Görüş Bildir
Haberler
Havasına, Suyuna, Taşına Toprağına: Türkiye'nin En Etkileyici Sürüş Rotaları

Havasına, Suyuna, Taşına Toprağına: Türkiye'nin En Etkileyici Sürüş Rotaları

03.02.2022 - 08:30

Dağlarından sahillerine, ormanlarından tarihi kalıntılarına kadar Türkiye; pek çok zenginlik barındırıyor. Arabayla uzun yol yapmayı sevenler için de ülkemizde eşsiz manzaralar sunan çok sayıda rota var. Yol kalitesinin, mola yerlerinin ve diğer seyahat olanaklarının da her geçen gün geliştiği Türkiye'de 7 coğrafi bölgenin tamamı keşfedilmek için sizi bekliyor. Haydi, mazaralarıyla sizi cennet hissettirecek uzun yol rotalarına bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Körfez'den Ege'ye büyüleyici bir seyahat.

1. Körfez'den Ege'ye büyüleyici bir seyahat.

İstanbul'a en yakın rotalardan biri olan ÇanakkaleBalıkesirİzmirAydın istikameti, doğal güzelliğin yanı sıra deniz tatili olanakları ve tarihi mirasları da önünüze seriyor. Gelibolu Şehitlikleri'nden başlayabileceğiniz rotaya Troya ve Assos Antik Kentleri'yle devam etmek mümkün. Ayvalık'ta Şeytan Sofrası, Cunda (Alibey) Adası, Edremit Körfezi sahilleri sizi bekliyor. Ayrıca zeytinyağı ve deniz ürünleri ağırlıklı yöre mutfağı; rotanın Balıkesir ayağının dikkat çekenleri arasında. Bergama Antik Kenti'yle İzmir'e giriş yaptıktan sonra İzmir Kordon ve Saat Kulesi, Asansör, Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Efes Antik Kenti; İzmir'de mutlaka uğranması gereken noktalar. Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nı da gezdikten sonra rotanızı Didim'e çevirerek kendinizi Ege'nin mavi sularına bırakabilirsiniz. Ege rotası boyunca yollarda size zeytin ve çam ağaçlarının, makiliklerin, meyve bahçelerinin, zaman zaman da denizin eşlik edeceğini belirtelim.

2. Yeşil, mavi, tarih ve gurur rotası: Ordu - Kastamonu

2. Yeşil, mavi, tarih ve gurur rotası: Ordu - Kastamonu

Manzara diyince aklımıza gelen ilk bölge Karadeniz. Bu Orta Karadeniz rotasına Ordu'da Boztepe teleferiğine binerek manzaralı bir kahvaltıyla başlamak bizce oldukça mantıklı ve keyifli. Ardından Çambaşı Yaylası ve Yason Burnu ile yola devam edebilirsiniz. Samsun'da Amisos Tepesi'nden şehri izlemeyi unutmayın. Sinop'ta Hamsilos Koyu sizi büyüleyecek, ardından İnaltı Mağarası ve Erfelek Şelaleleri ile bu doğal büyü devam edecek. Kastamonu sahilleri, Cide ve İnebolu da yeşilliği ve tarihi dokusuyla ayrı güzellikler sunuyor. Bununla birlikte Valla Kanyonu, Ilıca Şelaleleri ve Kastamonu şehir merkezindeki tarihi atmosferle pek çok güzellik saklıyor.

3. Buram buram tarih kokan bir yolculuk: Sivas - Adıyaman

3. Buram buram tarih kokan bir yolculuk: Sivas - Adıyaman

Bu rotanın ilk durağı mimarisiyle göz alıcı Divriği Ulu Camii. Ardından Eğri Köprü, Sivas Gök Medrese'yi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kayseri şehir merkezinde bir alışveriş ve yemek molası verebilirsiniz. Yahyalı Kapuzbaşı Şelalesi de uğranılması gereken doğal duraklardan. Kayseri'den devam eden keyifli yolculukta sırada Maraş var. Kahramanmaraş hem tarihi güzellikleri hem de zengin mutfağıyla sizleri bekliyor. Buram buram tarih kokan bu rotayı Kommagene Krallığı'ndan kalan antik heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı'na ev sahipliği yapan Adıyaman'da nefis bir geziyle noktalayabilirsiniz.

4. Van'da kahvaltıyı da unutmayın: Kars - Bitlis yolu

4. Van'da kahvaltıyı da unutmayın: Kars - Bitlis yolu

Bir kış masalı yaşamak istiyorsanız Kars sizleri bekliyor. Rus mimarisinin tarihi örneklerini fotoğrafladıktan sonra Çıldır Gölü'nde bir kızak turu yapabilirsiniz. Ağrı'da ise İshak Paşa Sarayı'nı mutlaka görmelisiniz. Ağrı'nın şehir merkezine de göz attıktan sonra sırada Van var. Buraya kadar gelmişken Van Gölü'nü görmeden olmaz. Gölde 20 dakikalık bir tekne yolculuğuyla Akdamar Kilisesi'ni de görebilirsiniz. Muradiye Şelaleleri, Bitlis şehir merkezi, Nemrut krater gölü ve Tatvan da seyahatin en keyifli duraklarından.

5. Yeşil gözlerinizi alacak ama gözünüz yolda olsun: Trabzon - Rize - Artvin - Ardahan

5. Yeşil gözlerinizi alacak ama gözünüz yolda olsun: Trabzon - Rize - Artvin - Ardahan

Yeşile ve maviye doyacağınız bu rotayı Trabzon Sümela Manastırı'ndan başlatabilirsiniz. Manzara demişken Uzungöl'e uğramadan olmaz. Ardından sahil yolunu takip ederek Rize'ye devam edin ve burada Ayder yaylası başta olmak üzere yayla yollarını keşfedin. Artvin Şavşat ve Karagöl ise rotanın en keyifli duraklarından olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Deniz börülcesiyle başlayıp kebaba doğru giden yol: Muğla - Adana

6. Deniz börülcesiyle başlayıp kebaba doğru giden yol: Muğla - Adana

Türkiye'nin hem iklimi hem de insanlarıyla en sıcak bölgesine hoş geldiniz. Bodrum, Marmaris ve devamında güneşin, denizin ve manzaralı yolların tadını çıkarın. Bölgedeki antik kentlere uğrayabilirsiniz. Birkaç saat sonra Side ve Alanya'da kısa bir deniz kaçamağına hazır olun. Anamur'da muz ve çilek bahçeleri arasından Cennet ve Cehennem Obrukları'na ulaşabilirsiniz. Kız Kalesi yolda sizi selamlarken Mersin'e doğru yol alın. Yola devam ettiğinizde Adana'da sizi mis gibi kebap kokusu ve sıcacık bir atmosfer karşılayacak.

7. Eskişehir - Kütahya - Afyon - Denizli

7. Eskişehir - Kütahya - Afyon - Denizli

Yola İç Anadolu'nun giriş kapısı Eskişehir'den başlayın. Eskişehir kent merkezindeki müzeleri, sanat merkezlerini, yeme içme ve alışveriş olanaklarını değerlendirin. Yolun devamında, Kütahya'da kaplıcalar bölgesini ziyaret edin. Afyon'da ise zengin mutfağın tadını çıkarın. Son durak Denizli Pamukkale'de doğa harikası travertenleri izleyerek kendinizi doğaya teslim edin.

8. Eğirdir Gölü'nden büyük Konya Ovası'na: Burdur - Konya yolu

8. Eğirdir Gölü'nden büyük Konya Ovası'na: Burdur - Konya yolu

Burası tam bir göller rotası. Yola Salda Gölü'nden başlayıp gölün mavi sularına doyduktan sonra Burdur'da şiş köfte molası verebilirsiniz. Ardından Isparta'da gül içerikli kozmetik ürünleri alışverişi yapabilir, buradan nefis manzaralar sunan Eğirdir Gölü'ne geçebilirsiniz. Konya il sınırları içerisinde sizi Beyşehir Gölü karşılayacak. Ardından Konya şehir merkezinde tarih, maneviyat ve kültür dolu bir gezi sizleri bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Eskişehir resimdeki yeri gezdim çok beğendim.

efecan

Evet harika