Görüş Bildir
Haberler
"İstanbul'da Kamp Yapılacak Yer mi Kaldı?" Diyenler İçin İstanbul'da Kamp Yapabileceğiniz Doğa Harikası Yerler

"İstanbul'da Kamp Yapılacak Yer mi Kaldı?" Diyenler İçin İstanbul'da Kamp Yapabileceğiniz Doğa Harikası Yerler

26.02.2022 - 07:15

Napolyon'un 'Dünyanın bir başkenti olsa orası İstanbul olurdu' sözü pek de haksız sayılmaz. Binlerce yıllık tarihi ve iki kıtayı birleştiren eşsiz boğazı ile İstanbul dünyanın eşsiz kentlerinden birisi. Günümüzde oldukça kalabalık bir kent olsa da sakinlerine kucak açtığı yemyeşil ormanları hala mevcut. Kimileri inanmakta zorlansa da İstanbul'da tatil yörelerini aratmayacak cinsten kamp alanları bulabilirsiniz. İstanbul şehir merkezine yakın konumları, ucuz ve pratik olması ile tercih edilen kamp tatili alanları sizlere eşsiz bir deneyim ve keyif yaşatabilir. Gelin, İstanbul'da kamp yapabileceğiniz muhteşem ve doğa harikası alanlara birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilimli Koyu-Ağva/Şile

Kilimli Koyu-Ağva/Şile

İstanbul'un en yeşil ilçelerinden birisi olan Şile'de bulunan kamp alanı ücretsiz oluşuyla dikkat çekiyor. Özellikle kendi başına hareket etmeyi seven doğa tutkunları için oldukça ideal ve sakin bir yer. İçinde herhangi bir kamp işletmesi olmadığından bu bölgede dilediğiniz gibi kamp kurabilirsiniz. Ancak kamp alanına ulaşmadan önce market, yiyecek ve hijyen gibi ihtiyaçlarınızı mutlaka alın. Ayrıca bölgede aydınlatma ve tuvalet gibi imkânlar bulunmadığını bilmenizde fayda var.

Sahil Kamp İstanbul-Şile

Sahil Kamp İstanbul-Şile

Tüm imkânların olduğu ücretli bir kamp alanı olan Sahil Kamp İstanbul, kamp alanları arasında en bilinenlerinden. Tesiste bungalow ev, villa, market ve restoran imkânı var. Kendi çadırınızla konaklayabileceğiniz gibi kamp alanından da çadır kiralayabilirsiniz. Tahta platform üzerinde yerleştirilmiş çadırlar sayesinde yerden biraz yüksekte konaklayabilirsiniz. Özellikle çadır deneyimi olmayan kişilerin hazır çadırlarda konaklaması daha doğru bir tercih olabilir. Kamp alanı tabii ki oyunsuz düşünülemezdi! Survivor parkuruna sahip kamp alanında arkadaşlarınızla birlikte çeşitli oyunlar oynayarak eğlenebilirsiniz. Akşamları yaktığınız ateşin başında toplanıp yemek yiyebilir, gitar çalabilir ve hoş sohbetler edebilirsiniz.

Kilyos-Sarıyer

Kilyos-Sarıyer

İstanbul Sarıyer'de bulunan Kilyos hem kamp hem denizin tadını çıkarmak isteyenler için muhteşem bir seçenek. Sahilden başlayarak iç kısımdaki ormanlık alanlara kadar hemen her yere çadır kurabilirsiniz. Zaman zaman festivallere de ev sahipliği yapan bu bölge, kalabalık kamp tatilini sevenler tarafından tercih ediliyor. Bölge oldukça rüzgârlı olduğundan çadır kurarken dikkatli olmalı ve geceleri üşümemek için yanınızda hırka ya da battaniye bulundurmalısınız.

Çilingoz Tabiat Parkı-Çatalca

Çilingoz Tabiat Parkı-Çatalca

İstanbul'un Çatalça ilçesinde bulunan Çilingoz Tabiat Parkı, barındırdığı doğal güzelliklerle sizleri adeta büyülüyor. Bir tarafı orman, bir tarafı deniz ve bir tarafı da göl ve sazlık olan bölgede çadır kampı yapabilirsiniz. Güneşin kendini iyiden iyiye hissettirdiği zamanlarda plajda güneşlenebilir ve yüzebilirsiniz. Gölden tuttuğunuz balıkları ızgarada pişirerek sevdiklerinizle beraber güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Polonezköy-Beykoz

Polonezköy-Beykoz

Tarihte Polonyalıların gelip kurduğu bir köy olarak bilinen Polonezköy, günümüzde butik otelleri, kahvaltı mekânları ve çadır kampı seçenekleriyle tercih edilen bir bölge. Doğayla tam anlamıyla iç içe olmak isteyenlerin tercih edeceği Polonezköy'de pek çok kamp alanı bulunuyor. Bireysel kamp yapmanın daha ön plana çıktığı Polonezköy'de haziran ayında yapılan Kiraz Festivali'ni de mutlaka görmelisiniz. Hafta sonu oldukça yoğun olan bölge, kamp severler için hafta içi daha cazip hale geliyor. Evden çalışıyorsanız kapın bilgisayarınızı ve kendinizi tabiata bırakın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ömerli Barajı Kamp Alanı-Çekmeköy

Ömerli Barajı Kamp Alanı-Çekmeköy

İstanbul'a su sağlayan barajlardan birisi olan Ömerli Barajı etrafında kamp yapmayı düşündünüz mü? Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarının buluştuğu ve sessiz bir ortam sunan Ömerli Barajı kamp alanında doğa yürüyüşleri, balık tutma ve kamp ateşi gibi etkinlikleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Ücretsiz olan kamp bölgesinde tuvalet ve duş imkânı bulunmadığını hatırlatmakta fayda var.

Elmas Burnu Tabiat Parkı ve Plajı-Beykoz

Elmas Burnu Tabiat Parkı ve Plajı-Beykoz

Elmas Burnu Tabiat Parkı ve Plajı, hem denize girmek hem kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından birisi. Sahilde şezlong kiralayarak gün içinde denizin keyfini çıkarabilir ve daha sonra iç kesimlere kurduğunuz çadırınızda dinlenerek vakit geçirebilirsiniz. Akşamları kamp ateşi yakabilir ve yemeklerinizi bu ateşte pişirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın