Görüş Bildir
Haberler
Kışın Ortasında Bile Masmavi Bir Deniz Hayaliyle Tutuşanlar İçin Dünyanın En İyi Gemi Turları

Kışın Ortasında Bile Masmavi Bir Deniz Hayaliyle Tutuşanlar İçin Dünyanın En İyi Gemi Turları

30.01.2022 - 09:15

Bir gemiye atlayıp uzak diyarlara yelken açmak birçok kişinin hayallerini süslüyor. Ölmeden önce denenmesi gereken en keyifli aktivitelerden biri olan gemi turları, sizi bir limandan alıyor ve çeşitli duraklarda durarak enfes bir yolculuğa çıkarıyor. Tabii ki bu duraklar da öyle sıradan duraklar olmuyor. Bazen bu durak Antarktika'nın buzulları, bazen Hawaii adalarının sıcak kumsalları, bazen de en güzel sahil şehirlerinin limanı oluyor. İşte, deniz tutsa bile deneyimlemek isteyeceğiniz dünyanın en güzel gemi turları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antarktika

Antarktika

Gemi turu denince hemen akla güneşli günler, turkuaz deniz ve boylu boyunca uzanan kumsallar gelir. Ancak bu turumuz beklediğinizden biraz farklı. Rotamızı dünyanın en soğuk noktası Antarktika kıtasına çeviriyoruz. Arjantin'in Buenos Aires şehrinden kalkan gemiler, yolcularını Antarktika'nın dondurucu soğuklarına götürüyor. Eğer şansınız yanınızdaysa bu buz gibi turda balina ve penguenleri görebilirsiniz.

Hawaii

Hawaii

Amerika'nın tamamen adalardan oluşan tek eyaleti Hawaii! Muhteşem güzelliğiyle pek çoğumuzun hayallerini süsleyen Hawaii, tam 137 adadan oluşuyor. Los Angeles'tan başlayan gemi turları sizi adeta cennetten bir köşeye götürüyor. Egzotik doğası, yanardağı ve sayısız nefes kesen plajlarıyla Hawaii, yeryüzünde ziyaret edilmeyi en çok hak eden yerlerden biri.

İzlanda

İzlanda

Dünyanın en sakin ve en güvenli yerlerinden biri İzlanda! Grönland ve Avrupa arasında bir ada olan İzlanda, hem soğuğu hem de enfes doğasıyla adından söz ettiriyor. Amsterdam'dan başlayan turlar; yolculuk boyunca sizi İzlanda'nın büyüleyici yanardağlarına, gayzerlerine, yemyeşil dağlarına ve kaplıcalarına götürüyor. Eşsiz doğal güzelliklerle dolu bir gemi yolculuğu için dümeni nereye çevireceğiniz çok açık.

Kanarya Adaları

Kanarya Adaları

Güzelliğiyle dünyaya ün salmış İspanya'nın Kanarya Adaları! Afrika'nın kuzeybatısında kalan bu adalar, ada tatili denince akla ilk gelen yerlerden biri. Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera ve El Hierro gibi nispeten büyük yedi adanın yanı sıra daha küçük pek çok adayı da sınırları içerisinde barındıran Kanarya Adaları, volkanik patlamalar sonucu oluşmuş. Geçtiğimiz aylarda aktif olan yanardağ, lav püskürtmeye başlamıştı. Bu turu tercih edenleri bir yanardağ sürprizi karşılayabilir! Avrupa'nın birçok şehrinden bu enfes adalara cruise turları yapılıyor.

Yunan Adaları

Yunan Adaları

Ülkemizde en çok tercih edilen turlardan biri şüphesiz Yunan Adaları'na yapılanlar. Burnumuzun dibinde olup bize ait olmayan bu adalar, güzelliğiyle tüm dünyayı kendilerine hayran bırakıyor. Ege ve Akdeniz'e serpilmiş bu muhteşem adalar, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Ülkemizde Kuşadası'ndan kalkan gemiler Mikonos, Santorini, Rodos, Girit, Sisam, Batnoz ve Midilli gibi adalara uğruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karayipler

Karayipler

Mavinin her tonuna sahip, deniz aşıklarının çılgınlar gibi görmeyi arzuladığı Karayipler! Tabii ki hayatın sular üzerinde döndüğü bu bölgede de cruise turları yapılıyor. Amerika'nın Florida eyaletinden kalkan gemiler, yolcularını kemiklerine kadar ısınacakları bir yolculuğa çıkarıyor. Bu turlarla başta apayrı bir dünya olan Küba ve Jamaica, Cayman Adaları, Meksika Cozumel, Belize ve Honduras gibi pek çok yeri ziyaret etme şansı yakalıyorsunuz. Bu muhteşem turda dikkat etmeniz gereken tek şey korsanlar!

Kuzey Avrupa

Kuzey Avrupa

Kuzey Avrupa'nın soğuk denizlerine yelken açmak isteyenler için doğayla baş başa, muhteşem bir yolculuk fırsatı! Kuzey Avrupa'daki birçok şehirden başlayan turlar İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya ve Estonya gibi ülkelere uğruyor. Yemyeşil dağların arasına giren gemilerde çağlayan şelalelerin sesini dinlemek bu turla mümkün. Ayrıca, buzul ve nehirlerin aşındırması sonucu binlerce yılda oluşan ve kilometrelerce kara parçalarının içerisine giren fiyortları da görebilirsiniz.

Transatlantik

Transatlantik

Son olarak Atlantik Okyanusu'nu boydan boya geçmeye ne dersiniz? Eski ve Yeni Dünya arasındaki bu koca okyanusu geçen turlar da mevcut. Eğer bu turlara katılırsanız bırakın ülke değiştirmeyi, kıta değiştireceksiniz. Avrupa'dan Amerika'ya ya da Amerika'dan Avrupa'ya yapılan bu turlar, yolcularına birçok Avrupa ve Amerika şehri görme fırsatını da sunuyor. Kıta değiştirirken denizde dünyadan tamamen kopuk geçireceğiniz birkaç gün kafa dinlemek isteyenler için birebir! Bu arada korkutmak istemeyiz ama Titanik de bir transatlantik gemisiydi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın