Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Kuzeyinde Bir Doğa Harikası: Ordu Perşembe Yaylası'nı Görmeden "Karadeniz Turu Yaptım." Demeyin!

Türkiye'nin Kuzeyinde Bir Doğa Harikası: Ordu Perşembe Yaylası'nı Görmeden "Karadeniz Turu Yaptım." Demeyin!

03.03.2022 - 07:45

Göz alıcı coğrafyası, 1500 metrelik yüksek rakımı ile dikkatleri üzerine çeken Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası, el değmemiş güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Aybastı ilçesine uzaklığı 17 kilometre olan yayla; yemyeşil doğası, eşsiz menderesleri ve temiz havası sebebiyle rağbet görüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte karların erimeye başlaması ve karın yerini yeşil örtüye bırakması, bakmaya doyum olmayan harika bir manzara oluşmasını sağlıyor. Size de bu mucizevi doğanın tadını çıkarmak kalıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Perşembe Yaylası, güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Perşembe Yaylası, güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Perşembe Yaylası'na son birkaç senede yoğun ilgi olduğu ve bu sayının giderek artış gösterdiği gözlerden kaçmazken yerli halk da ilginin giderek yükseldiğini onaylıyor. Yoğun ilginin sebebinin el değmemiş doğal güzelliği olduğu düşünülen yaylaya gelen turist sayısında ilerleyen zamanlarda daha fazla artış yaşanacağı tahmin ediliyor. Yaylaya ziyarete gelen turistler, bölgenin bozulmamış dokusundan çok etkilendiklerini ve buranın doğasına hayran kaldıklarını belirtiyor.

Perşembe Yaylası'na yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi!

Perşembe Yaylası'na yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi!

Perşembe Yaylası'nda bulunan menderesler merak uyandırdığı için yerli ve yabancı turist akınına sebep oluyor. Yaylanın eşsiz güzelliği, yalnızca mendereslerle sınırlı değil. Bölgede bulunan göl ve şelale de yaylanın güzelliğine güzellik katıyor. Turizme açık olması sebebi ile bölgede yapılaşmaya izin verilmemesi, bu güzelliğin yıllar boyunca korunmasına katkı sağlıyor. Bölgeye gelen turistlerin konaklama ihtiyaçları, apart evler ve pansiyonlar aracılığı ile sağlanıyor. Doğayla bütünleşmek isteyenler ise çadır kampı kurarak Perşembe Yaylası'nın keyfini sürüyor!

Yaylada düzenlenen geleneksel şenliklere ilgi büyük.

Yaylada düzenlenen geleneksel şenliklere ilgi büyük.

Perşembe Yaylası'nda yaz mevsimi bir başka oluyor. Her sene düzenlenmekte olan geleneksel şenlikler ilgi çekiyor. 1991 yılında alınan kararla turizm bölgesi kabul edilen Perşembe Yaylası'nda yapılan şenlikler, Temmuz ayı içerisinde düzenleniyor. Yaylada gerçekleştirilen etkinlikler arasında yağlı güreş, at yarışı ve off-road yarışlarının yanı sıra futbol turnuvaları da bulunuyor. Düzenlenen bu etkinlikler, yaylaya çok sayıda kişinin gelmesine neden olarak turizmi canlı tutuyor. Gelen turistler, ihtiyaç duydukları ürünlerin teminini yayla merkezinde bulunan alışveriş noktaları, lokanta ve kasaplar aracılığı ile sağlayabiliyor. Tüm ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabildiği bölge, şehir hayatını aratmıyor! Yapılan etkinliklerin dışında dillere destan güzelliğini fotoğraflamak isteyen kişiler de Perşembe Yaylası'na akın ediyor. Bölgede yer alan Karga Tepesi'nden yaylanın göz alıcı manzarası izlenebiliyor.

Bölgenin geçim kaynakları arasında fındık üretimi yer alıyor.

Bölgenin geçim kaynakları arasında fındık üretimi yer alıyor.

Güzelliği ve temiz havası ile turistleri çektiği düşünülen bölgede yaygın bir şekilde fındık üretimi yapılıyor. Fındık denince akla gelen ilk şehirlerden biri olan Ordu'nun yüksek kalite mahsulünden satın alabilir, gezinizi bitirip eve dönerken yanınızda götürebilirsiniz.

Bölge, yamaç paraşütü için ideal.

Bölge, yamaç paraşütü için ideal.

Yaylayı ziyarete gelenler, harika manzarası ve temiz havası eşliğinde piknik yapabiliyor. Bölgenin safari ve yamaç paraşütü için uygun olması da yaylaya olan ilginin artmasına katkı sağlıyor. Ayrıca yaylanın bulunduğu bölge, tarihi açıdan da önem taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayla, şelalesi ile adından söz ettiriyor.

Yayla, şelalesi ile adından söz ettiriyor.

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan yayla; kümbetleri, Çiseli Şelalesi ve görülmeye değer Karga Tepesi ile ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. Bölgeyi ziyaret edenler, çeşitli etkinliklere katılma fırsatı elde ederek keyifli vakit geçiriyor. Bu etkinlikler arasında balık tutmak, kamp yapmak ve doğada yürüyüşü gibi huzurlu aktiviteler yer alıyor.

Perşembe Yaylası'na rahatlıkla ulaşım sağlanıyor.

Perşembe Yaylası'na rahatlıkla ulaşım sağlanıyor.

Perşembe Yaylası'nın etkileyici güzelliği ve yerli halkın konukseverliği, bölgeyi ilgi odağı haline getiriyor. Yaylayı ziyaret etmek isteyenler ise bölgeye nasıl gidilebileceğini merak ediyor. Büyük kısmı asfalt, kalanı ise stabilize yol olan yayla yolu sayesinde bölgeye giderken kendi aracınızı kullanabileceğiniz gibi toplu taşıma araçlarından da faydalanabilirsiniz. Tercihiniz özel araç ise yön gösteren tabelaları takip ederek rahatlıkla yaylayı bulabilir, toplu taşıma kullanacaksanız Ordu iline vardıktan sonra Perşembe ilçesine giden araçlara binebilirsiniz. Tur şirketleri aracılığıyla yaylaya ulaşım sağlanabildiği gibi Perşembe ilçe merkezinden hareket eden toplu taşıma araçları ile de yaylaya ulaşılabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nrettnbayar1

Buralar türklerin yurdu değil, arap diyarı.

İsmail Altın

Bu oku atmasaydınız iyiydi.