Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonunu Doğada Geçirmek İsteyenler! Türkiye'nin Dört Bir Yanından Ziyaret Edilebilecek Muhteşem Noktalar

Hafta Sonunu Doğada Geçirmek İsteyenler! Türkiye'nin Dört Bir Yanından Ziyaret Edilebilecek Muhteşem Noktalar

04.03.2022 - 07:00

Hafta boyunca yoğun bir iş temposuyla çalışıp güzel bir hafta sonu tatilini hak ettiğini düşünenler buraya! Siz de şehrin kargaşası ve kalabalığından sıkılmadınız mı? İki günlük kısa hafta sonu tatilinizi kalabalık AVM'lerde yorularak geçirmek yerine doğada tertemiz bir nefes alarak geçirmeye ne dersiniz? Sizler için hazırladığımız listede öyle yerler var ki bu noktaları ziyaret ettikten sonra kendinizi baştan ayağa yenilenmiş hissedeceksiniz! İşte Türkiye'nin dört bir yanından sizleri doğal güzellikleriyle büyüleyecek meşhur alanlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Kuş Cenneti

İzmir Kuş Cenneti

Kendi yaşam alanınızı terk edip kuşlarınkine misafir olmaya ne dersiniz? İzmir'in Çiğli ilçesindeki bu doğal yaşam alanında tam 289 farklı kuş türünün yaşadığı biliniyor. 40 bin hektarlık koca bir araziye yayılan bu yaban hayatında sadece kuşlar değil yaban kedisi, yaban domuzu ve tilki gibi hayvanlar da yaşıyor. Herkesin hayranlık beslediği flamingolar da burada yaşamını sürdürüyor. 30 bin kadar flamingonun bulunduğu İzmir Kuş Cenneti, Türkiye'de flamingoların ürediği iki noktadan biri! Aynı şekilde soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan tepeli pelikanlar da bu alanda ürüyor. İzmir'den yaklaşık 1 saatlik sürüşle varabileceğiniz Kuş Cenneti, sizlere hem deniz havasını hem yaban hayatını gözlemleme şansını hem de şehrin gürültüsünden kaçma imkânını sunuyor.

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı

Bolu, Düzce ve Zonguldak şehirlerinin sınırları arasında bulunan Yedigöller Milli Parkı, Türkiye'nin en güzel doğal alanlarından biri. Adını içerisinde bulunan yedi gölden alan milli parkta onlarca çeşit farklı ağaç türü yer alıyor. 1642 hektarlık bir alana yayılan milli park, kamp severler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Ayrıca bölgede Bizans Dönemi kalıntıları da yer alıyor. Hem doğa hem tarihi bir arada yaşamak için Yedigöller Milli Parkı hafta sonunu değerlendirmek için harika bir durağa benziyor.

Hakkâri Cilo ve Sat Dağları Millî Parkı

Hakkâri Cilo ve Sat Dağları Millî Parkı

Hakkâri’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri arasında 27.500 hektarlık büyük bir alanı kaplayan milli park, Türkiye'de görmeye pek alışık olmadığımız buzullara ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında buzulların erimesiyle oluşmuş birçok göl ve şelale bu alanda bulunuyor. Ayrıca bu alanda da yüzyıllar öncesine ait kalıntılar bulunuyor.

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

İstanbulluların şehirden kaçış noktalarından biri olan Belgrad Ormanı, Sarıyer ilçesi sınırları içerisinde kalıyor. Şehirden çok uzaklaşmadan Belgrad Ormanı’nın eşsiz doğası içinde kaybolabilirsiniz. Ancak yeşil alanlarını bir bir kaybeden İstanbul'un kalabalığı hafta sonları Belgrad Ormanı'na akın edebilir. Sakin bir orman beklerken kalabalıkla karşılaşabilirsiniz.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Artvin sınırları içerisinde kalan Borçka Karagöl, Türkiye'deki en güzel göl manzaralarından birine sahip. 1550 metre yükseklikteki bu parka ulaşmak için aracınızla veya minibüsle uzun bir tırmanış yapmanız gerekiyor. Ancak emin olun ki parka vardığınızda ve göl manzarasıyla karşılaştığınızda yaptığınız yolculuğa kesinlikle değdiğini göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pokut Yaylası

Pokut Yaylası

Yaylalarıyla meşhur Rize'nin en güzel yaylası olarak görülen Pokut Yaylası da listemizde yerini alıyor. 2050 metre rakımlı bu yaylada bulutlara yukarıdan bakma imkânınız var! Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinden 20 kilometre mesafede olan Pokut Yaylası'na ulaşmak için dar ve çukurlu yolları ardınızda bırakmanız gerektiğini bilmenizde fayda var.

Gökpınar Gölü, Sivas

Gökpınar Gölü, Sivas

Gökyüzü gibi masmavi olan Gökpınar Gölü, adını da bu sebeple almış. En derin noktası 15 metre olan bu göl o kadar berrak ki suyun içini çok net bir şekilde görebiliyorsunuz. Gölün çevresindeki yeşil alanlar ise manzarayı tamamlıyor ve dört dörtlük bir şaheser ortaya çıkıyor. Gökpınar Gölü, Sivas'ın Gürün ilçesinden 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kazdağı Milli Parkı

Kazdağı Milli Parkı

Türkiye'nin en önemli oksijen depolarından biri olan Kazdağları, içerisinde barındırdığı binbir çeşit güzellikle kendine hayran bırakmaya devam ediyor. 21.452 hektarlık geniş bir alana yayılan Kazdağı Milli Parkı içerisinde göller, şelaleler, dereler, çeşit çeşit ağaçlar ve onlarca çeşit yaban hayvanı barındırıyor. Kazdağı ormanları içerisinde huzurlu bir yürüyüş yapabilir, buz gibi soğuk sularının içerisine girebilirsiniz. İnsanlardan uzaklaşıp bu doğal güzellikte kendinizi kaybetmek size iyi gelecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın