Görüş Bildir
Haberler
Gezmek İçin Can Atacaksınız: Mimari Açıdan Başyapıt Olan Adalar

Gezmek İçin Can Atacaksınız: Mimari Açıdan Başyapıt Olan Adalar

15.02.2022 - 07:00

Ultra zenginlerin satın aldığı adaları, magazin haberlerinde görmüş olmalısınız. Bu adalar çoğu zaman sizlere, dümdüz arazi görseli ile servis ediliyor. Ancak adayı aldıktan sonra onun üzerine neler inşa ediyorlar neler! Bir de doğal güzellikte olan adalar var ki sizi güzelliği ve mimarisi ile kendine hayran bırakıyor. İşte bu yazımızda sizlere eşsiz mimarilere sahip, adeta birer başyapıt olan adaları listeledik. Haydi gelin, başlayalım!

1. Bali Adası (Endonezya)

1. Bali Adası (Endonezya)

Endonezya denince aklınıza ne geliyor? Muhtemelen sık sık yağış alması ve bir ton adaya sahip olması geliyor olmalı. 17 binden fazla adaya sahip olan bu memleket, tam bir ada cenneti. Bali ise bu adalardan en gözde olanı. Bali Adası, binlerce adadan biri olsa da onu özel kılan pek çok yanı var. Bu ada, genellikle çiftler tarafından balayı rotası olarak seçiliyor. Ayrıca spor severler için yürüyüş yolları ve dalış noktaları gibi yerlere sahip. Bir de mimari açıdan inanılmaz güzellikte olan çokça tapınak var bu adada. Bali Adası'na gidecek olursanız buralara uğramadan geçmeyin.

2. THUMS Adaları (Amerika Birleşik Devletleri)

2. THUMS Adaları (Amerika Birleşik Devletleri)

THUMS Adaları, dört adet yapay adayı kapsıyor. Kaliforniya'ya inşa edilmiş bu adaların yapılış amacı ise bir hayli manidar. Petrole aşık olan Amerika, sizi yine şaşırtmayacak. THUMS Adaları, 1965 yılında deniz üzerinde petrol sondaj tesisleri yapma amacı ile inşa edilmiş. Kamufle etmek için ise o çok muhteşem görünümü verilmiş. Ayrıca adalar turistik gezilere de ev sahipliği yapıyor. Sadece petrolünden para kazanmak istememişler anlaşılan.

3. Santorini Adası (Yunanistan)

3. Santorini Adası (Yunanistan)

Yunanistan'ın Santorini Adası, maviliğiyle sizi büyüleyecek. Muhteşem mimariye sahip bembeyaz evleri ve yer yer maviye boyanmış detayları ile size ülkemizin Ege kesimini hatırlatacak. Yunanlar da Türkler kadar misafirperver. Çoğu insan ise Yunanistan için ikinci memleketim sözünü kullanıyor. Buralarda pek yabancılık çekeceğinizi sanmıyoruz.

4. Notre Dame Adası (Kanada)

4. Notre Dame Adası (Kanada)

Bu ada, aslında değişik bir geri dönüşüm yöntemi. Dünya Fuarı adına yapılacak bir metro tüneli için, tam tamına 15 milyon ton kaya kazılması gerekmiş. Bu kadar kayayı kazacağız ama nereye koyacağız diye düşünmüşler. Sonra hemen akıllarına bir fikir gelmiş. Ada yapmak! Hem metro kazandırmışlar ülkelerine hem temizinden bir ada. Tabii turistler de ödülü olmuş bu fikrin. Ayrıca adanın üzerinde muhteşem bir yarış pisti var.

5. Palmiye Adaları (Birleşik Arap Emirlikleri)

5. Palmiye Adaları (Birleşik Arap Emirlikleri)

Adından da anladığınız üzere bu takımadalar, bir palmiye ağacı şeklinde. Elbette böyle bir şekil doğal olarak oluşmamış. Petrol zenginleri bu sefer paralarını, ada yapmak için kullanmış. Görünümü ve mimarisi muhteşem olan bu adalar, çoğu insan tarafından dünyanın 8. harikası olarak anılıyor. Turistik gezilere de ev sahipliği yapan takımadalar, içinde çokça eğlenceli mekan barındırıyor.

6. Tuna Adası (Avusturya)

6. Tuna Adası (Avusturya)

Kıbrıs adasından bile küçük olan bu ada, Avusturya'nın Viyana şehrinde bulunuyor. Şehir merkezine çok yakın olan Tuna Adası, spor yapanlar için çeşitli alanlar barındırıyor. Yürüyüş ve bisiklet yolları ise bunların cabası. Ayrıca su ile yapılabilecek tüm aktiviteler yine bu adada mevcut. Tekne kiralama da var! Gerçi o biraz pahalı, aklınızda bulunsun.

7. Burj Al Arab (Birleşik Arap Emirlikleri)

7. Burj Al Arab (Birleşik Arap Emirlikleri)

Bu ada da yine insan yapımı. İsminin Türkçe anlamı ise 'Arapların Kulesi' . Burj Al Arab'ı farklı kılan özelliği ise sadece ada olmaması. Aslında hem otel hem ada olan bu yer, turistlere birinci sınıf hizmet sunuyor. Bunun yanı sıra bu adadaki otel, ilk 7 yıldızı alan yer unvanına sahip. Sırf konaklama değil günübirlik olarak turistik gezilere de ev sahipliği yapıyor.

8. Singapur

8. Singapur

Çok seveceğinizi düşündüğümüz takımadaları sona sakladık! Singapur bir ülke olduğu gibi aynı zamanda bir adalar topluluğu. Ayrıca Singapur, şehir devlet unvanına sahip. Yani ülkede sadece bir şehir var. Singapur'un neredeyse her şeyi en iyi seviyelerde. Mimarisi de bundan nasibini almış görünüyor. Gökdelenler, lüks köprüler ve emsali olmayan değişik yapılar. Bu kadar bina var da yeşil alan olmaz mı? Singapurlular binalara bile yeşillik kondurmuş, ağaçlar dikmiş. Çok da güzel olmuş! Bir de binaların dışında çok güzel bahçeleri var. Öyle ki Botanik Bahçeleri UNESCO koruması altına alınmış.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Gezmek güzel hayallerde.