Görüş Bildir
Haberler
Kayak ve Snowboard Tutkunlarının Müdavimi Olacağı Avrupa'nın En İyi Kış Tatili Rotaları

Kayak ve Snowboard Tutkunlarının Müdavimi Olacağı Avrupa'nın En İyi Kış Tatili Rotaları

31.01.2022 - 08:00 Son Güncelleme: 02.02.2022 - 10:41

Havaların iyice soğuduğu bu günlerde karın tadını, eğlenceli bir tatil eşliğinde çıkartmak isteyenler için şahane bir liste hazırladık ve kayak tatili için ideal olan bu zamanlarda tatil rotanıza eklemek isteyeceğiniz kayak merkezlerini inceledik. Siz de nereye gideceğiniz konusunda kararsız kaldıysanız listemize mutlaka göz atın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cortina d’Ampezzo / İtalya

Cortina d’Ampezzo / İtalya

Etrafını dolomit dağlarının çevrelediği bir İtalyan kasabası olan Cortina d’Ampezzo, hem yaz hem de kış aylarında ziyaretçilerini büyülüyor. Dolomitlerin efsanevi görüntüsü ile yaz aylarında fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri olan kasaba, aynı zamanda dünyanın en ünlü kayak merkezlerinden de birine sahip. Cortina, kayak meraklılarının yanı sıra yürüyüş sevenlerin de rotasında bulunuyor. 1210 metre yüksekliğindeki kayak merkezinde kolay ve orta seviyeli pistler çoğunlukta. Ayrıca snowboard ve kayak haricinde buz koşusu, engelli kayak gibi alternatifleri de mevcut.

Madonna Di Campiglio / İtalya

Madonna Di Campiglio / İtalya

İtalya’nın en iyi kayak merkezi olan Madonna Di Campiglio, deniz seviyesinden 1500 metre yukarıda bulunuyor. Alp Dağları'nın üzerindeki merkez, farklı seviyelerdeki kayak meraklıları için gayet uygun. 50000 metrekarelik pisti ile yetişkin ve çocuklara farklı eğlence imkanları tanıyor. Ayrıca snowboard meraklılarına özel Snowpark ile her yaş grubundan pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Siz de eksiksiz bir kış tatili yaşamak istiyorsanız Madonna Di Campiglio tam aradığınız yer olabilir!

Val-d'Isere / Fransa

Val-d'Isere / Fransa

Fransa’nın en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olan Val-d'Isere, 300 kilometrelik bir piste sahip. Kayak merkezi yüksekliği ve aldığı yoğun kar yağışı nedeniyle ziyaretçilerine Kasım – Mayıs ayları süresince uzun bir tatil imkânı sunuyor. Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar her ziyaretçi için pistleri bulunuyor ama en çok ileri seviye kayakçılar için bünyesinde bulundurduğu 20’den fazla siyah pist ve The Face Olimpik Pist ile de ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor. Kayak merkezi, gece hayatıyla da oldukça ünlü. Hem eğlencenin hem de karın tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız burası sizin için en uygun yer olabilir!

Chamonix / Fransız

Chamonix / Fransız

Chamonix, Avrupa Alpleri'nin en yüksek noktası olan Mont Blanc Dağı'nda yer alıyor. Etrafını saran buzullar ve sahip olduğu yükseklik ile kayak için en iyi pistlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Kayak merkezinin her seviye için uygun bir alanı bulunsa da özellikle siyah pistleri ile ziyaretçilerini çekiyor. Bölge sadece kayak yapacakların değil, sahip olduğu manzara ile fotoğrafçılarında ilgi odağında. Aralık - Mayıs aylarında ziyaretçilerini ağırlayan Chamonix'te snowboard, kiteboard, ATV gibi farklı seçenekler de bulunuyor. Siz de zoru seviyorsanız Chamonix ziyaret listenizin başında yer almalı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Courchevel / Fransa

Courchevel / Fransa

Avrupa’nın en büyük kayak alanı Les Trois Vallées'te (Üç Vadi) yer alan Courchevel, tüm tesisleri ile dünyaca ünlü merkezlerden biri. 600 kilometrelik kayak alanı bulunan merkezde yeni başlayanlar, orta seviyedekiler, profesyonel kayakçılar ve snowboard sevenler için ayrı alanlar mevcut. Pistlerinin yanı sıra Michelin yıldızlı birçok restoranı ve hareketli bir gece hayatıyla da ünlü. Normalden biraz daha pahalı olan bu kayak merkezine gitmek isterseniz erken rezervasyon imkanını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Zermatt / İsviçre

Zermatt / İsviçre

İsviçre’nin en büyük kayak pistlerinden biri olan Zermatt, Matterhorn Dağı’nın eteklerinde bulunuyor. Güney tarafı İtalya'ya bakan merkez, Alpler'in en yüksek bölgelerinden birinde konumlanıyor. Aile tatillerinde eşinizle baş başa vakit geçirmek isterseniz çocuklar için özel olarak hazırlanan programlardan faydalanabilirsiniz. Profesyonel kayakçıların da uğrak yeri olan Zermatt, ziyaretçilerine masal gibi bir tatil imkanı sunuyor.

St. Moritz / İsviçre

St. Moritz / İsviçre

Dondurucu soğuklara maruz kalmadan keyifli bir kayak tatili yapmak istiyorsanız St. Moritz en ideal yer olabilir. Bol güneşli bir kasaba olan St. Moritz, özellikle snowboard tutkunlarının meskeni. Ayrıca her yıl dünyanın en iyi şeflerinin katıldığı Gourmet Festival de burada düzenleniyor. Hem iyi yemekler yemek hem de donmadan bir tatil geçirmek istiyorsanız St. Moritz tam da size göre!

Kitzbühel / Avusturya

Kitzbühel / Avusturya

Orta Çağ'dan kalma bir köy olan Kitzbühel, kayak merkezlerinin en eskisi olarak 1893 yılından beri hizmet veriyor. 60 adet pisti ile her seviyedeki kayak tutkununu ağırlayan merkeze ulaşım oldukça rahat. Tarihiyle de ön plana çıkan bölge, çeşitli aktivite imkanları da sunuyor. Siz de eğlenceye doyacağınız bir kış tatilinin hayalini kuruyorsanız Kitzbühel mutlaka listenizde yer almalı!

Zell am See / Avustrya

Zell am See / Avustrya

Avusturya'da bulunan Zell am See, 3000 metre yüksekliğe sahip bir kasaba. Her seviyede parkura sahip olan merkez, özellikle başlangıç seviyesindekiler ve snowboard sevenler için çok uygun. Zell Gölü kenarında bulunduğu için yaz kış ayrı güzellikler sunan bölge, rüya gibi manzarasıyla da ziyaretçilerini büyülüyor. Kış aylarında donan gölde buz pateni yapabilmeniz de mümkün. Siz de hem manzaranın hem de pistin tadını çıkartmak isterseniz Zell am See'yi ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Çok güzel yerler.