Görüş Bildir
Haberler
Çocuklarınıza Doğa Bilincini Küçük Yaşlarda Aşılayan Türkiye’nin En Yeşil Noktaları

Çocuklarınıza Doğa Bilincini Küçük Yaşlarda Aşılayan Türkiye’nin En Yeşil Noktaları

27.03.2022 - 07:30

Doğanın yeşilinden çok doların yeşiline önem verenler arttıkça oksijen depoları da yavaş yavaş yok olmaya başlıyor. Bu duruma bir nebze olsun ket vurmak istiyorsanız çocuklarınızın küçük yaşlarda doğa ile dost olması sağlayabilirsiniz. Peki, bu amacınızı gerçekleştirebilmenizi sağlayan yerleri öğrenmek ister misiniz? İşte karşınızda Türkiye’nin en yeşil noktaları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pokut Yaylası-Rize

Pokut Yaylası-Rize

Rize’ye yolunuz düşerse Pokut Yaylası'na uğramadan geçmeyin! Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bu eşsiz yayla, Çamlıhemşin ilçesine bağlı. Sisli havası ile dikkat çeken bölge, 2032 metre yükseklikte bulunuyor. Bu yaylaya özel araçlarla veya minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaklaşık 1,5 ila 2 saat süren bir yolculuğun ardından bu noktaya ulaşabilirsiniz. Yaylada doğal görünüme sadık kalınarak inşa edilmiş 75 adet ahşap ev bulunuyor. Otantik görünümü ile öne çıkan bu evlerin bazılarında konaklamanız da mümkün.

Altındere Vadisi Millî Parkı-Trabzon

Altındere Vadisi Millî Parkı-Trabzon

Birbirinden farklı bitki çeşitlerine ev sahipliği yapan Altındere Vadisi, 1987 yılından beri millî park olarak faaliyet gösteriyor. Muhteşem doğası ile öne çıkan bu doğal güzellik, Trabzon ilinin güney tarafında yer alıyor. Yüz ölçümü 4800 hektar olarak belirlenen millî parkta 65 kilometrelik yürüyüş alanı bulunuyor. Bu alan, sadece doğa güzelliğiyle değil kültürel değerleriyle de göze çarpıyor. Millî park içerisinde bulunan Sümele Manastırı eşsiz mimarisi ile öne çıkıyor. Alexius III. Komnenos döneminde inşa edilen bu yapı, ziyaretçilerine kapılarını aralıyor.

Kaz Dağı-Balıkesir

Kaz Dağı-Balıkesir

Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında yer alan Kaz Dağı, muhteşem doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Eski adı ile 'İda Dağı' olarak da adlandırılan bu yöre tarihî ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Homeros’un İlyada destanına bile konu olan bu dağın yüksekliği 1774 metre. Dünyanın ikinci oksijen deposu olarak gösterilen bu alan, astım hastalarının da uğrak yeri. Kazdağı Millî Parkı'na özel araçlarla veya turlarla ulaşabilir, içerisinde yer alan Hasanboğuldu, Pınarbaşı gibi şelalelerin şırıl şırıl akan suyuna ayaklarınızı sokabilirsiniz.

İğneada Longoz Ormanları Millî Parkı-Kırklareli

İğneada Longoz Ormanları Millî Parkı-Kırklareli

“Trakya’nın saklı cenneti” olarak da adlandırılan Longoz Ormanları, Marmara Bölgesi'nde yer alıyor. Deniz, göl, kumul ve orman ekosisteminin birleşiminde yer alan bu cennet, farklı bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor. Eşine az rastlanır türden bir güzelliğe sahip olan bu ormanda çocuklarınızı kano ile gezdirmeniz de mümkün! Muhteşem bir doğa güzelliğine sahip olan bu parka ulaşım da oldukça kolay. Bunun için Kırıkkale merkeze gelip toplu taşıma araçlarını kullanabilir veya özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Karacabey Longoz Ormanı-Bursa

Karacabey Longoz Ormanı-Bursa

Bursa’nın Karacabey ilçesinde yer alan longoz ormanı, büyüleyici bir atmosfere sahip. Dünyada eşine az rastlanır bitki türlerini de içerisinde barındıran bu cennet mekân, piknik veya kamp yapmak için de ideal. Etrafı Karadağ ve Marmara Denizi ile çevrili olan bu eşsiz güzellik, kafa dinlemek isteyenlerin de uğrak noktası. Minibüsle veya özel aracınızla bölgeye ulaşıp siz de çocuklarınızla birlikte doğanın büyüleyici güzelliğine kapılabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borçka Karagöl Tabiat Parkı-Artvin

Borçka Karagöl Tabiat Parkı-Artvin

Yolunuz Artvin'e düşerse Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na uğramadan geçmeyin! İçerisinde yer alan heyelan set gölü ile âdeta saklı bir cenneti andıran bu park, doğaseverlerin her daim uğrak noktası. Artvin’in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan bu park, Türkiye’nin en yeşil alanları arasında yer almaya aday. Bölgeye ulaşmak için dolmuşlardan yararlanabilir, çevreye yakın otellerde konaklayabilirsiniz.

Küre Dağları Millî Parkı-Kastamonu

Küre Dağları Millî Parkı-Kastamonu

Karadeniz'in batısına doğru yol aldığınızda sizi eşsiz güzelliği ile Küre Dağları karşılıyor. Burada bulunan millî park, 2000 yılından beri pek çok ziyaretçiye kapılarını araladı. Millî parkın kendisi 34.018 hektar büyüklüğünde olmakla beraber yakın çevresi ile bu sayı 103.575 hektara kadar ulaşıyor. 1050 bitki türüne ev sahipliği yapan bu doğa harikası, Türkiye’nin bakir kalmış alanlarından birisi.

Soğuksu Millî Parkı-Ankara

Soğuksu Millî Parkı-Ankara

Ankara’da doğa alanının azlığından yakınanlar için Soğuksu Millî Parkı âdeta bir ilaç gibi. Şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta Kızılcahamam ilçesinde bulunan bu alan, çocuğunuzu gezdirmek için oldukça ideal. Atatürk tarafından Ankara’nın akciğeri olarak nitelendirilen bu alanda piknik ve kamp yapabilirsiniz. Kızılcahamam'a yolunuz düşerse Çamlıdere Jeoparkı'nda yer alan taşlaşmış ormana da uğramadan geçmeyin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
11
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

1- Rize çamlışehir değil Çamlıhemşin, 6- Artvin borkça değil Borçka olacaktı, kendimi çok cahil sanıyordum benden cahilleri varmış