Görüş Bildir
Haberler
Sadece Bir Kişinin Yaşadığı Bir Ada Bile Varmış: Dünyanın En Ürkütücü ve Issız Yerleri

etiket Sadece Bir Kişinin Yaşadığı Bir Ada Bile Varmış: Dünyanın En Ürkütücü ve Issız Yerleri

11.09.2021 - 07:15

Kalabalıktan, trafikten, koşturan insanlardan sıkıldığınız zamanlar oldu mu? Eminiz, herkes bunlardan biraz sıkılmıştır. Ne kadar sıkıldığınızı bilmiyoruz ama bazılarımız o kadar sıkılıyor ki 'Atın beni ıssız yere!' moduna girebiliyor. Bu yazımızda sizlerle dünyanın en ıssız yerleri arasında gösterilen bazı lokasyonlarını paylaşmaya çalıştık. Tabii ki tamamen ıssız değiller ancak oldukça az kişinin yaşadığı bu ilginç yerler ilginizi çekebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oymyakon

1. Oymyakon

Rusya'da bulunan bu kasaba dünyanın en soğuk yerleşim yerlerinden birisi. Ortalama sıcaklığın -58 dereceyi bulduğu bu kasabada 500 kişi yaşıyor. Bu kasabaya ulaşmak için birkaç gün süren bir yolculuğu göze almanız gerekiyor.

2. Ittoqqortoormiit

2. Ittoqqortoormiit

Dünyanın en ıssız yerlerinden bir tanesi olan Ittoqqortoormiit Grönland'ın uzak bir noktasında bulunuyor. Nüfusu yaklaşık 345 olan bu kasabaya ulaşmak için helikopterle gelmeniz gerekiyor.

3. Tristan da Cunha

3. Tristan da Cunha

Tristan da Cunha, yerleşim yeri olarak kullanılan karaya en uzak adası konumunda. Birleşik Krallık'a ait aktif volkanik kökenli bir ada olan Tristan da Cunha'nın nüfusu yaklaşık olarak 275 kişi. Oraya ulaşmak için 2.787 kilometrelik bir yolculuk yapmanız gerekiyor.

4. Villa Las Estrellas

4. Villa Las Estrellas

Antarktika'da bulunan bu küçük kasaba aslında Şili'ye bağlı bir yerleşim yeri. Daha çok bilim insanlarının yaşadığı bu yerin nüfusu, yaz aylarında 150 kişiyi bulurken kış aylarında 80 kişi civarında.

5. Palmerston Adası

5. Palmerston Adası

Cook Adaları'nın bir parçası olan Palmerston, toplam 57 kişilik nüfusuyla dünyanın ıssız yerleşim alanlarından bir tanesi. Pasifik'in ortasındaki bu küçük adada sadece iki telefon bulunuyor. İnternet erişimiyse dört saatle kısıtlı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pitcairn Adaları

6. Pitcairn Adaları

Pasifik Okyanusu'nun güneyinde bulunan bu adanın nüfusu yaklaşık 50 kişi. Nüfus yıllar içinde artsa da kalacak yer bulamayan ya da kalmak istemeyen insanlar adadan ayrılıyorlar. Yaşayan insan çok az olsa da her yıl yaklaşık 1000 turist adayı ziyaret ediyor.

7. Gasadalur

7. Gasadalur

Faroe Adaları'nda, bomboş bir arazinin üzerinde küçük bir köy olan Gasadalur'un nüfusu tam tamına 11 kişi. Yakınında bulunan köylere gitmek için dağların arasından geçmeniz gerekiyor.

8. Sable Adası

8. Sable Adası

Kanada'ya bağlı olan bu uzun ada için dünyanın en ıssız bölgesi diyebiliriz. Üzerinde sadece 1 kişi yaşıyor. Doğa bilimci Zoe Lucas, 1971 yılında adayı ziyaret ettikten sonra çok etkilenip orada kalmaya karar verdi. O günden beri orada kalan Lucas'ın ihtiyaçları haftada bir uçakla adaya getiriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
93
73
23
20
19
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Günce Güneş

sondaki insanın yerinde olmayı isterdim