Görüş Bildir
Haberler
Aralık Enflasyon Oranı: Emekli Maaş Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Aralık Enflasyon Oranı: Emekli Maaş Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca emekli vatandaş enflasyon oranını bekliyor. Memur ve emekliler, yapılan toplu sözleşme gereği yılda iki kez enflasyon oranı kadar maaş zammı alıyor. Asgari ücrete yapılan yüksek zam sonrası, emekli ve memurların da zam beklentisi yükselmiş durumda. Artan hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesimlerin başında gelen emekliler, ocak ayı zam oranını bekliyor. Peki, memur ve emekliler ne kadar zam alacak? Ocak emekli zammı belli oldu mu? İşte memur ve emeklilere yapılacak zam oranı hakkında son gelişmeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle özellikle emekliler zor günler yaşıyor. Maaşları gün geçtikçe eriyen ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan milyonlarca emekli, yeni yılda yapılacak maaş zammını araştırıyor. İşte memur ve emeklilerin büyük merakla beklediği maaş zammı ile ilgili son dakika bilgileri…

Memur ve Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur ve Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda 2021 yılı enflasyonu yüzde 18.4 olarak tahmin edilirken, Merkez Bankası’nın beklenti anketine katılanlar yıl sonu için yüzde 21.39 enflasyon tahmininde bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun kasım ayı verilerine göre ise yıllık enflasyon yüzde 21.31 oldu. Yıl sonu enflasyonu Merkez Bankası beklenti anketindeki tahmin doğrultusunda çıkarsa 2021’in ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 11.9 olacak.

Ancak bu yıl döviz kurunda yaşanan hızlı artış dolayısıyla aralık ayı enflasyonunun yüksek çıkması bekleniyor. Bu durumda yıl sonu enflasyonunun da yüzde 21.39’u aşma ihtimali çok güçlendi.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ocak ve temmuz aylarında, son 6 aylık enflasyona göre hesaplanıyor. Merkez Bankası beklenti anketi verilerine göre, ocak ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına en az yüzde 11.9 oranında artış yapılması bekleniyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın