Görüş Bildir
Haberler
Tarihin Demir Attığı Limanlar! Antalya'nın Saklı Güzelliği Phaselis Antik Kenti'ni Tanıyalım

Tarihin Demir Attığı Limanlar! Antalya'nın Saklı Güzelliği Phaselis Antik Kenti'ni Tanıyalım

05.02.2022 - 11:15 Son Güncelleme: 05.02.2022 - 11:22

Antalya’nın en doğal güzelliklerinden Phaselis Antik Kenti'ni henüz keşfetmediyseniz muhtemelen gittiğinizde bu muhteşem yere hayran kalacaksınız. Göz alıcı güzellikteki plajları, antik kent kalıntıları ve harika doğası ile aradığınız her şeyi bir arada bulduğunuz kusursuz bir tatile hazır mısınız? Öyleyse planlarınızı şimdiden yapmaya başlayın. Hem tarihe yolculuk yapabileceğiniz hem doğa ve denizin tadını keşfedilmemiş koylarda doyasıya çıkarabileceğiniz bir tatil sizi bekliyor. Siz yola çıkmadan önce gelin biz Phaselis'i biraz daha ayrıntılı anlatalım.

Deniz keyfiniz nasıl olsun istersiniz?

Deniz keyfiniz nasıl olsun istersiniz?

Phaselis’e gittiğinizde deniz keyfinizi ve plajınızı seçme lüksüne sahip olacaksınız. Çünkü bölgede farklı özelliklere sahip iki ayrı plaj bulunuyor. Dilerseniz kum plajda deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz de çakıl plajda su altı dünyasının muhteşem derinliklerine dalabilirsiniz. Her iki plajın denizi de dalgalı değil. Bu nedenle aileler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Kum plaj genellikle gün boyu güneş alırken çakıl plaj; bölgeye yakın çam ağaçlarının da etkisi ile nispeten daha gölgelik bir alandan oluşuyor.

Antik çağlara doğru yolculuğa çıkın.

Antik çağlara doğru yolculuğa çıkın.

Denizi ve güneşiyle büyüleyen plajlardan biraz uzaklaşıp tarihe doğru yol almaya ne dersiniz? Phaselis Antik Kenti, sizi oldukça etkileyici bir keşfe davet ediyor. Sadece müze bölgesi değil, bu şehrin tamamı Roma ve Bizans döneminden kalma kalıntılarla dolu. Günümüze kadar korunarak gelmiş bu kalıntıları keşfetmeye ilk olarak müzeden başlayın. Böylece kent hakkında bilgi edinebilirsiniz. Daha sonrasında ormanın içerisine gizlenmiş şehir ve mezar kalıntılarını bulmak için bir maceraya çıkabilirsiniz.

Manzaranın tadını çıkarmak için Phaselis'e biraz yüksekten bakın.

Manzaranın tadını çıkarmak için Phaselis'e biraz yüksekten bakın.

Müzeyi geçtikten sonra ormanın içine doğru mezarlar tabelasını takip ederek yine orman içinde karşınıza çıkacak patika yoldan bir mağaraya ulaşabilirsiniz. Muhteşem deniz manzarasına açılan bu mağara denizin ve gökyüzünün uçsuz maviliğini ayaklarınızın altına serecek. Burada muhteşem kareler yakalayabileceğinizi söylemeden geçmeyelim. Fotoğraf makinenizi hazırlayın ve bu büyüleyici güzelliğe biraz yüksekten bakın.

Limanları gezmeden turunuzu bitirmeyin.

Limanları gezmeden turunuzu bitirmeyin.

Şehre girdiğinizde sizi tarihi bir su kemeri karşılıyor. Bu su kemerini geçtiğinizde ise sağlı sollu iki adet limanla karşılaşıyorsunuz. Bunlar aynı zamanda bölgenin keşfedilmemiş iki koyuna ulaşmanızı sağlıyor. İlk başta da bahsettiğimiz kum plaj ve çakıl plaj ayrımı bu iki koy arasında mevcut. Yol boyunca devam ettiğinizde ise şehrin üçüncü limanı ile karşılaşacaksınız. İlginç olan nokta şu; bu liman diğer iki limanın tam karşı kıyısında yer alıyor. Yani bu şehrin denizle sırt sırta iki kenarı bulunuyor. Yine bu limanın bulunduğu koyda da geniş bir kum plaj bulunuyor.

Konaklama imkanları neler?

Konaklama imkanları neler?

Kamp yapmayı seviyorsanız bu yöre tam size göre. Özellikle deniz kenarına kadar uzanan çam ağaçları kamp severler için muhteşem alanlar yaratıyor. Phaselis aynı zamanda günlük tatil tercih edenler için de plajları ve piknik alanları ile son derece uygun bir lokasyon. Alanın ve ormanın korunması için ateş yakmak yasak; bu nedenle mangalı unutun. Ancak diğer yeme içme seçenekleriyle bu alanda rahatça kamp yapabilirsiniz.

Phaselis Antik Kenti'ne nasıl gidilir?

Phaselis Antik Kenti'ne nasıl gidilir?

Bu muhteşem şehir Antalya’ya 40 km uzaklıkta, Antalya – Finike yolu üzerinde bulunan Çamyuva sapağını geçtikten 1 km sonra Phaselis bütün asaleti ile karşınıza çıkıyor. Kendi aracınızla gidecekseniz bu güzergahı takip ederek gidebilirsiniz. Eğer bölgeye otobüsle gitmeyi düşünüyorsanız Tekirova otobüslerine binerek yol üzerinde inmeniz ve 1 km kadar yürümeniz gerekiyor.

Buraya kadar gelmişken başka nereleri keşfedebilirsiniz?

Buraya kadar gelmişken başka nereleri keşfedebilirsiniz?

Tatiliniz biraz daha uzun veya siz gezmeye ve yeni keşiflere bayılıyorsanız Phaselis’e kadar gelmişken civardaki diğer görülmeye değer yerleri de keşfedebilirsiniz. Antik kente 25 km uzaklıktaki Göynük Kanyonu, ondan çok daha yakın olan Tahtalı Teleferik, 3000 yıldır sönmeden yanan 'Chimera Ateşi' yani Çıralı, muhteşem kahvaltıları ile ünlü Ulupınar Şelalesi bölgede keşfedebileceğiniz en önemli yerlerin başında geliyor. Buraları ziyaret etmeden Phaselis tatilinizi sakın bitirmeyin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aaa

inanilmaz guzel bir yer bir antalyali olarak yüzmeye gittigimiz yerdir gelirken müze karti cikartin birde kamp yapmak yasak bilginiz olsun