Görüş Bildir
Haberler
Sıra Dışı Yerleri Sevenler Buraya: Dünyadaki Saklı Kalmış Cennetten Köşeler

Sıra Dışı Yerleri Sevenler Buraya: Dünyadaki Saklı Kalmış Cennetten Köşeler

02.02.2022 - 07:30

Yerküre üzerinde inanılmaz yerler bulunuyor. Peki, dünya sadece bu güzelliklerden mi ibaret? Hâlbuki bilinmeyen, görülmeyen ve hala saklı olan daha birçok doğa mucizesi var! Biz de herkesin bildiği yerlerden sıkıldığınızı düşündük ve dünyanın en sıra dışı yerlerini sizler için derledik. İşte o nefes kesen, mükemmel ve çarpıcı yerler!

Danakil Çöküntüsü

Danakil Çöküntüsü

Kuzeydoğu Etiyopya'nın Afar bölgesinde yer alan Danakil Çöküntüsü, dünyanın en sıcak ve cansız yeri olarak kabul ediliyor. Dünyanın saunası diyebileceğimiz bu büyülü yer milyonlarca yıl önce yaşamış insan fosillerine de ev sahipliği yapıyor. Bu da Danakil Çöküntüsünü arkeologlar tarafından merak edilen bir yer haline getiriyor. Ancak bu ilginç yere girmek o kadar kolay değil! Danakil Çöküntüsü, 3 tektonik plakanın ayrıldığı noktada bulunduğu için her yıl 1-2 cm kayıyor. Bu yüzden bölgede çok şiddetli depremler yaşanıyor. Üstelik Dallol Volkanı tehlikesi, sülfür kokusu ve yakıcı kumları gibi konulara girmiyoruz bile! Zaten halk da yabancılardan pek hoşlanmıyor. Ama 'Ben yürekli bir macera severim, bunlar beni korkutamaz!' diyorsanız döndüğünüzde imzalı bir fotoğrafınızı isteriz.

Ölüm Vadisi

Ölüm Vadisi

ABD'nin California eyaletinde bulunan Ölüm Vadisi, misafirlerine muhteşem bir manzara sunuyor. Ayrıca vadi, manzarası kadar yürüyen kayalarıyla da oldukça ilgi çekici. Evet, yanlış duymadınız, yürüyen kayalar! Büyüklü küçüklü birçok kaya 200 metreye kadar kendi kendine hareket edebiliyor. Yalnız Ölüm Vadisi güzel ve ilgi çekici olduğu kadar tehlikeli de olabiliyor. Öyle ki bölge adını bile trajik bir olaydan almış. Nasıl mı? Vadiye altın bulmak için gelen bir grup insan havanın çok ısınması ve aç kalmaları sebebiyle ölmeye başlıyor. Hayatta kalanlar vadiden giderken grubun içinden bir kadın ' Hoşça kal ölüm vadisi!' diyor ve vadi bugünkü ismine kavuşuyor.

Aokigahara Ormanı

Aokigahara Ormanı

Japonya'da Fuji Dağı'nın yakınında yer alan Aokigahara Ormanı, 'intihar ormanı' olarak biliniyor. Neden mi? Çünkü bu ormanda insanlar hayatlarına son veriyor! Normal bir ormanda ağaçları korumaya çalışan uyarı levhaları bulunurken burada 'Lütfen kendinizi öldürmeyin!' gibi tuhaf levhalar bulunuyor. Devlet intiharları önlemeye çalışsa da maalesef yeterli olmuyor. Kimine göre insanlar ruhunu temizlemek için kendini öldürüyor kimine göreyse insanlar burada aklını kaçırıyor. Müzisyen Kyochi Watanabe ise 'Ben bu oyunu bozarım!' diyor ve Haluk Levent gibi kahramanlığa soyunup ormanda şarkı söylüyor. Böylece insanları intihardan vazgeçireceğine ve ormanın kötü namını değiştireceğine inanıyor. Umarım dileğine ulaşırsın güzel adam!

Natron Gölü

Natron Gölü

Neşet Ertaş'ın 'Cahildim, dünyanın rengine kandım.' dediği yer Natron Gölü olabilir. Burası Afrika'nın en huzur verici göllerinden biri olarak tabir edilse de aynı zamanda birçok canlı için mumyalama merkezi. Gölün sodalı suları hayvanların çürümesini engelliyor. Böylece gölde ölen hayvanlar taşlaşarak heykelimsi bir görüntüye kavuşuyor. Bu inanılmaz görüntü ziyaretçilerin ilgisini çekse de yer yer korkutucu olabiliyor. Son olarak Natron gölünün flamingolar için cennet olduğunu söylemeden geçmeyelim. Yolunuz düşerse rengârenk gölün içinde yüzen bir sürü flamingo görebilirsiniz.

Sahra'nın Gözü

Sahra'nın Gözü

Sahra'nın Gözü diğer adıyla Richat Oluşumu dünyanın en güzel mucizelerinden biri. Moritanya'da bulunan Sahra Gözü, 1965 yılında Gemini IV uzay görevi sırasında astronotlar tarafından keşfedildi. Bu mucizevi yapıyı geç keşfetmiş olsak da 600 milyon yıldan daha eski bir tarihe sahip. Tamamı yalnızca uydu yoluyla gözlenebilen ve çölün ortasındaki bir göze benzeyen bu yapı hala gizemini koruyor.

Glowworm Mağaraları

Glowworm Mağaraları

1887 yılında İngiliz bir kâşif tarafından keşfedilen Glowworm Mağarası, görenleri hayran bırakıyor. Masallardan fırlamış gibi görünen bu yer, dünyada doğal ışığın yaşadığı tek mağara. Bu ışık kümeleri o kadar eşsiz ve güzel ki kendinizi peri diyarında hissedebilirsiniz. Peki, bu görüntü nasıl ortaya çıkıyor? Küre şeklindeki mavi ışıklar, binlerce böceğin titremesiyle oluşuyor. Sivrisineklerin larvaları kendilerine has yapışkan sıvı damlaları sayesinde mağaranın duvarlarında yıldız gibi duruyorlar. Bu görüntüye diğer böcekler de eşlik edince doğaüstü bir manzara ortaya çıkıyor.

Hua Shan Dağı

Hua Shan Dağı

Yüksekliği 2154 metreye kadar ulaşan ve tam beş zirvesi bulunan Hua Shan Dağı adrenalin tutkunlarının uğrak yeri. Cennete giden yol ya da ölüm yolu olarak da bilinen bu dağ, Çin'de yer alıyor. Neden ölüm yolu denildiğine gelecek olursak dağda her yıl 100 kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor. Yine de dağın zirvesinde bir tapınak ve çay evinin bulunması onu ilgi çekici kılıyor.

Büyük Mavi Çukur

Büyük Mavi Çukur

Orta Amerika ülkelerinden Belize açıklarında bulunan Büyük Mavi Çukur, dünyanın en iyi dalış noktası sayılıyor. UNESCO'nun dünya mirası olarak tescil ettiği bölge, gizemini hala koruyor. Bölge halkı gözyaşına benzeyen bu çukurun tanrıların insanlara küstükten sonra oluştuğuna inanıyor. Bilim insanları da Büyük Mavi Çukur'un deniz seviyesinin düşük olduğu bir dönemde bir mağara olarak oluştuğunu ve zamanla çökerek bu şekli aldığını söylüyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trjoker

Türkiyede yaşıyorsan hiç birini göremezsinn....