Görüş Bildir
Haberler
Oksijen ve Heyecan Dolu Rüyalara Davetlisiniz: Türkiye'de Yamaç Paraşütü Yapabileceğiniz Doğa Harikası Yerler

Oksijen ve Heyecan Dolu Rüyalara Davetlisiniz: Türkiye'de Yamaç Paraşütü Yapabileceğiniz Doğa Harikası Yerler

27.02.2022 - 07:00

Doğa ve heyecan sevdalıları için nefis bir aktivite tavsiyesine ne dersiniz? Tabii ki yamaç paraşütünden bahsediyoruz. 'Bulunduğum konumu en tepeden görmek nasıl bir his acaba?' diye merak ediyorsanız bu spor tam size göre. Kuşlar kadar hafif ve özgür hissetmek çok kolay ancak bunun için biraz macera sever olmanız gerekiyor. Peki, heyecanınızı en üst seviyeye çıkaracak yamaç paraşütü nerelerde yapılır? İşte heyecanınızın katlanacağı yamaç paraşütü için mutlaka gidilmesi gereken yerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ali Dağı / Kayseri

1. Ali Dağı / Kayseri

Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan bu nokta, Türkiye'de yamaç paraşütü yapmak için tercih edilen popüler bölgeler arasında yer alıyor. Eğer bir gün yolunuz Kayseri'ye düşerse bu bölgeye uğramadan geçmeyin. Doğayla bütünleşmek ve heyecanın dibine vurmak için bu fırsatı kaçırmayın. 10 dakikalık bir eğitimin ardından göklerde süzülmeye hazır olun. Yaklaşık olarak 10 ila 30 dakika arasında yamaç paraşütünün hazzını yaşayabiliyorsunuz. Bu paraşütle 1750 metre kadar yüksekliğe çıkmanız mümkün. 2004 yılında bir şampiyonaya ev sahipliği yapmış olan bu bölgeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

2. Nemrut Dağı / Adıyaman

2. Nemrut Dağı / Adıyaman

Türkiye'nin önemli tarihi ve tarihi değerleri arasında yer alan Nemrut Dağı, yamaç paraşütü sevenlere de fırsat sunuyor. Tepeden bakıp 2 farklı il görmek ne kadar mükemmel olur öyle değil mi? Şanlıurfa ve Adıyaman'ı kuşbakışı izlemeye doyamayacaksınız. Uçuş sırasında 2200 metreye kadar yükselebiliyorsunuz. Güzel bir deneyim için Nemrut Dağı en iyi adreslerden biri.

3. Babadağ / Muğla

3. Babadağ / Muğla

Türkiye'de yamaç paraşütü için en çok tercih edilen bölgelerin başında geliyor. Bu deneyimde size sunulan eşsiz manzara karşısında büyülenebilirsiniz. Altınızda uzanıp giden muhteşem Ölüdeniz manzarasından gözünüzü alamayacaksınız. Babadağ'da bulunan 3 farklı atlama noktasından dilediğinizi seçip heyecanınızı tavan yaptıracak atlayışlar gerçekleştirebilirsiniz.

4. Dinamit Tepesi / Denizli

Şehir merkezinden çok uzaklaşmadan yamaç paraşütü yapmak ister misiniz? Yanıtınız 'Evet' ise bu lokasyonda aradığınızı bulacaksınız. Pamukkale merkeze sadece 1 saat uzaklıkta olan bu bölge turistlerin de uğrak noktalarından biri. Böylesi bir fırsat kaçmaz, öyle değil mi?

5. Kaş / Antalya

5. Kaş / Antalya

Antalya'nın gözde ilçelerinden Kaş, birçok aktivite yapabileceğiniz harika bir tatil rotası. Yamaç paraşütü de o aktivitelerden biri. Akdeniz'i paraşüt yaparken izlemek yapılabilecek en güzel şeylerden biri olmalı. Nefis bir deniz manzarası, uçsuz bucaksız ormanlar ve bütün güzelliğiyle Kaş ayaklarınızın altına seriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bozdağ Yaylası / İzmir

6. Bozdağ Yaylası / İzmir

Bozdağ Yaylası'nda yüksekliğin az oluşu, yamaç paraşütüne yeni başlayanlar için büyük bir avantaja dönüşüyor. Eğer yamaç paraşütünde acemiyseniz Bozdağ Yaylası'nı tercih edebilirsiniz. Heyecanı ve keyfi bir arada yaşayacağınız bu deneyim unutulmazlarınız arasında girecek. 130 metrelik bir yükseklikten göz alıcı bir İzmir manzarası seyretmeye hazır mısınız?

7. Uçmakdere / Tekirdağ

7. Uçmakdere / Tekirdağ

Adrenalin seviyeniz tavan yapsın istiyorsanız bu bölge iyi bir seçim olabilir. 260 metre yüksekliğe kadar çıkılabilen Uçmakdere, heyecan seviyenizi doruklarda tutuyor. Yüksek oluşu nedeniyle bölge profesyonellerin de en çok tercih ettiği yerlerden biri. Atlama alanına ulaşmak için farklı ulaşım araçlarını kullanmak gerekiyor. Ardından gökyüzü ile baş başa bir deneyim başlıyor.

8. Abant / Bolu

8. Abant / Bolu

Karadeniz'i yukarıdan izlerken büyülenmeyecek kimse yok, diye tahmin ediyoruz. Bu bölgede paraşütle açıldığınızda kendinizi kuşlar kadar özgür ve rahatlamış hissedebilirsiniz. Bu yeşilliğin üzerinde dolaşmak sizin için de güzel bir enerji kaynağı olabilir. Eğer yamaç paraşütü yapmak gibi bir düşünceniz varsa bu düşünceyi Abant'ta gerçekleştirmeye ne dersiniz? Bu manzaraya bayılacağınızı garanti ediyoruz.

9. Munzur Dağları / Erzincan

9. Munzur Dağları / Erzincan

Erzincan'a yolunuz düşerse buraya uğramadan geri dönmeyin. Merkeze 7 kilometre uzakta olan bu bölge ziyaretçilere kolay ulaşım imkanı sunuyor. Bu lokasyonda yamaç paraşütünde acemi olanlar bile 1300 metreye kadar yükselebiliyor. Bu bölgenin düz oluşu da hem inmeyi kolaylaştırıyor hem oluşabilecek riskleri en aza indiriyor. Munzur Dağları yamaç paraşütü için güzel bir tercih olabilir.

10. Boztepe / Ordu

10. Boztepe / Ordu

Eğer bir Karadeniz aşığıysanız Ordu, Boztepe tam size göre. Bu bölgeden tüm şehri ayaklarınızın altında bulacaksınız. Bölge yemyeşil bitki örtüsü ve deniziyle görsel bir şölen sunuyor. Teleferikle çıkabileceğiniz bu noktadan kendinizi şehrin içerisine paraşütle bırakabilirsiniz. Muhteşem bir deneyim öyle değil mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Skylife Parasut

İstanbul sınırları içinde farklı bir uçuş noktası daha var. Çatalcanın ormanlı köyünde uçuşlarımız mevcut. Bilgi sahibi olmak için bizi takip edebilirsiniz @... Devamını Gör