Görüş Bildir
Haberler
Adımlara Dikkat! Gezmek İçin Can Atacaksınız: Dünyanın En İlginç Köprülerini Tanıyoruz

Adımlara Dikkat! Gezmek İçin Can Atacaksınız: Dünyanın En İlginç Köprülerini Tanıyoruz

04.02.2022 - 08:30

Siz de seyahat etmeyi seviyorsanız gittiğiniz turistik yerlerde illaki bir köprüyü ziyaret etmişsinizdir. Kimi tarihin izlerini taşıyan kimi modern teknolojiyi yansıtan bu yapılar, oldukça farklı tasarımlara sahip olabiliyor. Biz de onlardan birkaçını tanımak için en tehlikelisinden en ihtişamlısına kadar dünyanın en ilginç köprülerini listeledik. Gelin, birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ponte Vecchio Köprüsü (İtalya)

1. Ponte Vecchio Köprüsü (İtalya)

1345 yılında inşa edilmiş olan Ponte Vecchio Köprüsü, Floransa'nın ilk köprüsü unvanına sahip. Ayrıca çok eski ve alanında ilk olduğundan adı 'Eski Köprü' olarak da geçiyor. Arno Nehri'nin en dar kısmında bulunan köprüyü farklı kılan bir diğer özelliği ise üstünde dükkanlar olması. Bu sayede turistler ve yerli halk köprüde alışveriş yapabiliyor. Ek olarak köprünün tam ortasında İtalyan Yazar Benvenuto Cellini'nin büstü var.

2. Helix Köprüsü (Singapur)

2. Helix Köprüsü (Singapur)

Singapur'daki bu köprü, lükslüğü ile biliniyor. İlk olarak 2010 yılında açılan ve tasarımında DNA'nın şeklinden ilham alınan bu köprü; çeşitli mücevherlerle kaplanmış. E tabii haliyle Singapur vatandaşları bu şatafata kızmış. Fakat köprü turistlerin ilgisini oldukça çekmişe benziyor. Ayrıca köprü ‘Dünyanın En İyi Ulaşım Binası’ ödülüne sahip.

3. Gold Bridge (Vietnam)

3. Gold Bridge (Vietnam)

Gold Bridge; yani Altın Köprü yaklaşık 150 metre uzunluğunda. Altından korkuluklara sahip olan bu köprü, yürüyüş yolu olarak kullanılıyor. 2 milyar dolar değere sahip Golden Bridge, iki devasa el tarafından tutuluyor. Bu dizayn insanlara bir dev tarafından taşınıyor hissi verdiğinden eğlenceli olsa gerek. Köprünün tasarımı bu yönü ile de oldukça etkileyici.

4. Gateshead Millennium Köprüsü (İngiltere)

4. Gateshead Millennium Köprüsü (İngiltere)

Bu köprünün tasarımı da son derece dikkat çekici. Yarım çember şeklinde olan köprü yayaların ve bisikletlilerin karşı tarafa geçmesi için inşa edilmiş. Ayrıca dünyada ilk kez kullanılan bir mekanizma sayesinde açılıp kapatılabiliyor. Köprü kapalıyken gemilerin geçişi için rahat bir alan da ortaya çıkıyor. 2007 yılında köprünün silüeti 1 pound'a basılmış. Köprüyle ilgili değişik bir şey ise kendi sitesine sahip olması. Bu site köprü ile ilgili çeşitli bilgiler içeriyor.

5. Maymun Köprüleri (Malezya)

5. Maymun Köprüleri (Malezya)

Bu yapıların köprü değil de öylesine koyulmuş odunlar olduğunu sanmanız oldukça normal. Maymun köprülerinden geçmek istiyorsanız bolca risk almalı ve çevik olmalısınız. Çünkü adından ve görünüşünden anlaşıldığı gibi resmen maymunlara özel tasarlanmışlar. İnsanlar buradan geçerken korkuluk denebilecek odunlara tutunuyor ve dikkatlice yürüyemeye çalışıyor. Sizi Maymun Köprüleri'nde riskli ama oldukça heyecanlı bir yürüyüş bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Musa Köprüsü (Hollanda)

6. Musa Köprüsü (Hollanda)

Bu köprüyü daha önce görmüş olmalısınız, çünkü kendisi sosyal medyada oldukça popüler. Musa Peygamber'in Kızıl Denizi ikiye ayırmasından esinlenilen bu köprü; suyun üstünde değil, içinde. Yapımında ise sadece ahşap kullanılmış. Suya dayanıklı olması için de köprü çeşitli yalıtım malzemeleri ile desteklenmiş. Yapının tarihi ise 17. yüzyıla, yağmacıları durdurmak için hendek kazıldığı zamanlara dayanıyor.

7. Capilano Cliffwalk Köprüsü (Kanada)

7. Capilano Cliffwalk Köprüsü (Kanada)

Bu köprü Kanada'nın Vancouver Eyaleti'nde. Dağdaki bir parkın içine inşa edilmiş olan 213 metrelik köprü, dağı adeta örümcek ağı gibi sarmış. İçinde bulunduğunuz parkı sadece köprüde yürüyerek gezmeniz mümkün. Ancak yükseklik korkusu olanlar için bu yapı çok iyi bir seçenek değil. Çünkü yüksekliği biraz korkutucu; tam tamına 70 metre!

8. Hussaini Köprüsü (Pakistan)

8. Hussaini Köprüsü (Pakistan)

Listenin en korkutucu köprüsü olan Hussaini, tahtalar ve sıradan ipler tarafından yapılmış. Bu yapı yüksekte olduğundan rüzgara çok dayanıksız ve her zaman sallanıyor. Ne zaman yapıldığı bile unutulan bu köprü dünyanın en güvensiz yapılarından biri olsa gerek. Tahmin ediyoruz ki köprüden birkaç kişi aynı anda geçse sadece ne zaman yapıldığı değil Hussaini Köprüsü'nün kendisi de unutulur.

9. Chapel Köprüsü (İsviçre)

9. Chapel Köprüsü (İsviçre)

Reuss Nehri üzerinde olan 204 metrelik bu köprü 1333’te inşa edildi. Dünyanın en uzun ahşap köprüsü olan Chapel'in yapım amacı eski dönemlerde şehrin korunmasını sağlamaktı. Luzern kentinde bulunan köprü daha önceki yıllarda çok sayıda tabloya da ev sahipliği yapıyormuş. Ancak 1993 yılında çıkan yangın sonucu şehrin tarihini anlatan tabloların birçoğu zarar görmüş. Yapı daha sonra restore edilmiş ve turistik gezilere açılmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın