Görüş Bildir
Haberler
Kraliçe Elizabeth Bile Giremiyor: Asla Ziyaretçi Kabul Etmeyen Dünyanın Farklı Yerlerinde 8 Gizemli Yer

Kraliçe Elizabeth Bile Giremiyor: Asla Ziyaretçi Kabul Etmeyen Dünyanın Farklı Yerlerinde 8 Gizemli Yer

18.04.2022 - 08:45

Günümüzdeki teknoloji ve ulaşım olanakları sayesinde istediğimiz her yere kolayca ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Oysa dünyada farklı nedenlerle ziyarete kapatılmış birçok yer var. Hepsinin nedeni ise birbirinden farklı! Siz de 'Allah Allah, neden ki acaba?' diyorsanız gelin, bu yerlere birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılan Adası - Brezilya

Yılan Adası - Brezilya

Sao Paolo kıyılarından yaklaşık 150 km açıkta bulunan Queimada ya da Yılan Adası, adından da anlaşılacağı üzere yılanlarda dolu bir ada. Adada çoğunluğunun zehri ölümcül olan yaklaşık 4000 civarı yılan bulunduğu düşünülüyor. Geçmişte adaya keşif amaçlı yapılan ziyaretler, insanların ölümüyle sonuçlanınca adaya giriş 1920'lerde yasaklanmış. Yasağın bir diğer sebebi ise adadaki yılan popülasyonunu insan etkisinden korumak.

Isle Grand Tapınağı - Japonya

Isle Grand Tapınağı - Japonya

Japonya'nın en kutsal tapınakları arasında gösterilen Isle Grand, içerisinde yaklaşık 120 adet mabedin bulunduğu bir yapı. Güneş Tanrıçası'na adanan tapınak, yeniden doğumu simgelediği için her 20 yılda bir yıkılarak tekrar inşa ediliyor. Tapınağın sadece küçük bir kısmı görüşe açık, tamamını görebilmeniz içinse Japon hükümdarlığı ailesine mensup olmanız gerekiyor. Dolayısıyla bu yapıyla ilgili detayları sadece onlar biliyor.

Poveglia Adası - İtalya

Poveglia Adası - İtalya

Yerel halkın 'Hayalet Adası' ismini verdiği Poveglia'nın gerçekten biraz karanlık bir geçmişi var. 16. yüzyılda veba şüphesi taşıyan herkes devlet tarafından bu adaya yollanmış ve kendi hâllerine bırakılmış. 1922 yılında ise adaya bir akıl hastanesi inşa edilmiş ancak doktorların uyguladığı sıra dışı tedavi yöntemleri birçok hastanın ölümüne sebep olmuş. Ada, hikayesiyle turistlerin ilgisini çekse de şimdilik ulaşıma kapalı. Rivayete göre etraftaki balıkçılar bile duydukları çığlıklar ve sesler yüzünden adaya yaklaşmaya çekiniyorlarmış.

Paris Katakombu - Fransa

Paris Katakombu - Fransa

Paris Katakombu ya da Yer Altı Mezarlığı, 18. yüzyılın sonlarında bulaşıcı hastalıklardan ölen insanların mezarlıklardan çıkartılarak yer altına taşınmasıyla oluşuyor. Böylece salgın hastalıkların önünün kesilmesi amaçlanıyor. İskelet ve kemik yapılarından meydana gelen 2 km'lik bir tünel ağı düşünün. Bu tünelin tamamında 6 milyona yakın insanın kemik parçalarının bulunduğu düşünülüyor. İşin ilginç tarafı ise burası bir mimari örneği sayıldığı için ufak bir kısmı müze olarak sergileniyor ancak tamamını görmek hâlâ yasak.

Vatikan Gizli Arşivleri - Vatikan

Vatikan Gizli Arşivleri - Vatikan

Vatikan Arşivleri'nde 1200 yıllık devlet belgelerinden özel yazışmalara, kilise ve papalığa ait yayınlardan mektuplaşmalara kadar tarihi değere sahip birçok doküman bulunuyor. Milyonlarla tarif edilen bu dokümanların 84 km uzunluğunda raflardan oluştuğu bilinse de buraya her geçen gün yeni depolar ve binalar ekleniyor. Yüksek kademede olan kilise görevlileri ve özel izin alabilen bilim insanları dışında arşivlere ulaşmak ise kesinlikle imkânsız. Araştırma yapabilenlerin ise fotoğraf çekmesi yasak ancak not alarak kayıt tutabiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

51. Bölge - Amerika

51. Bölge - Amerika

Geldik Las Vegas'ın kuzeybatısında yer alan meşhur 51. Bölge'ye. Resmi açıklamalara göre bu alanda Amerikan hükümeti tarafından silah ve uçak yapım çalışmaları gerçekleştiriliyor ancak söylentilere göre bu çalışmaların arkasında aslında uzaylılar ve ufolarla ilgili araştırmalar bulunuyor. Halka ve ulaşıma kapalı olan 51. Bölge, havadan ve karadan yüksek güvenlik önlemleriyle korunuyor. Bu yüzden içeriye girmek bir yana alana yaklaşmak bile imkânsız.

Kuzey Sentinel Adası - Hindistan

Kuzey Sentinel Adası - Hindistan

Bengal körfezinde bulunan Sentinel Adası, inanması zor bir hikayeye sahip. Bu adaya tahminen 60.000 yıl kadar önce göç eden yerliler, bir daha dışarıyla temas kurmamışlar ve hâlâ ilkel koşullarda yaşıyorlar. Öyle ki adaya yaklaşanları tehdit olarak görüp oklarla uzaklaştırıyorlar. Yüzyıllardır izole bir hayat sürdürmelerinin ise bağışıklık sistemlerini zayıf bıraktığı düşünülüyor. Bu nedenle Hindistan hükümeti, burada yaşayanları korumak için adaya dış dünyadan yapılacak ziyaretleri tamamen yasaklamış.

Çernobil - Ukrayna

Çernobil - Ukrayna

Çernobil, 1986 yılında yaşanan nükleer kazanın ardından hayalet şehir görünümünü aldı ve yaşanmaz bir hâle geldi. Günümüzde de etkisi devam eden radyoaktif kirlilik nedeniyle tesisin çevresindeki 4.000 kilometrelik alan terk edilmiş durumda. Üstelik bu bölgeye yaklaşılmasına izin verilmiyor ancak temiz olduğu düşünülen belirli bir sınıra kadar tur otobüsleriyle ulaşmak mümkün oluyor. Tabii o görüntüleri kaldırmaya gücünüz yeterse.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
16
12
7
7
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın