Görüş Bildir
Haberler
Apple, Bir Yılda 10 Milyar Dolarlık Uygulama Sattı

Apple, Bir Yılda 10 Milyar Dolarlık Uygulama Sattı

Onedio Medya
07.01.2014 - 17:59 Son Güncelleme: 07.01.2014 - 18:08

Apple, Bir Yılda 10 Milyar Dolarlık Uygulama Sattı

Apple yaptığı açıklamada geçen yıl uygulama mağazası üzerinden 10 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirket ayrıca Aralık ayında kullanıcıların mağazadan 3 milyar uygulama indirdiğini bu ayın mağaza tarihindeki en başarılı ay olduğunu belirtti.

Apple, sürpriz başarı gösteren uygulamalarında Ellen DeGeneres'ın Heads Up, ProtoGeo'nun Moves, Simon Filip'in Afterlight ve Kevin Ng'nin Impossible Road uygulamaları olduğunu kaydetti.

Yılın en fazla başarı gösteren uygulamaları ise Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons ve Minecraft oldu. Apple bu yıl takip edilmesini tavsiye ettiği uygulama geliştiricileri olarak da ABD'nin Duolingo, İsveç'in Simogo ve İngiltere'nin Frogmind şirketlerini gösterdi.

Apple uygulama geliştiricilerinin mağaza üzerinden yaptıkları satışlarda 15 milyar dolar kar elde ettiklerini ve iOS7 ile birlikte bu geliştiricilerin daha verimli ve performanslı uygulamalar üretme fırsatı bulduğunu ifade etti.

Apple uygulama mağazası üzerinden şu an haber, oyun, spor, seyahat ve diğer kategorilerde bir milyondan fazla uygulamayı iPhone, iPad ve iPod Touch sahiplerinin beğenisine sunuyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın