Görüş Bildir
Haberler
Açık Havada Maskesiz Gezme Keyfini Özleyenler Buraya: İstanbul'da Gidebileceğiniz En Güzel Tabiat Parkları

Açık Havada Maskesiz Gezme Keyfini Özleyenler Buraya: İstanbul'da Gidebileceğiniz En Güzel Tabiat Parkları

12.03.2022 - 07:00

Sağlık Bakanı Koca'nın yeni açıklamasıyla birlikte artık açık havada maske takma zorunluluğu kalktı. Hal böyle olunca insanlar pandemiden beri hasret kaldığı doğayla özlemini gidermek istiyor. Tabiat parklarıysa şehrin gürültüsü ve duygusuz hissiyatından kaçmak isteyenler arasında popüler bir durak olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle İstanbul insanı büyüleyen birçok tabiat parkına ev sahipliği yapıyor. Bu yazımızda sizler için İstanbul'da gezebileceğiniz en güzel tabiat parklarını listeledik. Haydi, gelin başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayvatbendi Tabiat Parkı (Eyüp)

1. Ayvatbendi Tabiat Parkı (Eyüp)

Ayvatbendi Tabiat Parkı, Belgrad Ormanı içerisinde yer alıyor. Tabiat parkı bu çekici ismini Osmanlı Dönemi'nde yapılmış olan Ayvat Bendi’nden alıyor. Konumu da oldukça güzel olan park, Ayvat Deresi'ne ev sahipliği yapıyor. Ayvatbendi Tabiat Parkı ağaç çeşitliliği açısından çok zengin olmasa da parkta yer alan gürgen ve meşe ağaçları doğa özleminizi giderebilmeyi vadediyor. Parkın içinde bisikletinizle tur atabilirsiniz. Ayrıca parkta doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra park içinde büfe, restoran ve çocuklara özel oyun alanları bulunuyor.

2. Atatürk Arboretumu (Sarıyer)

2. Atatürk Arboretumu (Sarıyer)

Arboretum ismi, çok çeşitli ağaçların bulunduğu botanik bahçeler için kullanılıyor. Buradan da anlayacağınız üzere Atatürk Arboretumu'nda çeşit çeşit ağaca rastlayabilirsiniz. Özellikle Ekim ve Kasım aylarında ağaçların o benzersiz renk değişimine tanıklık edebilirsiniz. Atatürk Arboretumu, yürüyüş yapmanız için eşsiz bir deneyim sunuyor. Şunu da eklemeden geçmeyelim, arboretumda evcil hayvan gezdirmek, bisiklet sürmek ve piknik yapmak gibi aktiviteler yasak!

3. Büyükada Tabiat Parkı (Adalar)

3. Büyükada Tabiat Parkı (Adalar)

Büyükada Tabiat Parkı'nın diğer çoğu parktan çok daha güzel bir konumu var. Adını içinde bulunduğu adadan alan bu park, defne ve erguvandan tutun da çitlembiğe kadar birçok ağaç çeşidine sahip. Bu parkta piknik yaparak sevdiklerinizle eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Yaz aylarında sahip olduğu plaj sayesinde güneşin ve suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca park adada yer aldığından dolayı burada konaklayabileceğiniz yerler ve yiyip içebileceğiniz mekânlar bulunuyor. Ek olarak bu adada sporseverler için sahalar da yer alıyor.

4. Elmasburnu Tabiat Parkı (Beykoz)

4. Elmasburnu Tabiat Parkı (Beykoz)

Elmasburnu Tabiat Parkı, güzel manzarasının yanı sıra plaj yönüyle de öne çıkıyor. Denizin keyfini yüzerek veya su sporları yaparak çıkarabilirsiniz. Parkın içinde piknik yapmak ve çadır kurmak isteyenlere özel alanlar bulunuyor. Acıkırsanız parktaki büfe ya da lokantada yemek de yiyebilirsiniz.

5. Baltalimanı Japon Bahçesi (Sarıyer)

5. Baltalimanı Japon Bahçesi (Sarıyer)

Daha önce Japonya'ya gitmek istediniz mi? Baltalimanı Japon Bahçesi, bu tür bir isteği ülke değiştirmeden karşılayabiliyor. Adeta küçük bir Japonya'yı andıran bu park, 2003 yılında “Türkiye’de Japon Yılı” adlı proje için inşa edilmiş. Park, Türkiye'de görebileceğiniz en ilginç yerlerden biri. İçinde Japonya'dan bolca şey barındırıyor. Daha çok ziyaret amaçlı tercih edilen bu park, tıpkı çocukken çoğunuzun izlediği animelerden fırlamış gibi. Pembe renkli sakuralar, gölet, küçük bir köprü yani bir Japon bahçesinde olması gereken her şey burada da yer alıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı (Sarıyer)

6. Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı (Sarıyer)

Bu park anlayacağınız üzere ismini İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'dan alıyor. Belgrad Ormanı içerisinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı, çiçekleri ile sizi mest edebilir. Parkın içinde piknik alanı ve çocuklar için oyun alanı bulunuyor. Restoran ve etkinlik alanlarına da sahip olan bu parkın patikalarında yürüyüşe çıkıp doğayı yeniden keşfedebilirsiniz.

7. Mihrabat Tabiat Parkı (Beykoz)

7. Mihrabat Tabiat Parkı (Beykoz)

İstanbul'da yaşayan hatta başka şehirlerde oturan çoğu insanın büyük bir hayali bulunuyor. Bu hayal, boğaz manzaralı bir evde yaşam sürmek. Bazı hayallere ulaşmak belki zor ama Mihrabat Tabiat Parkı size boğazın o eşsiz manzara hissini yaşatabilir. Boğazı fevkalade şekilde gören bu park, yürüyüş ve doğa aktiviteleri için bulunmaz bir cevher. Manzarası o kadar büyüleyici ki saatlerce İstanbul'u izlemek isteyebilirsiniz. Hele ki bir arkadaşınızla sohbet ediyorsanız burada vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın