevgililer Günü'nde Sizi Sevgilinize Yeniden Aşık Edecek 15 Romantik Film

03.02.2022 - 10:45

Sevgililer Günü'nün en güzel aktivitelerinden biri sevgili ile battaniyenin altında iç ısıtan bir film izlemek. 'İyi ama ne izleyeceğiz?' diye düşünenlere dev hizmet. Aşkın doruklara çıktığı bu özel günde sizi ve sevgilinizi derinden etkileyecek, ilişkilere farklı açılardan bakmanızı sağlayacak en romantik filmleri sizin için derledik. Haydi gelin, birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. What Women Want / Kadınlar Ne İster? (2000) - IMDb: 6.4

1. What Women Want / Kadınlar Ne İster? (2000) - IMDb: 6.4

Başrollerinde Mel Gibson Ve Helen Hunt'ın bulunduğu filmde ufak bir kaza geçiren Nick, kadınların zihninden geçenleri duymaya başlar. Bu yeni yeteneği ile baş etmekte zorlanan Nick, zamanla yeteneğini yönetmeyi öğrenir ve tüm kadınların hayallerindeki erkeğe dönüşmek için eğlenceli bir maceraya atılır. Nick, kadınların ne düşündüğünü öğrenmesiyle farklı tecrübeler yaşayacak olsa da bu ilginç özellik onu gerçek aşka götürür.

2. Rainy Day in Newyork / Newyork'ta Yağmurlu Bir Gün (2019) - IMDb: 6.5

2. Rainy Day in Newyork / Newyork'ta Yağmurlu Bir Gün (2019) - IMDb: 6.5

Film, üniversite aşıkları Gatsby ve Ashleigh'in Newyork'ta güneşli bir haftasonu için planladıkları romantik buluşmanın yağmurla birlikte suya düşmesini anlatıyor. Woody Allen tarafından yazılıp yönetilen filmin havası sizi sarıp sarmalıyor. Film, romantik Newyork havasıyla sizi sevgilinizle bir yolculuk planlamaya da heveslendirebilir.

3. Leap Year / Aşka Yolculuk (2010) - IMDb: 6.5

3. Leap Year / Aşka Yolculuk (2010) - IMDb: 6.5

Anna, sevgilisinin evlenme teklifi etmesini umduğu son buluşmalarının da iptal olmasıyla harekete geçer. Genç kadın sevgilisine evlenme teklifi etme kararı alır. Eski bir İrlanda geleneğine inanan Anna, 29 Şubat'ta sevgilisinin yanında olmak için yola çıkar. Filmde sevgilisine evlenme teklifi etmek için çıktığı yolculuğa sonuna kadar bağlı olan Anna'nın maceralarını izliyoruz. Yeni tanıştığı Declan adında huysuz bir adamla uzun süre yolculuk yapmak zorunda kalan genç kadının çıktığı yolculukta takılacağı engeller ona gerçek aşktan neler istediğini hatırlatırken bize de gülümseten bir aşk hikayesi anlatıyor.

4. Before We Go / Gece Bitmeden (2014) - IMDb: 6.8

4. Before We Go / Gece Bitmeden (2014) - IMDb: 6.8

Chris Evans'ın hem yönetmenlik yaptığı hem başrolde yer aldığı filmde iki yabancının tesadüfen karşılaştıkları tren garından başlayan yolculukları gecenin sonuna kadar sürüyor. Klasikleşmiş 'Before' serisinin havasına başlangıçta sahip olsa da filmin ilerleyen dakikalarında iki aşığın bambaşka dertleri için birbirlerinin peşine düşmelerini izliyoruz.

5. The Holiday / Tatil (2006) - IMDb: 6.9

5. The Holiday / Tatil (2006) - IMDb: 6.9

Başrollerinde Cameron Diaz ve Kate Winslet'ın yer aldığı filmde, birbirinin evlerini kiralayan iki kadın hayatlarını da kiraladıklarını farkında değildir. Başarılı ve zengin bir iş kadını Amanda gittiği ufak ve imkansızlıklarla dolu görünen kasabada gerçek aşkı bulur. Amanda'nın lüks hayatının etkisine kapılan Iris ise gerçek aşkın bekletmediğini öğrenir. Filmde Diaz ve Winslet'a Jude Law, Jack Black gibi ünlü isimler de eşlik ediyor. İçinizi ısıtacak bu aşk dolu film, Sevgililer Günü için harika bir alternatif.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Adjustment Bureau / Kader Ajanları (2011) - IMDb: 7.0

6. The Adjustment Bureau / Kader Ajanları (2011) - IMDb: 7.0

Kaderiniz birlikte yazılmamış olsa bile aşkınızın peşinden gider misiniz? Sizin birlikteliğiniz tanımadığınız insanların hayatını bile olumsuz etkiliyorsa yine de sevmeye devam eder misiniz? 'Benim aşkımın karşısında kimse duramaz!' diyen çiftlerdenseniz sizin bir örneğiniz de bu filmde kendi aşk hikayesini yazıyor. Bilim kurgu esintileriyle harmanlanmış bu filmde birlikte olmak için ve kaderlerinin yeniden yazılması için çabalayan bir çiftin aşkını izleyeceksiniz. Sıra dışı hikayesiyle heyecan ve aksiyon dolu bir aşk filmi sizi bekliyor.

7. Never Let Me Go / Beni Asla Bırakma (2011) - IMDb: 7.1

7. Never Let Me Go / Beni Asla Bırakma (2011) - IMDb: 7.1

Bilim kurgu tadı taşıyan bu romantik dramın etkisinden uzun süre çıkmakta zorlanabilirsiniz. Filmde organ nakli için klonlanmış üç yakın çocukluk arkadaşının hayatlarında söz sahibi olma çabasını filmin en duygusal penceresinden izliyoruz. Görevleri olan ve bunun için yetiştirilen çocukların olduğu bir yatılı okul. Uygun yaşa geldiklerinde hayatlarının asıl amacını öğrenen bir avuç arkadaş ve onların akıl almaz başkaldırışlarıyla macera dolu bir aşk filmi. Aşk ve dostluğun çatıştığı film Sevgililer Günü'nde sevgilisine sarılıp ağlamak isteyenler için iyi bir seçim.

8. Notting Hill / Aşk Engel Tanımaz (1999) - IMDb: 7.1

8. Notting Hill / Aşk Engel Tanımaz (1999) - IMDb: 7.1

Nothing Hill, izledikten sonra 'Artık böyle aşk filmleri neden yapılmıyor?' diyeceğiniz klasik bir yapıt. İki insan arasındaki yaşam biçimi ne kadar uçurumları içerse de aşk bir yolunu buluyor. İçinde kendinizden ve ilişkinizden de aşkınızdan esintiler bulacağınız, gülümseten ve ağlatan harika bir aşk filmi. Julia Roberts ve Huge Grant'in keyifli oyunculukları ile sıcacık bir hikayeye hazır olun.

9. Ruby Sparks / Hayalimdeki Aşk (2012) - IMDb: 7.2

9. Ruby Sparks / Hayalimdeki Aşk (2012) - IMDb: 7.2

Ruby Sparks, genç bir yazarın daktilosundan dökülen ideal aşkı anlatıyor. Sizce Calvin bir anda hayatında beliren bu kadının yazdığı her özelliği ve anısıyla kendisi yarattığını fark edince aradığı mutlu ilişkiyi bulmuş mudur? Aşkın insanın öngöremediği çıkmazlarıyla baş edemeyeceğini, özgürce gelen kusurların çekiciliğini sonuna kadar hissedeceğiniz zaman zaman güldüren tatlı bir fantastik aşk hikayesi sizleri bekliyor.

10. Benny and Joon / Benny ve Joon (1993) - IMDb: 7.2

10. Benny and Joon / Benny ve Joon (1993) - IMDb: 7.2

Benny ve kız kardeşi Joon'un hikayesi olan filmde gerçek bir fedakarlığın örneğini izleyeceksiniz. Joon sürekli gözetim altında olması gereken sorunlu bir genç kızken kendisi gibi ender bir kişiliğe sahip Sam'a aşık oluyor. Kardeşi için hayatını yaşamaktan vazgeçen Benny'nin aşkın güzelliğini kardeşi için de kendisi için de fark etmesi ile film sıcak bir aşk hikayesine dönüşüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Revolutionary Road / Hayallerin Peşinde (2008) - IMDb: 7.3

11. Revolutionary Road / Hayallerin Peşinde (2008) - IMDb: 7.3

Sevgililer Günü'nde ilişkiniz için ders niteliğinde bir film arıyorsanız bu filme bayılacaksınız. Kate Winslet ve Leonardo Di Caprio'nun oyunculukları ile devleştiği bu film, tutkulu bir aşk hikayesinin sorunlu bir aile ilişkisine nasıl evrilebileceğini gözler önüne seriyor. İlişkide hayallerini sürekli erteleyen tarafın ne kadar yıprandığını göreceğiniz ama gerçek aşkı sonuna kadar hissedeceğiniz bu filmde gözyaşlarınıza engel olamayabilirsiniz.

12. 50/50 / Şansa Bak (2011) - IMDb: 7.6

12. 50/50 / Şansa Bak (2011) - IMDb: 7.6

Hastalıklar ilişkilerdeki en büyük testlerden biri. Bu testin en ağır halini yaşayan Adam, omurilik kanserine yakalanan bir metin yazarı. Şansa Bak Adam'ın hastalık sürecinde yakın arkadaşı, sevgilisi ve terapisti ile yaşadığı ilişkilere odaklanıyor. Bakalım Adam ve sevdikleri bu zorlu testi geçebilecek mi?

13. Midnight in Paris / Paris'te Gece Yarısı (2011) - IMDb: 7.7

13. Midnight in Paris / Paris'te Gece Yarısı (2011) - IMDb: 7.7

Filmde evlenme aşamasında olan bir roman yazarının iç sesini duyma çabasına şahit oluyoruz. Günlük hayatın aldatmacalarından kaçmak için can atan Gil'i gece yarısı gizemli bir taksi beklemediği bir yolculuğa çıkarır ve genç adamın tüm hayatı değişir. Woody Allen'ın yazıp yönettiği filmde edebiyat ve sanatseverleri bekleyen ufak sürprizlerle beraber bilinmeze yol alan sıcak bir aşk öyküsü yer alıyor.

14. About Time / Zamanda Aşk (2013) - IMDb: 7.8

14. About Time / Zamanda Aşk (2013) - IMDb: 7.8

Zamanda yolculuk yapabildiğini gizemli bir şekilde keşfeden Tim, babasının bu ailenin erkeklerine özel bu gücü açıklamasıyla yaşadığı olayların sırıını çözmeye başlıyor. Yaptığı ilk şeyse gerçek aşkı ve onun getirdiği güzellikleri sonuna kadar yaşayabilmek için geçmişe giderek geleceğini düzeltmeye çalışmak. Ancak film ilerledikçe yaptığı küçük hatalar için bile bu kaçmaya başvuran Tim'in asla değiştiremeyeceği şeyler olduğunu görüyoruz. Sıcak bir aşkın tanımı olabilecek bu çiftin zamanda aşkı, filmin harika kurgusuyla keyifli bir serüvene dönüşüyor.

15. It Happened One Night / Bir Gecede Oldu (1934) - IMDB: 8.1

15. It Happened One Night / Bir Gecede Oldu (1934) - IMDB: 8.1

Filmde Ellie, babasının çizdiği çizgiden çocukluğundan beri çıkmamış zengin ve şımarık bir kız olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bir gün kocasının yanına gidebilmek için babasının yanından kaçıyor ve olaylar başlıyor. İşinden kovulan sorumsuz bir gazeteci olan Peter ise haber peşinde. Ellie valizini çaldırınca parasızlıktan mecbur kaldığı Peter'la anlaşma yapıyor ve onu kocasına ulaştırması şartıyla Peter'a kaçış hikayesini yazması için izin veriyor. Çıktıkları bu yolculuktan siyah beyaz nostalji eşliğinde keyif alacağınız bu aşkın günümüzdeki birçok filme ilham kaynağı olduğunu da hissedeceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Bizim sitede daha güzel listeler var :)

Yasin Atahanlı

Sitenizi bizimle paylaşır mısınız onunda takip etmek isterim

Gizem Yenikler

2. Rainy Day in Newyork / Newyork'ta Yağmurlu Bir Gün (2019) - IMDb: 6.5, Midnight in Paris güzeldi.