Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Ucuz Ülkelerine Doğru Bir Yolculuğa Çıkmaya Hazır mısınız?

Dünyanın En Ucuz Ülkelerine Doğru Bir Yolculuğa Çıkmaya Hazır mısınız?

31.01.2022 - 07:15

Dünyada yaşam şartları giderek pahalılaşsa da bazı ülkeler bu durumdan kendini korumaya çalışıyor. Siz de yaşamın hem rahat hem ucuz olduğu ülkelerde sakin bir hayat sürmek istiyorsanız kendinize yeni rotalar oluşturabilirsiniz. Güvenli, tarih kokan ve ucuz ülke alternatifi arıyorsanız sizler için bir liste hazırladık. Bu ülkelerde sizi rahat bir yaşam bekliyor. O halde başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Macaristan

Macaristan

Türkiye'ye yakın olması nedeniyle tercih edebileceğiniz Macaristan, tatil için iyi bir seçenek olmasının yanında yaşamak için de uygun bir yer. Çalışanlara yeterli düzeyde yapılan ödemeler burada yaşamı daha ucuz ve rahat kılıyor. Bunlara ek olarak Macaristan eski bir Osmanlı yerleşkesi olduğu için de tarihimizden izlere rastlayabilirsiniz ve yabancılık çekmezsiniz. Hem tarihi hem ekonomik anlamda ucuz bir yaşam sürmek istiyorsanız vize işlemlerinizi şimdiden başlatmanızda fayda var.

Romanya

Romanya

Ülkede uygulanan düşük zam ve vergi oranları burada hayatı daha yaşanabilir kılmaya yetiyor. Hem göçmenlerin hem yerli halkın iş bulmakta zorlanmadığı Romanya'da geçireceğiniz bir tatil size çok da pahalıya mâl olmaz. Romanya'da konaklama, yiyecek ve içecek gibi birçok yaşamsal faaliyeti yüksek kalitede gerçekleştirebilirsiniz. Tuna Nehri'ni yakından görmek için Romanya'ya gitmenizi öneririz.

Laos

Laos

Tapınaklarıyla ünlü Laos'ta yaşam sanılanın aksine ucuz. Buraya temelli gelmek sizi biraz yorsa da çekeceğiniz bu zorluğa değiyor. Laos'un şehirlerinde çok ucuza gezebilirsiniz. Hatta gideceğiniz yere araba kullanarak gitmeniz bile sizi ekonomik açıdan zorlamaz. Buraya geldiğinizde kültürlerine yakından tanık olacağınız Laos'luların tarihi dram dolu. Eğer Laos’a gitmeye karar verdiyseniz peçeteleriniz hazır olsun bizden söylemesi.

Filipinler

Filipinler

Filipinler'in iklimi ülkemize benzediği için burada yaşam sizin için daha kolay olabilir. Hatta kendinizi mahallenizde alışveriş yapıyor gibi hissetmek isterseniz marketler yerine semt pazarlarını tercih edebilirsiniz. Bir de pazarlık yaparsanız efsane olur. Deniz, kum ve güneşi bir arada sunan bu ülkede tatil yapmak da oldukça ucuz. Öyle ki tatil için gelip temelli kalabilirsiniz. Doğayla iç içe bir yaşam için Filipinler sizi bekliyor.

Bolivya

Bolivya

Dakikalardır ucuz yaşam için tercih edebileceğiniz rotalardan bahsediyoruz. Şimdiye kadar değindiğimiz tüm ülkelerden daha ucuz bir ülke var: Bolivya. Yaşamın bu kadar ucuz olması sizi şüpheye düşürmesin. Çok düşük maliyetlere yüksek kalitede hizmetler alabilirsiniz. Hem günlük hem aylık maliyetiniz burada geçici kalmanızın önüne geçiyor. O halde Bolivya'ya gitmenin tam zamanı! Üstelik 3 ay vizesiz kalabilirsiniz. E hadi biletleri ayırtın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vietnam

Vietnam

Asya sevdalılarının tercih edebileceği ülkelerin başında Vietnam geliyor. Gelişirken doğallığını kaybetmeyen bu ülkede yaşamak hem çok güvenli hem cep yakmıyor. Orta Asya kültürüne biraz daha yaklaşmak ve atalarımızın geldiği topraklara yakın olmak istiyorsanız Vietnam tam size göre! Ömrünüzün geri kalanını burada geçirebilirsiniz. Yeni mutfak kültürleriyle de tanışabileceğiniz Vietnam'da konaklama da çok ucuz. Güneydoğu Asya'nın incisi Vietnam size kucak açıyor.

Karadağ

Karadağ

Avrupa'da yaşamak isteyenleri yüksek fiyatlar zorluyor. Ama Karadağ öyle mi? Adeta sizi bağrına basıyor. Karadağ'ın inanılmaz güzellikteki plajlarında güneşlenebilir ve dağlarında gezebilirsiniz. Şehir merkezlerinde leziz yemekler yiyebilir, otellerinde konaklayabilirsiniz. Üstelik tüm bunları çok fazla para ödemeden yapabilirsiniz. Avrupa'nın en yaşanılası ülkelerinden olan Karadağ'da vizesiz belli bir süre yaşayabilirsiniz.

Nepal

Nepal

Depremlerin ve diğer doğal afetlerin yerel halkının belini büktüğü Nepal'de yaşam tatilciler ve yabancılar için oldukça ucuz. Doğal afetler halkı fakirleştirdiği için ülke ekonomisi de bu durumdan kötü etkilendi. Yani sizin için küçük olan miktarları yerel halkın elde edebilmesi için ödemesi gereken bedel oldukça fazla. Günlük yaşantılarını birkaç dolarla geçirmeye çalışan insanların olması bu durumun en iyi örneği. Tüm bu iç karartıcı durumların dışında halk sizi güler yüzlü bir şekilde karşılıyor. Burada halk ile güzel vakitler geçirebilirsiniz. Gelmişken Everest'i ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.

aslında Macaristan'a gittiğimde bana pek ucuz gelmemişti tabi Fransa ile kıyaslarsak ayrı da. Nispeten çek Cumhuriyeti ve slovakya daha uygundu.

Gizem Yenikler

Liste içinde Macaristan derdim.