Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Gezi Parkı Protestolarında 6 Polise ‘Darp’ ve ‘Orantısız Güç’ Davası

Antalya'da Gezi Parkı Protestolarında 6 Polise ‘Darp’ ve ‘Orantısız Güç’ Davası

Batuhan
12.11.2014 - 11:28

Antalya’da, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek için AKP İl Başkanlığı önündeki protestolarda 25 yaşındaki Erdem Kara’ya ‘orantısız güç kullandığı’ öne sürülen 6 polis hakkında, 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya’da 3 Haziran 2013 tarihinde, İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndan başlayan eylemlere destek vermek amacıyla AKP İl Binası önünde eylem yapıldı. Eylem sırasında bölgede bir apartmandan çekilen görüntülerde, TOMA’nın sıktığı basınçlı sudan korunmak için palmiye ağacı arkasına sığınan Erdem Kara’ya, aralarında sivil giyimlilerin de olduğu bir grup polisin sert bir şekilde darp ettiği görüldü. Bir polis memurunun arkadan yakaladığı Erdem Kara kurtulmaya çalışınca coplandı. Darbelerin etkisiyle düşen Kara’yı yerde de tekmeleyen polisler, daha sonra onu gözaltına aldı.

Erdem Kara’nın 29 Kasım 2013 günlü şikayeti üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı Mazlum Şahin iddianamesinde, 28 Ocak 2014′te alınan ifadesinde müştekinin, Eski Sanayi Sitesi’ndeki bir arkadaşının işyerine giderken olayın meydana geldiği Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda göstericiler ve polisler arasında kaldığını ve TOMA’nın sıktığı sudan korunmak isterken polisin coplarla, tekme ve yumrukla kendisini dövüldüğünü söylediğini ifade etti.

İddianamede, görüntülerden görüldüğü kadarıyla olayın Kara’nın anlatımıyla uyumlu olduğu ifade edilerek polislerin müştekinin ağacın arkasında bulunduğu sırada hep birlikte Erdem Kara’yı darp ettiklerinin anlaşıldığı ifade edildi. Kara’nın savcılığa teslim ettiği görüntü kayıtlarından, polislerin kimlikleri belirlendi. Polisler ifadelerinde Kara’yı darp etmediklerini, ‘zor kullanma’ yetkileri kapsamında müştekiyi etkisiz hale getirdiklerini öne sürdü.

Görevinin gerektirdiği ölçünün dışında kuvvet kullandığı gerekçesiyle ‘kasten yaralama’ suçundan 1 yıldan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak 6 polisin ilk duruşması, 16 Aralık Salı günü 28′inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

DHA

Kaynak: http://zete.com/antalyada-gezi-parki-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0