Görüş Bildir
Haberler
Maddi İmkanlarınız Yeterli Olsa Bile Giremeyeceğiz Dünyanın Dört Bir Yanından Seyahatin Yasak Olduğu Yerler

Maddi İmkanlarınız Yeterli Olsa Bile Giremeyeceğiz Dünyanın Dört Bir Yanından Seyahatin Yasak Olduğu Yerler

01.11.2021 - 07:15

Turizm ülke ekonomileri için çok önemli bir gelir kaynağı olmasına rağmen bazı ülkelerde merak edildiği halde girilemeyen ve ziyaret edilmesi yasak yerler var. Bu yerlere seyahat ve ziyaret izni almak neredeyse imkansız! Peki ama neden? Kimi politik kimi de tüyler ürpertici olan bu nedenleri merak ediyorsanız gelin, birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Poveglia (Veba Adası) - İtalya

1. Poveglia (Veba Adası) - İtalya

Poveglia, Roma İmparatorluğu döneminde veba hastalığına yakalanan insanların gönderildiği yer olduğu için bu adı aldı. Orta Çağ'da veba hastalığının yaygınlaşmasıyla birlikte vebalı insanlar tekrar buraya getirilip terk edildi. Toprak, çürüyen ve yakılan insan cesetleriyle o kadar doldu ki, adanın toprağının yarısının insan küllerinden oluştuğu söyleniyor.

2. Lascaux Mağarası - Fransa

2. Lascaux Mağarası - Fransa

1940 yılında keşfedilen bu mağarada en ikonik mağara resimleri bulunuyor. Bu resimlerin tarihi Üst Paleolitik Dönem'e kadar uzanıyor. 1948 yılında halka açılan mağara, 15 yıl sonra yapay ışıkların ve insanların getirdiği mikropların mağaraya zarar vermesi nedeniyle tamamen ziyarete kapatılmış.

3. Svalbard Küresel Tohum Deposu - Norveç

3. Svalbard Küresel Tohum Deposu - Norveç

Kıyamet Ambarı olarak da bilinen ve dünyadaki bütün bitki tohumlarının saklandığı depo. Bu depo sayesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bitkilerin tekrardan dünyaya kazandırılması amaçlanmış. Dev bir dağın 130 metre altına inşa edilmiş depoya girmekse kesinlikle yasak.

4. Çin İmparatoru Mozolesi - Çin

4. Çin İmparatoru Mozolesi - Çin

İlk Çin İmparatoru Çin Şi Huang'ın mezarı, 1974'de Toprak Askerler'in ortaya çıkarılmasına rağmen henüz açılmamış. Mezarın açılmamasının sebebi ise günümüzde sahip olunan teknolojinin mezar içindeki şeylerin saklanmasında yeterli olmayacağı düşüncesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle giriş de yasak.

5. Vatikan Gizli Arşivi

5. Vatikan Gizli Arşivi

1612 yılında kurulmuş olan Vatikan Apostolik Arşivi, bütün papaların kişisel belgelerini içeriyor. Bu belgeler belirli bilim insanları dışındaki herkese kapalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 39. Oda - Kuzey Kore

6. 39. Oda - Kuzey Kore

39. Büro, 39. Oda veya 39. Şube olarak da adlandırılan bu yer, Kuzey Kore'nin en gizli toplantılarının yapıldığı yer olarak biliniyor. Söylentilere göre sahtecilik, uyuşturucu kaçakçılığı, İsviçre'den kanunsuz para transferi ve nükleer faaliyetler gibi işler hep burada yürütülüyor. Buraya giren kişinin cezası ise ölüm! Hatta ceza bununla bitmiyor, o kişinin aile bireyleri de aynı cezaya çarptırılıyor.

7. Paris Yeraltı Mezarları - Fransa

7. Paris Yeraltı Mezarları - Fransa

Dünyanın en korkutucu yerlerinden biri! Paris'in taş madenlerini sağlamlaştırmak amacıyla inşa edilen tünel, 18. yüzyılda 6 milyon kadar cesedin saklandığı bir depoya dönüşmüş. Tünelin %1'lik bir kısmı ziyarete açık. Bu kısımda üst üste dizilmiş insan iskeleti ve kemikleri bulunuyor. %99'luk kısmına ise giriş yasak çünkü bu bölümlerde kaybolmamak imkansız!

8. North Sentinel Adası - Hindistan

8. North Sentinel Adası - Hindistan

Bengal Körfezi'nde ormanlarla kaplı North Sentinel Adası'nda insanlarla temasa geçmeyen Sentiller adlı yerli bir kabile yaşıyor. Bu kabile modern dünya ile iletişimi kesinlikle reddediyor ve bölgelerine girmeye çalışan herkese şiddet uygulayarak dışarıya atıyor.

9. Metro-2, D6 Hattı - Rusya

9. Metro-2, D6 Hattı - Rusya

Stalin zamanında gizli bir yer altı ulaşım sistemi olarak inşa edilmiş metro sistemi, son derece önemli yerleri birbirine bağlıyor. Bu hattın Kremlin Sarayı, Vnukovo-2 Havalimanı ve Genelkurmay Başkanlığı Akademisi gibi kurumları birbirine bağladığı söyleniyor. Dışarıdan girişin olmadığı tünelin savaş sırasında yüksek rütbeli memurların kaçması için inşa edildiği düşünülüyor. Moskova metro yönetimi bu tünellerin varlığını uzun bir süre kabul etmemiş. Günümüzde ise 4 hattan yalnızca birinin varlığı kabul edilmiş.

10. Coca Cola'nın Orijinal Tarifinin Saklandığı Kasa - ABD

10. Coca Cola'nın Orijinal Tarifinin Saklandığı Kasa - ABD

Coca Cola'nın gizli formülünün saklandığı söylenen kasayı turistler dışardan görebilir ancak içeri girmek kesinlikle yasak. Formül, el yazısı bir tarif. Bu kasaya gelmeden önce de Atlanta Bankası'nda bir kasada saklanmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bohem Korusu - ABD

11. Bohem Korusu - ABD

Bohemian Avenue veya diğer adıyla Monte Rio bir kamp alanı. Her yıl temmuz ayı ortasında bir kez yapılan kamp etkinliğine yalnızca dünyanın önde gelen erkekleri davet ediliyor. Nobel ödülü alan kişiler, sanatçılar, müzisyenler, siyasetçiler ve ordu mensupları burada iki haftadan fazla süren kamp yapıyor.

12. Yılan Adası - Brezilya

12. Yılan Adası - Brezilya

Ölümcül altın mızrakbaşlı engerek yılanına ev sahipliği yapan adada, her metrekareye 1 ile 5 arasında yılan düştüğü söyleniyor. Yılanlar çok tehlikeli olduğu için Brezilya hükümeti insanların adayı ziyaret etmesini yasaklamış. Sadece adada araştırma yapmak isteyen bilim insanlarına doktorlar eşliğinde izin veriliyor.

13. North Brother Adası - ABD

13. North Brother Adası - ABD

19. yüzyılın sonlarında bulaşıcı hastalıkları olan insanlara ev sahipliği yapan bir ada, en ünlü hastası ise Mary Mallon. ABD'da tifoya neden olan bakterinin semptomsuz taşıyıcısı olan Mary Mallon, 3 yıl boyunca bu adada karantinaya alınmış. Serbest kaldıktan sonra mesleği olan aşçılığı yapmaya devam etmiş ve birçok insana hastalık bulaştırmış. Mary kendi isteği dışında adaya geri gönderilmiş ve ölünceye kadar orada yaşamış. Halkın adayı ziyaret etmesine hala izin verilmiyor. Bu nedenle ada günümüzde kuşlara ev sahipliği yapıyor.

14. Pripyat - Ukrayna

14. Pripyat - Ukrayna

1970 yılında Çernobil Nükleer Santralı'nda çalışanlar için kurulan Pripyat şimdi tam bir hayalet şehir görünümünde. Bölgede bulunan yüksek radyasyondan dolayı bu şehre girmek hala yasak.

15. Pine Gap - Avustralya

15. Pine Gap - Avustralya

Avustralya'nın 51. bölgesi olarak adlandırılır. ABD ve Avustralya'nın ortak çalışmalarını yaptığı ve 1970'te kurulan gizli bir bölge. Tesise giriş ise kesinlikle yasak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Surtsey Adası - Izlanda

16. Surtsey Adası - Izlanda

1963 yılında başlayıp 3 yıl süren volkanik patlamanın ardından oluşan bir kara parçası. Günümüzde yalnızca bilimsel araştırmalar için kullanılıyor. Araştırmanın amacı ise insan etkisi olmadan ekosistemin nasıl oluşabileceğini anlamak. Adaya yalnızca iki bilim insanın girmesine izin veriliyor.

17. Mount Weather - ABD

17. Mount Weather - ABD

Bu mekan, felaketler ve acil önlem alınması gereken durumlarda devreye girmesi için yapılmış bir acil durum kompleksi. 1958 yılında Rusya'nın Sputnik uydusunu uzaya fırlatmasından sonra savunma amacıyla kuruldu. Sadece üst düzey devlet görevlilerin kullandığı kompleks hem yer altında hem de yer üstünde bulunan geniş alanıyla yüksek güvenlikli bir yer. Bölgede üst düzeyde koruma tedbirleri var. Dışarıdan hiç kimsenin buraya yaklaşmasına dahi izin verilmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
26
7
7
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal Glr

#10 arkasında içindekiler yazıyor zaten

sude teke

Mount weather the 100de de vardı sanırım