Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Nefes Nefese Yarış

Ankara'da Nefes Nefese Yarış

adem kara
31.03.2014 - 09:20

Ankara'da Nefes Nefese Yarış

Başkentte AK Parti-CHP yarışı kıran kırana geçti. AK Parti adayı Gökçek seçimi en az 30 bin oyla farkla kazandığını açıkladı. CHP adayı Yavaş: Hakkımızı arayacağız. Bir oyun bile peşine düşeceğiz.

Ankara'da 20 senedir Belediye Başkanlığı yapan AKP’nin adayı Melih Gökçek ile CHP adayı Mansur Yavaş arasındaki yarış bıçak sırtında ilerledi.

Gece yarısından sonra önce CHP Adayı Yavaş açıklama yaptı, 'Bazı uygunsuz olaylara rağmen, torba çalma gayretlerine rağmen, Çankaya'nın oyları, Yenimahale'nin oyları devreye girdikten 27 bin 507 oyla öndeyiz. Yüzde 6 civarında Çankaya ve Yenimahalle'nin oyları da geliyor. Çankaya'da yüzde 70, Yenimahalle'de ise yüzde 50 ile kazanıyoruz' dedi.

Yavaş, iki seçim merkezinde hala müdahale girişimleri olduğunu söyledi, 'Herkes şunu bilsin, kaybetmeyi de bilecekler. Sandıkta kazandığımız masada vermeyeceğiz. İnşallah Ankara'daki kirli siyaset ortadan kalkacak, yeni bir dönem başlıyor.Gökçek dönemi bitmiştir, hepinize hayırlı olsun' ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Melih Gökçek'in bulunduğu seçim bürosuna geçerken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oy sayımı esnasında gerginlik yaşanan Çankaya'nın Seyranbağları Mahallesi'ne gitti.

Saat 6.15'te bu kez Gökçek kameraların karşısın çıktı. Gökçek, seçimi 30 bin oy farkla kazandığın söyledi.

Gökçek açıklamasında, “CHP’nin adayı televizyon televizyon gezip seçimi kazandığını iddia etti. Bazıları milleti sokağa dökmek için CHP’yi kazanmış gibi gösterdiler ve başarılı oldular” ifadelerini kullandı.

Gökçek, “Netice itibariyle tüm tutanakları topladık, en 30 bin oy fark var. Sayılmayan 62 sandık kaldık, bizim hesaplarımıza göre 44.7 AK Parti, 43.8 CHP olarak neticelendi” dedi.

Oylarını 6.5 puan daha yükselttiğini belirten Gökçek, “Bu zaferin kazanılması son derece anlamlı. Halk bize zaferi hediye etti. Yedi düvel bir araya gelse Başbakan’a Türkiye’ye gücü yetmez. Bu zaferle Türkiye rayına oturacaktır” şeklinde konuştu.

CHP adayı Mansur Yavaş ise CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nden ayrılırken 'İtiraz edecek misiniz?' sorusuna 'Kontrol edeceğiz, hakkımızı arayacağız. Bir oyun bile peşine düşeceğiz' dedi.

'Çankaya'da TOMA ve çevik kuvvet'

Farkın kapandığı saatlerde sayım merkezlerinde gerginlik yaşandığında dair haberler geldi. DHA'nın haberine göre, Ankara'da Çankaya İlçesi Seyranbağları Mahallesi'nde Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi'nde oy sayımı esnasında gerginlik çıktı.

Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA sevk edildi. Ajans, polisin okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığını belirtirken, CHP'liler oyları korumak için okulun bahçesinde ve etrafında gruplar halinde nöbet tuttuklarını vurguladı.

Kaynak: Al Jazeera, CHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ank...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0