Görüş Bildir
Haberler
İçindeki Çocuğu Asla Büyütemeyenlerin Aklını Başından Alacak Dünyanın En Büyük Eğlence Parkları

İçindeki Çocuğu Asla Büyütemeyenlerin Aklını Başından Alacak Dünyanın En Büyük Eğlence Parkları

02.01.2022 - 07:15

Günlük hayatın stresinden ve koşuşturmasından uzaklaşmak için, zaman zaman herkes çılgınca eğlenmek ve kafa dağıtmak ister. Bunu yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri de kuşkusuz ki birçok eğlence alternatifi sunan eğlence parkları. Eğlenceyi, korkuyu ve adrenalini bir arada yaşatan eğlence parkları, içine girdiğiniz andan itibaren size muhteşem bir serüven sunuyor. Devasa roller coaster'lar, korku tünelleri, su parkları bunlardan sadece bazıları. Üstelik bu eğlence parklarına gitmek için çocuk olmaya gerek yok, yetişkinler için de tasarlanan birçok oyuncak ile eğlencenin sınırlarını zorlayabilirsiniz. Peki, dünyanın en büyük eğlence parkları hangileri? Bu konuyu sizin için araştırdık. Şimdi dünyanın en büyük eğlence parkları listemize birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Universal Serüven Adaları, Orlando / ABD

1. Universal Serüven Adaları, Orlando / ABD

Roller coaster'ları ve ilgi çekici temalarıyla ödüllü bir eğlence merkezi olan Universal Serüven Adaları, dünyanın en popüler tema parklarından biri. Harry Potter Büyücüler Dünyası, Marvel Süper Kahraman Adası, Giriş Limanı, Kayıp Kıta, Toon Lagoon, Jurassic Park, Seuss Landing ve Skull Island olmak üzere 8 farklı bölgeden oluşan park; misafirlerine çok zengin bir eğlence sunuyor. Universal Serüven Adaları'nı bir günde gezmek pek mümkün değil. Bu yüzden bu parkın keyfini çıkarmak için birkaç gününüzü ayırmanız gerekir.

2. Europa-Park, Rust / Almanya

2. Europa-Park, Rust / Almanya

90 dönümlük bir alana yayılan Europa-Park, Disneyland Paris'ten sonra Avrupa'nın ikinci en popüler eğlence parkı. Europa-Park içerisinde tam 13 adet roller coaster, yetişkinlerin bile aklını başından alan oyuncaklar, birçok otel ve gösterilerin yapıldığı bir meydan bulunuyor. Parktaki roller coaster'lardan biri olan Silverstar, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği alanların da başında geliyor. Sınırsız bir eğlence ve adrenalin deneyimini kaçırmak istemiyorsanız Europa-Park, sizi bekliyor!

3. Cedar Point Sandusky, Sandusky / ABD

3. Cedar Point Sandusky, Sandusky / ABD

1,5 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulan Cedar Point Sandusky, dünyanın en büyük eğlence parklarından biri olma özelliğini taşıyor. Tam 16 roller coaster'a ve dünyanın en uzun ray sistemlerinden birine sahip olan eğlence parkında birkaç otel, marina, minyatür golf sahaları, go-kart alanları ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir challenge park bulunuyor. Ayrıca 1,5 km uzunluğundaki plajı, Soak City ve Castaway Bay adındaki iki adet su parkı ile misafirlerine sınırsız bir eğlencenin kapılarını aralıyor. Dünyanın en hızlı ve en yüksek roller coaster'ının da burada bulunduğunu söylemeden geçmeyelim. Millennium Force isimli bu roller coaster; size adrenalin, eğlence ve korku dolu bir deneyim vadediyor.

4. Gardaland Park, Castelnuovo / İtalya

4. Gardaland Park, Castelnuovo / İtalya

1975 yılında kurulan Gardaland, İtalya'nın en büyük eğlence parkı olma unvanını taşıyor. 6 farklı konsepte sahip roller coaster'ları ve 32 farklı oyuncağı ile ziyaretçilerine adrenalin dolu bir serüven yaşatıyor. Eğer sınırsız eğlencesi ile muhteşem bir deneyim sunan Gardaland'a giderseniz uzun bir kuyruğa girmeyi göze almalısınız. Ayrıca Gardaland, Garda Gölü'nün muhteşem manzarası ve doğasıyla da ziyaretçilerini mest ediyor.

5. Aqualand El Arenal, Mallorca / İspanya

5. Aqualand El Arenal, Mallorca / İspanya

Balear Adaları’nın başkenti Mallorca’da yer alan Aqualand El Arenal, dünyanın en eğlenceli su parklarından biri. İçerisinde birçok oyuncağın yer aldığı park, özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Yazın bunaltıcı sıcağında kendinizi buz gibi suların kollarına bırakıp doyasıya eğlenebileceğiniz Aqualand El Arenal'de ihtiyaç duyabileceğiniz her şey mevcut. Birbirinden lezzetli yemekleri, içecekleri ve dinlenme alanlarıyla da misafirlerine konforlu bir deneyim sunuyor. Tabii eğlenceden dinlenmeye fırsat bulabilirseniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tivoli Bahçeleri, Kopenhag / Danimarka

6. Tivoli Bahçeleri, Kopenhag / Danimarka

1843 yılında hizmete açılan park, Avrupa'nın en eski eğlence parklarından biri olma özelliği taşıyor. 1914 yılında roller coaster'ların ilk defa hayata geçtiği Tivoli'de sizi tam 28 adet roller coaster karşılıyor. Kopenhag şehrinin göbeğinde yer alan parkta farklı türlerde 1600 deniz canlısını bir arada görebileceğiniz bir akvaryum, bir suni göl ve çeşitli gösterilerin yapıldığı bir tiyatro da yer alıyor. Bu özellikleri ile Tivoli, sadece bir eğlence parkı değil, ayrıca doğayla iç içe huzurlu vakitler geçirebileceğiniz bir dinlenme alanı da diyebiliriz. Bir masalın içine dahil olmanın imkânsız olduğuna inanıyorsanız bu parkı ziyaret ettikten sonra bir kez daha düşünün.

7. Happy Valley, Pekin / Çin

7. Happy Valley, Pekin / Çin

2006 yılında hizmete giren ve Çin'in 6 farklı şehrinde yer alan Happy Valley eğlence merkezleri, başkent Pekin'deki park ile adrenali zirveye çıkarıp ziyaretçilerine hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşatıyor. Happy Valley'de 10'u adrenalin tutkunlarına hitap eden ekstrem modeller olmak üzere 40 farklı roller coaster bulunuyor. Ayrıca parkı ziyaret edenler, içeri girdiklerinde 6 farklı konseptle karşılaşıyor. Yolunuz Çin'e düşerse Atlantis, Ege Denizi, Firth Ormanı, Karınca İmparatorluğu, Shangri-La ve Kayıp Maya İmparatorluğu isimleriyle anılan bu konseptlerle çılgınlar gibi eğlenme fırsatını kaçırmayın. Unutmayın, Happy Valley'i ziyaret ederseniz bir tam gününüzü ayırmanız gerekir.

8. Disneyland, Paris / Fransa

8. Disneyland, Paris / Fransa

Çocuk yetişkin demeden hepimizin hayallerini süsleyen Disneyland Paris de dünyanın en eğlenceli parklarından biri olarak listemize giriyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Disneyland, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden birbirinden farklı ve eğlenceli oyuncaklarıyla sınırsız bir eğlence sunuyor. İki ayrı bölümden oluşan eğlence parkında birçok alternatif bulmak mümkün. Üstelik Disneyland'e ulaşım da çok kolay. Paris'e 1 saat mesafe uzaklıkta olan eğlence parkına hızlı trene binerek kolayca ulaşabilirsiniz.

9. Beto Carrero World, Penha / Brezilya

9. Beto Carrero World, Penha / Brezilya

1991 yılında hizmete açılan Beto Carrero World, Brezilya'nın Penha bölgesinde yer alıyor. 14 kilometrekarelik bir alana yayılan dev eğlence parkı, Latin Amerika'nın en büyük eğlence merkezlerinden biri. Her yıl milyonlarca turisti konuk eden Beto Carrero World, birbirinden eğlenceli 9 farklı temaya sahip eğlence alanları ile misafirlerine eşsiz bir deneyim vadediyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın