Görüş Bildir
Haberler
Doğaseverlerin Mutlaka Görmesi Gereken Yeşille Beyazın Buluştuğu Yer: Eğriçimen Yaylası

Doğaseverlerin Mutlaka Görmesi Gereken Yeşille Beyazın Buluştuğu Yer: Eğriçimen Yaylası

12.03.2022 - 07:45

Tatil için veya günübirlik geziler için yer arayanlara müjde! Sizi Sivas'ta Karadeniz'i yaşayabileceğiniz bir yere götürüyoruz. Yeşilin ve beyazın inanılmaz buluşması: Eğriçimen Yaylası! Yazı ayrı, kışı ayrı güzel Eğriçimen Yaylası ile yeşilin ve beyazın en güzel halini çıplak gözle görmeniz mümkün. Bu doğa harikası yaylada doğallığın tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Gelenlerin hayran kaldığı ve gitmek istemediği bu muhteşem yaylada birçok aktivitede bulunabilir ve tatilinizi en güzel şekilde değerlendirebilirsiniz. Her mevsimi eşsiz güzelliğe sahip ve tertemiz havasıyla ziyaretçilerini bekleyen Eğriçimen Yaylası hakkında merak edilenleri sizler için listeledik!

1. Sivas'ın gözdesi: Eğriçimen Yaylası

1. Sivas'ın gözdesi: Eğriçimen Yaylası

Eğriçimen Yaylası Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bulunuyor. İlçe merkezine uzaklığı ise 17 kilometre olan bu yayla yaz-kış farklı güzelliklere bürünüyor. Birçok su kaynağına ve çam ormanlarına sahip bir vadi içerisinde bulunan bu yaylanın etrafı yaz aylarında yemyeşil ormanlarla gözlerinizi alırken kışın ise bembeyaz kar örtüsüyle kaplanıyor. Aynı zamanda buraya gelmişken yakınlarında bulunan Topalan, Sarıçiçek, Kalınpınar, Arpacık, Kengercik ve Söbüce yaylalarını da ziyaret edebilirsiniz.

2. Eğriçimen'e ulaşım

2. Eğriçimen'e ulaşım

Tokat-Erzincan karayolundan uzanan asfalt yol ile 17 km mesafe yol kat ederek Eğriçimen Yaylası'na şahsi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Yol boyunca verdiğiniz molalarda Anadolu'nun doğal güzelliklerini deneyimleyebilirsiniz.

3. Yayladaki turuncu güzellikler

3. Yayladaki turuncu güzellikler

Yaylaya gelip bu harika canlıları görmeden olmaz. Yaylanın ortasından geçen derede bulunan turuncu süs balıkları gelenleri kendine hayran bırakıyor. Renkleriyle dikkat çeken bu küçük canlılar zaten büyüleyici güzelliğe sahip olan yaylayı daha da merak edilir hale getiriyor.

4. Sivas'ın Ayder'i: Eğriçimen Yaylası

4. Sivas'ın Ayder'i: Eğriçimen Yaylası

Eğriçimen Yaylası'na gelen ziyaretçiler çam ormanlarından dolayı bu yaylayı Rize'de bulunan Ayder Yaylası'na benzetiyor. Özellikle Eğriçimen Yaylası'nın temiz havasının Karadeniz iklimini yaşattığı söyleniyor. Buradan çıkınca karasal iklimi hissettiren hava, Eğriçimen Yaylası'nda adeta Karadeniz rüzgârları estiriyor. Tıpkı Ayder Yaylası gibi Eğriçimen Yaylası da yazın çiçeklerle kaplanıyor ve yemyeşil çimenler yaylaya seriliyor. Ayder Yaylası'nda olduğu gibi buz gibi sularıyla Eğriçimen Yaylası da buraya gelenlerin içini ferahlatıyor. Kışın kar yağışıyla birlikte de beyazlığın ışıltısı tüm Eğriçimen Yaylası'na yayılıyor.

5. Eğriçimen'de kış

5. Eğriçimen'de kış

Eğriçimen Yaylası'nın güzellikleri saymakla bitmez. Ama yaylayı özellikle karla kaplandığında kaçırmamak lazım. Bembeyaz örtü yaylayı kapladığı zaman kartpostal gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Kar kalınlığı 1,5 metreye kadar çıkıyor ve kışın yaylada sakinlik ve sessizlik hâkim oluyor. Yaylada bulunan derelerin donması ya da yüzeyinin buz tutmasıyla birlikte tam fotoğraflara yakışır bir görüntü ortaya çıkıyor. Aynı zamanda yaylada doğal güzelliğe sahip göletler de bulunuyor ve kışın havanın soğumasıyla üzeri buz tabakasıyla kaplanıyor. Kış mevsiminin yoğun olarak yaşandığı bu yayla kış turizmi sevenlerin vazgeçilmez tatil yerlerinden biri haline geliyor.

6. Yaylanın eşsiz güzellikleri

6. Yaylanın eşsiz güzellikleri

Eğriçimen Yaylası'nda yeşilin ve beyazın güzelliğine doyabilirsiniz. Hatta bahar ve yaz aylarında çiçeklerin açması ve meyvelerin olgunlaşmasıyla birlikte binbir çeşit rengin güzelliğiyle büyüleneceksiniz. Baharın gelmesiyle birlikte çiçekler etrafı rengârenk hale getiriyor. Mis kokularıyla çiçekler bu doğa harikası yeri daha da güzelleştiriyor. Ayrıca burada bulunan iki nadide lezzet de insanları buraya çekiyor. Böğürtlen ve mantar gibi nimetleri bulunduran Eğriçimen Yaylası buz gibi sularıyla da yaz aylarında ziyaretçileri serinletiyor.

7. Eğriçimen'de ne yapılır?

7. Eğriçimen'de ne yapılır?

Doğaseverlerin gezip görmek isteyeceği bir yer olan Eğriçimen Yaylası'na geldiğinizde yapabilecek birçok aktiviteniz olacak. Geniş imkânları sayesinde tatilinizi istediğiniz gibi planlayabileceksiniz. Hem yaz hem kış aylarında mis gibi havada doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Kış ayları boyunca kar yayla üzerinde hâkimiyetini sürdürdüğü için kızakla kaymak isteyenlerin de vazgeçilmez mekânlarından biri. Birçok işletmenin bulunduğu bu güzel yaylada yemek ve konaklama imkânları da oldukça fazla. Piknik alanlarında ailenizle beraber mangal veya güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Günübirlik gezilerde bulunabileceğiniz gibi otellerde kalarak uzun bir tatil de yapabilirsiniz. Doğa âşıklarının yanı sıra fotoğraf çekmeyi sevenlerin de ilgisini çeken Eğriçimen Yaylası'nda harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın ve Eğriçimen Yaylası'ndaki güzellikleri ölümsüzleştirin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan Gündoğdu

heeh tamaaam ... yayla zaten siteye dönmüş. şimdi toki işbaşına ... el arabi fışfış .