Görüş Bildir
Haberler
Android'in En İyi 5 Klavye Uygulaması

Android'in En İyi 5 Klavye Uygulaması

ATKN
23.01.2015 - 15:39 Son Güncelleme: 23.01.2015 - 15:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde anlık mesajlaşma yazılımlarının popüleritesinin artmasıyla birlikte gelişmiş klavyelere olan ihtiyaç da artış gösterdi.

Hızlı, doğru ve kolay bir şekilde yazı yazmayı sağlayan onlarca farklı klavye uygulaması Play Store‘da yer buluyor. Ancak bazısı ücretli, bir kısmı ise ücretsiz olan bu uygulamalar arasında seçim yapmak oldukça zor bir hale gelebiliyor.

LOG Dergisi tarafından en iyi 5 klavye uygulamasına verilen liste, her ihtiyaca yönelik olarak farklı klavyeleri bir arada topluyor.

Kaynak: http://www.log.com.tr/androidin-en-iy...

SwiftKey

SwiftKey

En çok indirilenler listesinden uzun zamandır inmeyen Swiftkey’in adını en azından bir kere de olsa duymuşsunuzdur. Başarılı kelime tahmin sistemiyle ön plana çıkan uygulama, kişiselleştirilebilir yapısıyla da dikkat çekiyor.

Önceleri ücretli olarak satışa sunulan klavye, geçtiğimiz yıldan itibaren ücretsiz hale geldi. Ancak eğer farklı temalar kullanılmak isteniyorsa uygulamanın kendi içerisinde bulunan mağazaya giderek temayı satın almak gerekiyor. Söz konusu temalar tek tek veya paket halinde satın alınabiliyor. Uygulama Türkçe dil desteği de sunuyor.

SwiftKey’i buradan indirebilirsiniz.

Swype

Swype

Swiftkey ile birlikte en popüler klavye uygulamalarından biri olan Swype, özellikle hızlı yazı yazmak isteyenlerin hayatını kolaylaştırıyor.

Kesme, Kopyalama ve yapıştırma gibi işlemleri basit kaydırma hareketleriyle yapabilen uygulama, aynı anda iki farklı dili kullanmaya da imkan tanıyor. Türkçe de dahil olmak üzere 71 farklı dile sahip olan uygulamanın deneme sürümü ücretsiz olarak indirilebiliyor. Tam sürümünü almak için ise 2,16 TL ödeme yapmak gerekiyor.

Swype’ı buradan indirebilirsiniz.

Google Klavye

Google Klavye

Google’ın kendi klavye uygulaması olan Google Klavye, sade tasarımı ve işlevsel özellikleriyle klavye uygulamaları arasında kendine iyi bir yer ediniyor.

Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen klavye, Google’a özel olan ve konuşmayı yazıya çeviren sistemi de içerisinde barındırıyor. Kelime tahminleri konusunda henüz rakipleri kadar iddialı olamasa da Google servislerindeki yazılarınızı algılayarak kelime tahmini yapabilmesi önemli bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Türkçe dil desteği bulunduğunu da belirtelim.

Google Klavye’yi buradan indirebilirsiniz.

Fleksy

Fleksy

Minimalist tasarımıyla oldukça güzel görünen Fleksy, üstün kelime tahmin sistemiyle birlikte yanlış yazımları başarılı bir şekilde düzeltebiliyor.

Yalnızca hangi harfe bastığınıza değil, harfin hangi yerine bastığınıza da bakan uygulama, bu sayede tam olarak hangi kelimeyi yazmak istediğinizi algılayabiliyor. 30 gün ücretsiz deneme süresi sunan klavyeyi kullanmaya devam etmek için 4,64 TL ödeme yapılması isteniyor. Ayrıca mağazasındaki özel klavye tasarımları ve Frozen, The Hunger Games gibi lisanslı tasarımlar yine belirli bir ücret karşılığında satın alınabiliyor. Klavyede Türkçe desteği de yer alıyor.

Fleksy’i buradan indirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TouchPal

TouchPal

Adı pek de fazla duyulmamış olan TouchPal’in kullanıcıları halinden gayet memnun görünüyor. Uygulama, özellikle de farklı kişiselleştirme özelliğiyle dikkatleri üzerine topluyor.

Türkçe’nin de içinde bulunduğu 85 dili destekleyen uygulamada yazı yazmayı kolaylaştıran kısayollar yer alıyor. Örneğin sol tarafa doğru kaydırma yaparak yazılan kelime hızlıca silinebiliyor ya da yukarı doğru kaydırılarak emoji’lere erişilebiliyor. Ücretsiz olarak indirilebilen klavye, tahmin edebileceğiniz üzere mağazasından ücretli olarak tema satıyor. Ancak istediğiniz takdirde klavyenin arkaplan görselini kendi yüklediğiniz bir görsel ile ücretsiz olarak değiştirmek mümkün hale geliyor.

TouchPal’ı buradan indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
34
29
19
15
14
13