Görüş Bildir
Haberler
Kalabalıktan Sıkılanlar Buraya: Enerjinizi Yükseltecek İstanbul'da Yer Alan En Güzel Yeşil Alanlar

Kalabalıktan Sıkılanlar Buraya: Enerjinizi Yükseltecek İstanbul'da Yer Alan En Güzel Yeşil Alanlar

10.12.2021 - 07:15

İstanbul, kozmopolit yapısı ve sunduğu birçok fırsatı ile karşı konulamaz bir cazibeye sahip. Ancak pek çok fırsatın yanı sıra insanı zorlayan etkileri de yok değil. Sürekli koşuşturma, kalabalık ve gürültünün yanı sıra betonlarla çevrelenen bu büyüleyici şehirde doğaya kaçmak ise sanıldığından çok daha kolay. Durup nefes almanızı sağlayacak, enerjinizi yükselterek sizi yeniden doğmuş gibi hissettirecek ve yeşilliğin sunduğu dinginlik hissi ile kafanızı dağıtmaya destek olacak en güzel yeşil alanları ve ormanları sizin için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Belgrad Ormanı

1. Belgrad Ormanı

Çatalca Yarım Adası'nın en doğusunda yer alan bu orman, hafta sonunu piknik yaparak geçirmek ve doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk aklına gelen yerlerden biri. Burası İstanbul'un Sarıyer ilçesinin sınırları içerisinde bulunuyor. Bölge adını, Kanuni'nin Sırbistan seferi sırasında esir alınan Belgradlıların buraya yerleşmesinden alıyor. Çoğunlukla; kayın, kestane ve meşe ağaçlarının bulunduğu ormanda yeşilin her tonu mevcut. 6 km uzunluğunda yürüyüş parkuruna, bisiklet tutkunları için bisiklet yollarına ve fotoğraf meraklıları için de eşsiz doğa manzarasına sahip. Ayrıca bu alanda avlanmak da yasak.

2. Alemdağ Ormanı

2. Alemdağ Ormanı

Alemdağ Ormanı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Çekmeköy ilçesi sınırında yer alıyor. Burası 442 metre yükseklik ile şehrin en büyük ikinci tepesi konumunda. Devonien ve Paleozoik Silürien devirlerinde oluşan ormanda iki farklı bitki örtüsü bulunuyor. Kuzey kısmında sık ağaçlar yer alırken güney kısmında ise daha çok çalılar mevcut. Trekking yapanlar için muhteşem yürüyüş yollarına sahip olan bu büyüleyici yer, yol kenarında bulunan yemyeşil ağaçlar sayesinde de bol oranda oksijen almanızı sağlıyor. Bisikletle gezinti yapmak isteyenler için de bisiklet yolları bulunan orman, ailesi ile güzel zaman geçirmek ve piknik yapmak isteyenlere de hitap ediyor.

3. Atatürk Arboretumu

3. Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde bulunuyor. 1940 yıllarda Hayrettin Kayacık tarafından oluşturulan bölge, 345 hektarlık alanda yer alıyor. Burası adeta gözlem ve bilimsel çalışmalar için özel tür ağaçlar ve odunsuların bir araya getirildiği bir doğal yaşam müzesi. Ayrıca alanda iklimin müsaade ettiği kadar endemik bitki türleri de bulunuyor. Arboretum, yerli ve yabancı bilim insanları ve ilgili bölüm okuyan öğrenciler için adeta canlı bir laboratuvar. Alan, turistleri ve botanik tutkunlarını cezbediyor. Fotoğraf çekmek ve kendini doğaya bırakmak isteyenleri muazzam güzellikte manzaralar bekliyor.

4. Sultançiftliği Taşlıtepe Ormanı

4. Sultançiftliği Taşlıtepe Ormanı

Askeriye tarafında korunan Sultançiftliği Taşlıtepe Ormanı, Anadolu Yakası'ndaki Çekmeköy ilçesinin sınırında yer alıyor. İstanbul'un kalabalığından sıkılanlar ve doğa ile baş başa kalmak isteyenler için ideal olan alan, huzur veren kuş sesleri ile sakin ve dinlendirici bir yer. Farklı ağaç ve bitki türleri ile adeta cennetten bir köşe. Ormanda doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için patikalar, bisiklet sürmek için yollar mevcut. Ayrıca yeşilin farklı tonları ile unutulmaz fotoğraf kareleri yakalamanıza imkân veriyor. Ailesi ile vakit geçirmek ve piknik yapmak isteyenler için de ideal bir yer olan ormana, özellikle ziyaretçiler hafta sonu büyük ilgi gösteriyor.

5. Maçka Demokrasi Parkı

5. Maçka Demokrasi Parkı

Maçka Demokrasi Parkı; Harbiye, Nişantaşı, Maçka ve Dolmabahçe arasında Kadırga Vadisi olarak bilinen alanı kaplıyor. İstanbul'un yoğun trafiğinin ve beton bloklarının arasında sıkışan insanları kendine çekiyor. Bölge, şehrin ortasında sakinlik ve yeşillik arayanların tercih noktası durumunda. İnsanlar genellikle yeşilliklerde uzanmak, kitap okumak, arkadaş veya ailesi ile güzel zaman geçirmek için burayı tercih ediyor. Ayrıca park içinde birçok mekân ve yapay havuz bulunuyor. Park, özellikle yaz aylarında şehrin stresinden kaçmak ve huzur bulmak isteyenlerin uğrak noktası konumunda. Ayrıca alanda güzel fotoğraf kareleri de yakalamak mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Emirgan Korusu

6. Emirgan Korusu

Emirgan Korusu, İstanbul Boğazı kıyılarındaki İstinye ve Emirgan semtleri arasında yer alıyor. Çevresi yüksek duvarlarla çevrilmiş 42 hektarlık yamaçlar ve sırtlar üzerine kurulu. 1940 yıllarda Lütfi Kırdar sayesinde park haline getirilerek halka sunulan korunun içerisinde Beyaz, Pembe ve Sarı olarak adlandırılan üç adet köşk bulunuyor. Geçmiş dönemde birçok önemli kişiye ev sahipliği yapan koruda piknik yapmak ve oturmak isteyenler için uygun yerler, koşu ve yürüyüş için de yollar mevcut. Burası huzurlu ve sessiz bir ortam arayanlar için biçilmiş kaftan. Ayrıca tepelere doğru çıkınca deniz manzarasına ulaşmak da mümkün.

7. Gülhane Parkı

7. Gülhane Parkı

Gülhane Parkı, İstanbul'un Fatih ilçesinin Eminönü semtinde, 163 dönüm bir alan üzerinde yer alıyor. Geçmiş dönemde Tanzimat Fermanı'nın okunması gibi birçok tarihi olaya ev sahipliği yapan parkta Bizans döneminden kalma tarihi sütunlar bulunuyor. Park, Osmanlı zamanında gül bahçesi olarak kullanılırken günümüzde özellikle turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Çeşitli ağaç ve çiçeklerin yer aldığı Gülhane Parkı, muhteşem boğaz manzarası ile gelenleri kendine hayran bırakıyor. Alana iki kapıdan giriliyor. Sakin ve güzel zaman geçirebileceğiniz bu parkta yürüyüş ve piknik yapmak mümkün. Farklı renklerin buluştuğu park, unutulmaz manzaraları yakalayabileceğiniz büyüleyici bir yer.

8. Polonezköy Tabiat Parkı

8. Polonezköy Tabiat Parkı

3 bin hektarlık alanı ile İstanbul'un en büyük tabiat parkı olan Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz ilçesi sınırlarında yer alıyor. Bu park sincap, geyik, tilki ve çakal gibi birçok yabani hayvana ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bölgede ıhlamur, kayın ve karaçam gibi farklı türden ağaçlar bulmak mümkün. Alanda 5 kilometrelik yürüyüş yolu yer alıyor. Dünya standartlarında BMX bisiklet parkuru olan parkta bisiklet kiralamak mümkün. Piknik ve mangal yapılan alanda çardaklar da mevcut. Parkta pansiyon, otel ve kahvaltı mekanları yer alıyor. Çadır kurmak isteyenler için de özel alanlar var. Yeşil doğası ile huzurlu ve sakin bir ortam sunan park, seyir tepeleri ile muhteşem bir manzara keyfi yaşatıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

1. Belgrad Ormanı çok güzel.